Alla inlägg under maj 2008

Av Stefan Manning - 21 maj 2008 23:57

Idag har jag suttit i ett konferensrum och konfigurerat kopplingar till andra system. Hur kul är det i en skala ett till tio? Såg även den berömda bilden idag på han som kom i mål på Göteborgsvarvet efter att ha haft magproblem och skitit på sig. Jag tycker det är smaklöst att springa på det sättet. Man kan stanna och spola av sig med vatten.

Tränade idag med vännerna. Stackars Nisse tappade ett hjul på Söderleden men det hela redde sig bra.

Av Stefan Manning - 20 maj 2008 21:57

Idga tänlte jag småpyssla och få lite surdegar undanröjda när jag kom hem. I ambitiös anda hade jag tänkt att göra en plåt med ugnspannkaka. Tanken var att jag och Niklas skulle äta lite och sedan kunde man frysa in resten till matlådor. Fiffigt va? Det jag inte hade räknat med var att Robert knackade på dörren och klev in lagom till denna anrättning. Ett, tu, tre så var den plåten tom. Det blir inte alltid som man har tänkt sig.

Sagt och gjort. Nu bestämde jag mig för att göra korv stroganoff! Hittade lite ingredienser i kylskåp och skafferi. Så nu blev det ett storkok på stroganoff i stället . Skam den som ger sig.

Av Stefan Manning - 19 maj 2008 20:15

Första arbetsdagen efter varvet. Som väntat är det mycket Göteborgsvarvssnack på jobbet. Överallt jag går pratas det Göteborgsvarv. Hjälteberättelser, upplevelser och inte minst alla bortförklaringar. Detta gör att det trots allt blir en ganska rolig arbetsdag. Tyvärr är väl inte outputen maximal. Men det ändrar vi på imorgon.

Mina funderingar runt varvet:

Plus:

  • Inte lika stor trängsel detta år, men trängsel var det. Tror inte man skall försöka öka antalet anmälda. Smärtgränsen är nog nådd.
  • Man har byggt extra gångbroar över banan. Kanon! Att det tog så många år att fatta!
  • Värdeinlämningen nära starten.
  • Många vätskekontroller
  • Publiken
  • Orkestrarna
  • Största loppet i Sverige
  • Att man kan betala med kort inne på nummerlappsmässan. Åt helvete med kontanter!

Minus:

  • Fortfarande trängsel. Blev irriterad ett par gånger på löpare som kommer bakifrån och skall springa genom fältet och tillvarje pris skall mellan mig och ett räcke när jag redan ligger limmad utmed detta räcke för att hålla mig undan. Djävla puckon!  Man får inte kliva över andra. Skall man hålla denna fart är det den snabbes skyldighet att läsa dom omkringvarande löparna och hitta en lämplig väg. Lika självklart att den skidåkare i en backe som kommer uppifrån väjer för en åkare längre ner. Med andra ord använd inte bara benen utan även hjärnan. Hur djävla svårt kan det vara?
  • Att man inte kan överlåta ett startbevis precis som vid Lidingö, Vättern eller Vasan. Svagt!
  • Att man inte kan parkera vid Dalens idrottsplats
  • Att man inte har dimensionerat hemsidan såpass mycket den inte kan stå emot trycket efter loppet. Man visste ju hur många anmälda det var.
  • Dessa idioter som vid alla lopp till varje pris skall korsa löparbanan och drar benen efter sig. Det verkar som en del får för sig att vänta tills det kommer löpare. Om man korsar en löparbana så gör man inte det vinkelrätt. Hål i huvudet. Man följer med strömmen en bit samtidigt som man förflyttar sig i sidled. Hur svårt skall det vara att komma på en sådan enkel sak? Jäkla UFO:n.
  • Duscharna efteråt. Vilket skämt!
  • Banan passerar utanför Sveriges radio. Varför kan inte dom slappisarna som står där komma ut och göra reportage och sända från varvet? Man kan plöja hur mycket resurser som helst på Vasaloppet med en tredjedel antal deltagare. Men Sveriges absolut största lopp? Icke. Är det för att det inte går i Stockholm? BUUUUUU????? Tror miffona på sportredaktionerna att svenska folket bara vill se fotboll och hockey?  Det måste vara djävligt surt för dom när det kommer OS och man blir tvungen att visa andra idrotter också. Tyvärr gjorde TV4 sport ett reportage om varvet. Men hur många har den kanalen? Ursvagt är ett milt uttryck för SVT Sport, som borde byta namn till SVT Fotboll/Hockey.

Av Stefan Manning - 17 maj 2008 23:00

Idag var det dagen G . Göteborgsvarvet. Jag var mycket bättre förberedd än förgående år. Innan start velade jag med om jag skulle ha långärmad funktionströja under min vita volvo t-shirt eller inte. För när solen gick i moln blev det genast väldigt kyligt. Men efter ett visst dividerande blev det endast t-shirt. Bra val, det blev väldigt hett ute på Hisingen. Loppet kändes bra och hade inga som helst problem utmed vägen. Munde dock notera en tempominskning efter Götaälvbron, men den brukar komma (inte så konstigt när vågen visar 98,3 kg). Men jag sprang på ändå utan större ansträning. Min egna hemliga lilla önskan var att landa på ca 2.20 - helst under. När jag knäppte av min Garmin visade den 2.19 Jag vet ännu inte va den officiella tiden är. Men hur som helst är jag nöjd med denna. Jag gjorde tidigare 2.16 på Kungsbackaloppet, men Göteborgsvarvet är mer krävande. Så detta är en helt OK insats. Hade vågen varit på 88 kg istället är jag övertygad att jag hade varit under två timmar. Jag paserade milen på 1.02 och jag måste nog skylla på min vikt att jag tappar så mycket på sista halvan. Att banan stiger efter Götaälvbron mer eller mindre till mål, kan jag inte skylla allt på. Jag har avverkat två 6 timmarslopp, en mara och en halvmara innan, dessutom har jag sprungit 2 halvmaror på träning och ett morgonpass på 34,4 km till jobbet. Så jag har ändå styrka och uthållighet i kroppen och tillräckligt med träningmil. Så det är väl bara att fortsätta med viktminskningen så kommer det väl en del välkomna bieffekter.

Efter loppet åkte jag och Carina hem till Ava och Nisse och käkade pizza. Nisse var dundernöjd, han hade begått sin halvmaradebut idag och har nu rättighet att benämna sina icke springane arbetskamrater för slappisar :-)

Nu såg jag att min officiella tid blev 2:19:54   :-) 

Av Stefan Manning - 16 maj 2008 21:27

Då går man på nummerlappsmässa inför Göteborgsvarvet och titta på alla prylar. pryltokig som man är. Hålsade på Jonas Colting som stod och glänste i montern. Träffade även Michael Södermalm, mycket bra coach på mental träning. Förutom en massa bekanta från förening och jobb stötte jag på Ava, Nisse och Ellen som spanade runt där.

Nu blir det natti natti och springa imorgon.... 

Av Stefan Manning - 15 maj 2008 21:20

Oj, det var ett tag sedan man var här och skrev. Det har varit mycket med jobbet *suckar högt* och i tisdags hade jag den utsökt dåliga smaken att vara sjuk. Vaknade med en rejäl huvudvärk och insåg att det var bara att svälja en pnodil och gå och lägga sig och låta saken ha sin gång. Det har hänt förut och gått över under dagen. Denna gång var inget undantag.

Igår vart det träning. Carina hade hittat en ny slinga på drygt 6 km som vi var ute och provade. En riktigt bra liten rutt. Nu är det slutet på torsdag och imorgon är det fradag. Dagen innan Göteborgsvarvet - en stilla halvmara till publik genom Göteborg. Den torde ju inte vålla några problem trots att jag är tjock. Men visst är det kul att springa.

Idag hade jag nöjet att träffa en av mina bloggläsare - Jonas Colting. Han var på Volvo IT idag och höll föredrag om sin träning och om kost. Alltid lika kul att lyssna på Jonas och till min förtjusning upptäckte jag att han hade också återupptagit bloggandet. Och jag är ju en av hans trogna läsare. Kommer att kolla in hans monter i morgon på Göteborgsvarvsmässan och se till att han uppför sig  :-)

Livet går vidare. Saliga äro de plattfotade - ty de skola känna att jorden är rund. 

Av Stefan Manning - 11 maj 2008 22:17

Idag vaknade jag kvart över nio och blev totalt frustrerad över denna insikt. Siffrorna på klockradions display stod och blinkade. Det hade varit strömavbrott och den skulle ha skrällt klockan halv sju i morse. Men icke. Vi hade försovit oss och nu var det försent!

Jag och Carina skulle ha startat i Hisingen runt idag. Ett cykellopp där starten var mellan 9 och 10! Fan och helvete! Djävligt surt men det är bara att inse fakta. Inte en chans att vi skulle hunnit ner till starten i tid. Så det var bara att bita i det sura äpplet. Nu är jag inte den som gråter över spilld mjölk särskilt länge, men hittar ni oss inte i resultaten så vet ni varför. Det blev till att hitta på annat denna dag. Fast det går väl fler tåg. Grrr....

Av Stefan Manning - 10 maj 2008 02:13

Idag var det välförtjänt sovmorgon. Det har verkligen varit en kanonvarm dag, jag fick rota fram sommarbrallorna. Jag och Carina tog en biltur idag. Denna biltur slutade med att vi hade 8 st 50 liter säckar med planterjord, 2 10 kg säckar med grillkol. Samt två byråer inköpta på Jysk. Efter en god lördagsmiddag satte vi igång att skruva ihop skiten (byråerna) och det visade sig vara ett jättemekano. Jädrar vad mycket småplock det var på den. När kvällen kom hade vi inte lust att skruva ihop den, utan satte oss och kollade på finalen av körslaget.

Joakim Cans var den rättmätiga vinnaren. Hans kör var helt outstanding. Vi fortsätter med den andra byrån imorgon kväll. Tack och hej, leverpastej....

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards