Alla inlägg under februari 2008

Av Stefan Manning - 13 februari 2008 17:37

Idag kändes det bättre. Dessutom är det ju ett underbart väder ute. Strålande solsken och 7 plusgrader. Eftersom jag sett väderprognosen insåg jag ganska snabbt att denna dag gällde att börja tidigt och sluta tidigt vilket jag gjorde. Prick 15.00 stämplade jag ut och körde hem. Direkt blev det ombyte till löparoutfit och jag drog ut med MP3-spelare och Garmin på en runda. Runda och runda. Det blev en vändpunktsbana. Lerums sportcenter tur och retur. Totalt 13 km och det gick finfint. Det märks mer och mer att träningen ger resultat och jag börjar krypa nedåt i tider och närmar mig min gamla nivå (5.30/km) även om det är en lite bit kvar till dess. Totalt sprang jag i snitt i 6.39 tempo. Inte mycket för världen, men det var inte så länge sedan (vi snackar veckor) då jag snittade mellan 7 och 8 min och då hade jag tagit i. Nu är det tålamod som gäller. Snart så är jag där. Det är felet jag tycker många gör, de är alldeles för otåliga. Saker och ting har sin tid. Man kan skynda på det hela lite, men det går inte att pusha sig igenom.

Av Stefan Manning - 12 februari 2008 17:36

Känns veligt på jobbet. Jag har press på mig att skapa upp lite miljöer, men jag vet fan inte vad folk vill ha. Det känns himla frustrerande. Hela dagen var en stor frustration och jag kände att jag tappade sugen på det mesta. Det avspeglade sig på kvällens spinningpass. Jag var totalt oinspirerad, men bestämde mig för att köra ändå till varje pris. Det är ju faktiskt så här man känner sig, när det är som värst på en ironman. Men aldrig har en timma gått så himla långsamt som den gjprde då. Men det kan ju inte alltid vara kul och uppåt. Blääää….

Av Stefan Manning - 11 februari 2008 21:33

Japp! Så var det måndag igen. Egentligen inte min hatdag på veckan. Jag är mera bläh på söndag kväll istället när en skön helg är över. Var där tidigt idag och kom igång ganska bra. Bara ett litet kort möte på knappt en timma. Jag satt med hörlurarna idag och knackade för fulla segel i maskinen. Har även börjat med att bygga ett program. Lite kul ändå trots att det var måndag. Egentligen hade jag planerat simning idag, men insåg att det var bäst att lägga ner det denna vecka. Det är ju sportlov och hallarna är fulla med ungar.

Därför gjorde jag och Carina slag i saken och gick på bio. Det blev dessutom mitt premiärbesök på Bergakungens sal. Det var faktiskt första gången som jag var där, så där ser man hur ofta man går på kinne, nu förtiden. Vilken film? Ja, just det. Det blev filmen om Arn. Ganska hyfsad film. Inte woow, men inte kass heller. Det som däremot fick mig att hoppa till var slutet. Den slutade ju mitt i. Jag satt nästan enveten kvar. Jag tänkte att dey kommer mer. Men icke. Där tappade filmen. Scenografi och rekvisita OK, men man kunde ju gjort medeltidsfolket lite mer skitigare och sluskigare, som dom egentligen var. Jag har lite svårt att svälja detta med bländvita leende och flygit hår. För inte fanns väl Colgate Total och Wella hårschampo på 1100-talet? 

Av Stefan Manning - 10 februari 2008 21:24

IDag körde vi distansspinning uppför Alpe d'Huez igen. Detta pass är ju redan urgammal tradition, sedan början januari. Idag var Carina åter med och körde och Hon körde som fan, rent ut sagt. Jag hade i förväg bestämt mig för att denna gång stå upp och trampa dom sista 30 minutrarna av passet. Och det gjorde jag. nemas problemas och naturligtvis var det motstånd på. Vilket man inte kunde säga om alla, som skulle följa mitt exempel. Djävlar i gatan vilket grymt pass. Man är alltid 100% nöjd när man går från det passet.

Lite senare på eftermiddagen var vi med Robert och Malin och tittade på en gård. Jag säger bara wooooow! Man kunde höra dunsarna när hakorna trillade ner på marken. Maken till så fint iordninggjort hur har jag banne mig aldrig sett. För att inte prata om ladugårdsbyggnader och maskinhall. Dom som säljer, säljer ett livsverk, ja det var så fantastiskt att det går bara inte att beskriva. Vi var där i två timmar. 

Av Stefan Manning - 9 februari 2008 15:31

Idag tränades det på Skatås tillsammans med triadgänget. Allt var upplagt för en riktigt fin dag och en fin runda. I detta vackar vårliknande väder. 6,5 grader varmt och soligt med några moln. I början av februari. Jag och Carina var först på plats. Vi tog en liten uppvärmare innan dom andra kom.
Vi körde på Skatås-åttan. En trevlig och lättlöpt runda. Dessutom ganska vacker. Men åttan har jag alltid gillat. Jag och Nisse körde för oss själva. Sprang och snackade lite skit rent allmänt. Trots all löpning var det perfekt för en avkoppling. Man glömmer allt vad vardag heter. När vi kom runt, så vände vi tillbaka för att möta dom andra. Jag valde att dra en extrarunda runt för att få ihop 10 kilometer. Det gick förvånansvärt bra. Eldade på så mycket jag kunde och upptäckte lite till min förvåning och stora glädje att jag faktiskt körde på i 5.45-5.50 tempo. Det känns som om man är påväg tillbaka igen. Nu gäller det att ha tålamodet och inte rusa iväg.

Efter passet blev det fika inne på Skatårs motionscentral innan vi bröt upp. Kan tänka mig att Eva och Nisse har en doft sensation i bilen på väg hem, eftersom deras hund rullade sig i skit under rundan. Doggen doftade en del....

Nu blir det lite lugna gatan och vi tänkte slå oss ner framför TV och kolla på melodifestivalen. Jag är grymt nöjd med dagen....  :-) 

Av Stefan Manning - 8 februari 2008 22:55

Det rullar på. Både jobb och träning. Jobbet gör allvarliga försök att ta över mitt liv, men jag gör hårdnackat motstånd. Det får inte ske. Jag tänkte gett mig ut på en lunchlöpning i onsdagsndrade planerna och körde ett 11 km pass på kvällen i stället. Igår var det möten. Det är så att man får sittsår och röven krampar, jag undrar stillsamt när man får jobba. När man dessutom får hintar hela tiden "är det färdigt…?" och jag svarar "näe…" så borde man ju kvotera mötestiderna med utfört arbete. Man kan inte ha kakan och äta den.

Igår var jag på Maries mördarpass på spinningen. Ja, det är ett mördarpass. Hon kör med ett ruggigt tempo. Möjligtvis skulle väl Jonas Colting gäspa under ett sådant pass, för tufft är det. Idag blir det simning däremot. Jag får inte tappa bort den biten och det är ganska lätt gjort. Men vad gör jag. Vanemänniska man är som man är fortsätter jag rakt fram vid Klareberg istället för att svänga höger till simhallen. Detta kommer jag på först när jag är ute på Gråbovägen. Fan! Vad trött jag blir. Men det blev kompensation, ett rejält powerwalk pass i mörkret med pannlampa tillsammans med Carina. Det var besvärligt i skogspartiet.

Det har varit en tuff vecka - igen. Och trots att saker här blir uppskjutna så går ju tempot inte ner alls, snarare tvärtom. Nu har jag åter fått denna muntorrhet, trots att jag dricker vatten som en dåre. Ett tydligt tecken på stress. *suck* Vad fan håller man på med egentligen? Men nu skall vi vara positiva. Jag går fortfarande ner i vikt så sakteliga och det är jag rejält tacksam för.

Av Stefan Manning - 5 februari 2008 21:23

Denna vecka kommer jobbmässigt att gå fullständigt åt helvete. Jag gör ju inget annat än att sitta på möten. Ganska frustrerande. Det ökar bara dagdrömmeriet. Varför kan jag inte sluta tänka på triathlon Alpe d'Huez? Nåväl jag kör mina 8 timmar, sedan drar jag hem, det blev ju faktiskt 10,4 timmar igår. Hur som helst. Det blev träing idag (såklart). Ett litet nätt spinningpass på 1 timma. Vad gör man inte för beach 2008? Men jag måste faktiskt erkänna att jag kände mig ganska seg idag. Fast det hindrar ju inte att man tar i så man skiter på sig. Varför kan man inte hålla igen? Träna är kul. Träna är en livstil. träning ger livskvalitet.

Av Stefan Manning - 3 februari 2008 17:15

Idag blev det tradtionsenligt spinning. Alppasset uppför Alpe d'Huez. Inspirerad av att det går ett triathlon där också, tog jag i lite extra. Från och med idag så kommer jag aldrig att sitta ner och trampa dom sista 28 minutrarna. Det kändes så bra och jag kände mig så stark. Nu sitter jag och tittar på denna film och försöker verkligen memorera den banan inför ett eventuellt kommande triathlon.

Lite senare på dagen var jag och Carina och kollade på en bostadsrätt i Skallsjö. Den var verkligen läcker och det fanns mycket där som gjorde oss sugna och det ryckte lite i "slå-till-tarmen". Men det fanns också saker som inte var tilltalande och dom vägde lite väl tungt. I nuläget är vi bara runt och tittar, tills dess vi hittar något. Vi har inte precis bråttom.

På eftermiddagen syndade vi. Vi föll för latmasken och köpte hem pizza. Men den hade vi å andra sidan verkligen jobbat ihop idag. 

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards