Alla inlägg under augusti 2008

Av Stefan Manning - 16 augusti 2008 17:40

Jag har på eftermiddagen legat i soffan (har inte orkat något annat) och få se en hel del fin idrott. Höjdaren var 100 m finalen. Vilken uppvisning! Göra flygplanet, lattja lätt avstannade in i mål och sätta världsrekord. Jag har aldrig sett något liknande. underhållning på hög nivå.

Det som gjorde mig förbannad idag var korkad reporters intervju med Alshammar. Att ställa den klassika intervjufrågan om hur hon kände det innan hon kom ut till start, när Therese har all möda i världen att hålla tillbaka sin gråt. Hallå! Visa lite proffesionalism tack! Måste man göra en intervju till varje pris?

IOK tog ifrån Aras brottningmedalj. Rent formellt ett korrekt beslut. Dessutom tror jag inte Ara bryr sig ett smack om det. Men det vore kanske på tiden att någon utreder anklagalserna om korruption inom brottningsförbundet. Även om jag inte stödjer hans handling utan tycker han kunde gjort det på ett annat sätt, har jag stor förståelse för hans handlande, speciellt när man ser hur en utav dessa djävlar dommare sitter och skrattar honom rakt upp i ansiktet. Är det så korrupt som det påstås, så släng ut brottningen från OS. Kan man slänga ut smutsiga deltagare, så kan man slänga ut smutsiga förbund. Men först. Utred sanningshalten i anklagelserna mot FILA.

Av Stefan Manning - 16 augusti 2008 17:34

Idag skulle jag ut på en långpanna. Hade laddat upp med Litepac och vätskeblåsa. Efter 6 km insåg jag att jag blev tvungen att korta ner rundan. Det kändes mycket segt och jag kände mig ganska utmattad, vilket jag normalt inte brukar göra efter 6 km. Jag rundade Stenkullen och drog hemåt. Strax efter 10 km var jag tvungen att börja gå lite. Orkade helt enkelt inte. fortsatte med bland gå-löp i ca 2 km och kunde avsluta de sista två hem med ganska tung löpning. Jag var helt slut när jag kom hem och dessutom hade jag dragit på mig en rejäl blåsa. En olycka kommer sällan ensam.

När jag laddade in Garminen i datorn såg jag orsaken till mitt sega pass. Toppvärdet på pulsen låg på 209 slag (jag har 195 som max). Så fick man en förklring på detta. Kommer nog att ta en vilodag imorgon för säkerhets skull.

Av Stefan Manning - 15 augusti 2008 11:42

Nu börjar det bli lite konstigt. Hela min dygnsrytm förskjuts nu på grund av OS. Men vad gör det? Kanske jag har glädje av detta inför Midnattsloppet. Men det viktigaste av allt jag är nöjd med tillvaron.

Av Stefan Manning - 14 augusti 2008 15:02

Jag såg semifinalmatchen med svenske brottaren Ara som dömdes bort av domarna. Hans ilska, hans frustration. Det är konstigt att man ställer alla möjliga krav på de aktiva, men inte på domarna. Är man domare så kan man naturligtvis göra fel. Men som domare på en sådan hög nivå, måste man också kunna erkänna när man gör fel. Icke sa Nicke. PRESTIGE!!! Fan vad jag hatar prestige. Varför är detta så viktigt?

Jag har full förståelse för Aras vrede. Vidare har jag också full förståelse för Aras protest vid prisutdelningen. Däremot tyckte jag att det var överilat att gå därifrån och kasta medlajen. Det hade sett lite bättre ut om han hade stannat kvar på ceremonin och i så fall sedan lägga medaljen på pallen när alla tåga därifrån. Men det är ju lätt att vara efterklok. Det enda man kan hoppas på är att dessa inkompetenta domare verkligen inombords inser sitt misstag och åtminstone skäms. Jag lider med Ara.

Av Stefan Manning - 13 augusti 2008 22:16

Idag fick Sverige ytterligare en silvermedlaj i OS på herrarnas linjelopp. Underbart att få se sådan kämparanda. Gutsav Larsson gav verkligen allt. Annars förutom OS har det varit hempyssel idag. Lite städning och matlagning. Jag gav mig på den ultimata utmaningen att tillverka spagetti och köttfärssås. Detta för att vi skulle få gäster ikväll och träna lite.

När hela gänget var samlat gav vi oss ut för att springa några ynka kilometrar. Men ganska snart fick vi ta vår Mats ur skolan och återvända hem, eftersom vi blev överraskade av ett åskväder. Och det är ingen hit att vara ute på ett stort fält när åskan går. Vi vände helt enkelt om och kutade tillbaka. Löpturen inskränkte sog till knappt en och en halv kilometer.

Istället högg vi in på maten och hade det trevligt ändå. Så kan det gå när åskan är på.

Av Stefan Manning - 11 augusti 2008 11:07

Löpning vart det idag. Jag "sympati-gick-upp" i morse med Carina. Den stackarn börjar ju jobba idag. Ingen hit. Men vi tog en kaffe och kollade lite OS. När Hon hade tågat iväg, bytte jag om till löparoutfit och gav mig ut på en runda. Det bidde 10,1 km på en ganska krävande bana mot Stenkullen och tillbaka. Men den gick på 1.01 och det var länge sedan det gick, så pass snabbt. Femman passerades på 29.55 Häpp! Det kanske kan bli något av gubben ändå....

Av Stefan Manning - 11 augusti 2008 10:18

Våra OS-deltagare är duktiga. Även dom som slås ut tidigt eller inte lyckas. För det är inget B-folk som får åka till OS. Media uppför sig som vanligt som ena pajasar. Reportrarna sitter på sina feta röva och analyserar och kommer med en massa mer eller mindre dumma åsikter och frågor till de aktiva. Detta OS kommer inte att bli något undantag. Den som varit bäst på att  leverera vettiga kommantarer hittills är Glenn Strömberg i fotboll. Han är saklig och fångar händelser och beteende i spelet som jag aldrig skulle tänkt på.

Men alla Ni som skäller på bleka OS-insatser. Dom som deltar gör faktiskt sitt bästa och ibland kan man ha dåliga dagar. Gnäll inte på dom om ni inte klarar av att göra det bättre själv.

Jag blev impad över Emmas silver på cykel. Vilka usla förhållanden att cykla i. En grymt krävande bana och dessutom regna och hagel som krydda. Mycket starkt att cykla hem den medaljen. Det var också roligt att se segerglädjen hos engelskan Nicole Cock. Det är alltid lika roligt att se segerglädje oavsett vem som vinner.

Det är inte lika roligt att se damgymnastiken, eller kanske man skall säga flickgymnastiken. Det måste ju vara småungar som tävlar. De ser ju ut att precis ha precis klarat av Vi I Femman. Något som inte stämmer där.

Av Stefan Manning - 9 augusti 2008 15:19

Jaha, så var det igång på allvar. OS i Peking. Jag tittade på invigningen på TV och blev mycket imponerad. Propagandan fanns där, men jag tyckte ändå att den var nertonad. Det syntes väl mest när ungarna från alla regionerna kom knatande med kinesiska flaggan. Annars var det inte så farligt som jag trodde att det skulle bli. Men det blev en imponerande föreställning. Kinserna är duktiga på massföreställningar.

Idag efter en mycket trevlig 50-års fest hemma hos Ava. Har jag börjat följa OS-sändningarna. Springa 7,4 km i mina nya löparpjuck. Dessa kändes bra och det bidde inga skavsår eller något. Dom fungerade som dom skulle. Nu har jag börjat springa fram och tillbaka till tvättstugan. Håller just nu på med matttvätt och även kuddarna till soffan har åkt ner i tvättmaskinen.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards