Alla inlägg under november 2008

Av Stefan Manning - 15 november 2008 18:15

Idag sov jag ut ordentligt. Efter att ha slagit upp mina blå och ätit en försenad frukost med Carina, så drog vi iväg till IKEA. Vi har länge pratat om att skaffa garderober till Mikaels gamla rum som vi nu döpt om till träningsrummet.

Vi hittade det vi sökte och då kom vi på att vi inte skulle få in det i bilen. Jag stack ut och kontrollmätte och kunde konstatera faktum.

Vad gör man då? Jo, man åker hem, lagar mat och sätter sig och kollar på film. Det är ju ändå lördag. Imorgon åker jag ut igen. Denna gång med en tvångsvärvad son. Nåt skall han ju göra...

ANNONS
Av Stefan Manning - 14 november 2008 23:08

Idag kände jag mig ganska trött efter veckans tränande. Det får bli en vilodag idag. Jag åkte från jobbet en timma tidigare in till Nordstan för att hämta Carina och passade på att fönstershoppa lite.

Kvällen tillbringades till stor del på Lerums sportcentrum. Det var medlemsfest där och vi var där en stund. Trots att vi är där ganska ofta, så var det inte många man kände där. Det var väl kanske en av anledningarna att vi lämnade placet tidigt. Eller kanske det var en anledning att stanna kvar och göra nya bekantskaper?

ANNONS
Av Stefan Manning - 13 november 2008 23:13

Det blev en lååååång dag på jobbet! Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge? Eller hur var det nu. OK! Orsaken till min utdragna arbetsdag är att jag skall på crawlkurs på Åbybadet kl 20 och har inte lust att åka hem emellanåt. Det kostar ju med bensin nuför tiden. Därför stannar jag kvar en stund och fyller på komptidbanken. Skall åka iväg vid 18 tiden och springa lite först, precis som om jag inte fick nog av det igår…  he-he.

Startade med löpning på Åby grus. Det var stelt i börja men sedan leade jag upp mig. Och det gick väldigt bra att springa. Betydligt bättre förhållanden än igår och en betydligt torrare bana. Det blev totalt 11 km. Busnöjd! Därefter drog jag in i Åby simhall. Det var premiär för en fortsättningskurs i crawl. Denna kurs fokuserar på teknik och det kan jag banne mig behöva. Insåg att det var dags att köpa dolme, paddlar och simfenor. Provade simfenor. Det var kanon. Nu kunde jag få mer tid att tänka igenom armtagen. Mycket bra. Totalt blev det 1 timma och 40 min i bäassängen.

Av Stefan Manning - 12 november 2008 22:54

Idag bytte jag om till löparkläder på jobbet och åkte lite senare därifrån, dirket till Åbys grusbana - 1179 m lång flack historia. Jag hade stämt möte med LEK (Löparsällskapet Efterkälken) för ett träningspass där kl 19. Men jag var där starx innan 18 och började tjuvträna. Stundtals kom det en helvetes regnskurar. Blöt om fötterna blev jag dessutom. Som tur var hade jag med mig MP3-spelaren och lyssnade på en bok. Anne Holts - Presidentens val. Men det var bara att mala på. Jag hann springa 10 varv innan gänget dök upp och fortsatte sedan med Ava som skulle träna enligt Maffetone (lågpulsträning). Inte mig emot då jag redan hade hunnit avverka 12k. Det blev ytterligare 5 varv och totalt blev det 18,25 km. Lite mer än vad jag hade rälnat med, men förbannat nöjd blev jag.

Efter uträttat värv bar det hem till Ava där vi fick varm och go soppa och under denna lilla middag löste vi som vanligt diverse världsproblem. Jag kom hem ganska sent och Carina sov som en stock redan. Det var inga problem att somna kan jag lugnt säga. Men attans vad nöjd jag var med träningen. Den satt fint.

Av Stefan Manning - 11 november 2008 20:59

I helgen var det världscups tävling och europamästerskap på 100 km i Italien. Där vi hade en hel del svenskar i farten. Det skojiga var att Maria Lundgren satte svenskt rekord (eller Sverigebästa som det egentligen heter) på 8:27:37. Det gör ett snitt på 5:05 per kilometer! I 10 mil! Det är respect! Jag skulle som jag är idag knappt orka springa en kilometer i den farten. Maria kom då på 18:e plats bland damerna. Bästa dam en - ryska - sprang på 7:23:33 - 4:26 per km! Detta kan jämföras med bästa svensk - Jonas Buud - som slutade på 29:e plats med fina 7:41:29. Bästa löpare totalt blev italienaren Giorgio Calcaterra som sprang dom 10 milen på 6:37:41! Dvs i ett snitttempo på 3:59 per km!!! Huga! Man har en bit kvar. Här snackar vi om folk som kan springa!

Av Stefan Manning - 11 november 2008 20:37

Idag fick jag låna en pannlampa av en arbetskamrat. Det var en Silva med lysdioder. Något vassare än det månskenet jag normalt brukar springa med. När jag tittade ut genom fönstret på jobbet idag, såg ju inte vädret inbjudande ut precis. Men när jag kom hem, strax efter fem, så klädde jag om omedelbart och gav mig ut. Det var faktiskt ett fantastisk väder. Halvklart och vindstilla, ca 10 grader. Riktigt bra löparväder, med andra ord.

Den nya pannlampan var i en helt annan division. En riktigt vass sak. Man kunde välja att ha batteripack på skallen - 2 dosor som rymde två st AA-baterier vardera. Eller ha batteripacket i bälte på höften. Jag valde att ha batteripacket på skallen och det funkade riktigt bra. Kände mig inte alls besvärad av dessa batteripack. Ljuskäglan var klart starkare än den på min egna.

Det blev en löptur i beckörker på banvallen utmed Mjörn på totalt 11,05 km. En riktigt skön tur och väldigt avkopplande efter en arbetsdag. Jag älskar att springa i mörker. Det är något visst med det. På något sätt så avskärmar mörkret en från den vanliga vardagen. Man är ensam med sina tankar. Cooolt! Men denna gång var MP3-spelaren med. Jag lyssnade på en bok. Anne Holts "Presidentens val". Mysigt att lyssna på den samtidigt. Och pannlampan var jag nöjd med.

Som pricken över I:et upptäckte jag några öl i kylskåpet efter passet som min älskade sambo hade köpt. Hon är bara så djävla bra!

Av Stefan Manning - 10 november 2008 20:19

Så var det måndag och man var åter tvungen att göra rätt för sin lön. Nu har jag kommit igång med träningen. Löpning både lördag och söndag och kände mig riktigt sugen att dra ut ikväll igen. Men jag valde att hålla igen lite. Det får inte bli för mycket av det goda, så jag drar på mig onödiga benhinneinflammationer. Så det hela stannade vid styrketräning hemma. Pilatesboll och styrketräning med kroppen som belastning. Så visst bidde det träning.

Av Stefan Manning - 9 november 2008 21:52

Ikväll hade jag besök av mina söner, som ville gratta mig på fars dag. Det blev allmänt killsnack i soffan och vi hade en trevlig stund.

Efter att dom hade gått, så gick jagin på Triathlon västs hemsida och anmälde mig till en fortsättningskurs i crawl. Den skall gå ett antal torsdagar fram till mitten av december och fokusera på teknik. Detta är något som verkligen behöva. Jag kan crawla och det mycket länge. Men tekniken suger. Nu har jag en chans att rätta till detta.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ UltraStefan - going to Badwater med Blogkeen
Följ UltraStefan - going to Badwater med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se