Alla inlägg under augusti 2007

Av Stefan Manning - 16 augusti 2007 14:49

Igår var onsdagstriaden hemma hos oss. Det blev inte den planerade rundan, men väl Hörnmosserundan på 4,8 km. Efteråt var det obligatorisk middag. Tänk att det alltid är lika kul att ha det, även om det blir lite jäktigt att få allt klart innan gästerna kommer. Men jag trivs verkligen med detta. Just nu håller jag på att planera helgen. Jag har en del att göra med lägenheten och jag kommer att låta träningen få ta ett steg tillbaka till förmån från detta.

På jobbet dyker den ena överraskningen efter den andra upp. Än så länge har vi lyckats hålla anstormningen stången och det känns ju bra. Men jag har en mycket stark känsla av att detta bara är en början. Om vädret tillåter kommer jag nog att ta en lunchrunda till Örnnästet imorgon. Vi får se, det skulle vara ett skönt avbräck.

Av Stefan Manning - 11 augusti 2007 20:22

En varm och kvalmig dag igen. Idag skulle jag starta friskt med att klippa plätten till gräsmatta jag har, som numera kan benämnas savann. Den ser ju inte klok ut. Sprang och letade ett tag efter en sladd till elklipparen. När jag äntligen fann en och skulle sätta igång så började det att regna. *suck*

Istället åkte jag och Carina till Lerum och fönstershoppade lite och handlade lite mat på hemvägen. Annars har det varit an lugn dag, men det är ju sååå fuktigt ute. Jag sprang 6 km på kvällen i maklig 6:20 fart, fast sista kilometern drog jag på rejält. Var uppe i 180 i puls ( (92,3%) av max). Det blev en hel del pustande efteråt.

Av Stefan Manning - 10 augusti 2007 18:59

Nu är första arbetsveckan efter semestern avslutad och det har gått bra. Idag tog jag med mig lite träningsprylar till jobbet. Jag gav mig ut på lunchen på en ganska krävande tur. Med bland annat låååång uppförsbacke till "Örnnästet". Det är där som Volvos koncernchef - Leif Johansson sitter. Sedan var det tillbaka och jag hakade på vårat eget motionsspår utanför byggnade jag jobbade. Totalt blev det 7,85 km. I blygsamt 7 minuters tempo, men banan var som sagt därefter. Jag skall springa den lite mer tänkte jag. Men hujeda mig att det var hög luftfuktighet. Eftersvettningen ville ju aldrig upphöra. Jag fick baske mig duscha två gånger. En bra avslutning på en arbetsvecka. Nu är det fredag och helg. Yes!!!

Av Stefan Manning - 9 augusti 2007 12:16

Efter en mycket bedrövlig dag på jobbet var det igår dags onsdagstriaden att träffas. Denna onsdag stod Anna för värdskapet.Och det gjorde hon med besked. Vi drog iväg från hennes bostad i Johanneberg. Över Guldheden, ner bakom Shalgrenska. Där ifrån genom ett naturområde och vidare till Botaniska trädgården. Där sprang vi längst upp på Botaniska till utsiktspunkten. Hele tiden sprang Anna fram och tillbaka som en vallhund och samlade ihop oss, eftersom vi var lite utspridda. Jag och Ava höll dessutom på att krocka med ett rådjur på en gångväg uppe i Guldheden. Väl uppe gjorde vi lite styrkeövningar och beundrade den otroligt vackra utsikten med bygynnande solnedgång. Kul att kunna få visa Carina detta. Färden gick vidare ut från Botaniska trädgården och upp i Änggårdsbergen där vi tog oss upp för den där lååååånga backen till ljungheden och nu hade solnedgången blivit ännu vackrare. Vi såg ända ut till Vinga. Efter att ha njutit några minuter gick färden tillbaka hem till Anna. Där serverades det spagetti med köttfärssås. Tårta till efterrätt och konjak till kaffet. Vi var en trött styrka som satt och åt. Men alla var nog väldigt nöjda, speciellt Carina. Det var ett av dom mer vackrare löprundorna detta år. Tack Anna! Det gjorde Du bra. Att få springa denna vackra men tuffa bana var denna dag en lisa för min själ och fick mig att koppla av fullständigt. Totalt sprang vi 11,2 km.

Av Stefan Manning - 8 augusti 2007 13:01

Vilken fruktansvärd chock! En arbetskamrat till mig, fick idag besked att hans brorson hade tagit sitt liv. Han var inte ens 15 år fyllda. Vilken tragedi. Jag har blivit fruktansvärt djupt berörd av denna händelse. Varför skall sådant här behöva hända? Vad är det som får människor och speciellt unga sådana att begå sådana handlingar. Jag har väldigt svårt att koncentrera mig på jobbet just nu. Jag är verkligen illa berörd. Varför?

Av Stefan Manning - 7 augusti 2007 10:15

Idag läste jag på Kalmar triathlons redogörelse för tävlingen på deras hemsida. Intressant läsning. Men det mest intressanta är att nu är datumet fastställt för nästa start i Kattrumpan. Den kommande upplevelesen kommer att gå den 2/8 2008. Nu har jag ett konkret datum att jobba mot. Återigen har en ny resa startat. Och vid resans mål tänker jag den gången hålla på längre än två simvarv. Tänk vad kul det är att ha mål. Idag känns det som om man har hållt på att jobba flera veckor, trots att det är andra dagen efter semestern. Konstigt. Tja, det var väl allt för idag. Då sparkar jag fart i ekorrhjulet igen.

Av Stefan Manning - 6 augusti 2007 20:33

Idag var det första arbetsdagen efter min semester. Jag kan ju inte påstå att jag gick till jobbet med någon större glädje. Men så är det. Skall man ha pengar till mat, bensin och startavgifter, då får man baske mig hugga i. Inget att be för. Jag hade väntat mig en tuff öppning. Den blev hård, men inte så tuff som jag hade förtuspått. Bra var väl det. Det finns mycket att göra, men man behöver inte springa skiten av sig för det. Så det känns ändå som man har kontroll. Lite action blev det när brandlarmet gick i byggnaden och det var bara att knalla ut på p-platsen. Semester i all ära, men nu är det ändå "grå" vardag igen och allt blir som "vanligt". Samma gamla rutiner, samma gamla knegande....

Av Stefan Manning - 5 augusti 2007 23:06

Om mindre än en timme är det den 6 augusti och då skall jag tillbaka till jobbet. Jag kan ju defenitivt hålla mig för skratt. Vann bara 23 spänn på lotto, så den möjligheten är stängd också. Har inte den blekaste aning om vad som väntar mig. Jag ahr inte varit inne någonting och kollat mail. Jobbtelefonen har jag lämnat kvar på jobbet - avstängd i min hurts. Är man ledig så är man ledig.

Just nu är nästa andninghål vecka 2. Fram tills dess får jag bita ihop och försöka hitta ett andningshål till. Jag har bestämt mig för att ta det lugnt oavsett arbetsbelastning. Jag tänker inte traska in i väggen en gång till. Det finns bara inte. Det kommer vara en jobbig höst som ligger framför mig. Det är mycket som måste falla på plats, både på jobbet och privat.

Semstern är jag inte nöjd med. Inte för vädrets skull. Men det blev aldrig den avkoppling jag hade tänkt mig. Det positiva var dock att jag fick gjort lite med huset.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards