Alla inlägg under december 2008

Av Stefan Manning - 26 december 2008 21:45

Äntligen. Nu har körslaget börjat på TV4. Jag såg förra säsongen och gillade programmet jättemycket. Hoppas att det blir minst lika bra denna gång. Det har börjat bra. Nu för tiden tittar jag inte så mycket på TV faktiskt. Det är mest nyheter jag ser och så kollar jag på film.

Så nu kommer det finnas anledning att bänka sig några gånger för lite rogivande verklighetsflykt mellan träningspass och arbete. Jag tycker att Magnus, Nannes, Roberts och Hannas körer var bäst ikväll tycker jag. Blev lite besviken på Timos kör, fast dom kan nog bättre. Men det skall bli intressant att följa utvecklingen.

Av Stefan Manning - 26 december 2008 15:12

Efter att ha övervunnit allt vad igångsättningsmotstånd heter, så fick jag äntligen kommit ut på en löptur. Eftersom vi hade blixthalka med underkylt väglag, så var det ingen option att springa på asfalt idag, så det fick bli den gamla hederliga banvallen mot Sjövik. Tanken var att få ihop minst 10 km idag. Men av bara farten fortsatte jag och vände efter drygt 8,5 km. När jag kom tillbaka så visade Garminen 17,15 km! Yess! Nu har jag bara 8,39 km kvar till målet. Frågan är bara om jag skall ta mitt planerade sista löppass eller vila till Sylvesterloppet. Jag får se hur det blir.

Men jag är hur som helst skitnöjd med denna dag.

Av Stefan Manning - 26 december 2008 11:49

Nu är det snart dags att ge sig ut och klippa en tiokilometare till. <fast idag är det mycket igångsättningsmotstånd. Kanske kan några koppar kaffe råda bot på detta?

Fast när jag tänker efter, så har jag igångsättningsmotstånd till det mesta idag. Hmmm...  kommer att bli en svår nöt att knäcka. Nu börjar jag att få igångsättningsmotsånd till att bryta igångsättningsmotståndet. Vad fan är det som händer?

Av Stefan Manning - 25 december 2008 18:15

Idag blev det juldagslöpning med vänner i Härskogen. Och vilket juldagsväder vi fick. Ett strålande solsken, 4-5 minusgrader och helt vindstilla. Vi skulle träffas klockan 12, fast jag åkt dit lite tidigare för att samla kilometrar till 1500 km. Jag hann med två varv på elljusfemman och ett varv på 2,5:an. Denna femkilometare är otroligt vacker och när Härsjön ligger spegelblank i gnistrande sol, då är allt som det ska. Men det skall sägas att denna bana är grymt jobbig och kuperad. Den passar utmärkt som träning inför Lidingöloppet. Det är en grym avslutning på den femman.

När vännerna anslöt sig, blev det ytterligare ett varv runt femman. Sedan sprang jag tillbaka för att möta upp dom andra som gick runt. Totalt harvade jag ihop 19,28 km. Nu är jag uppe i 1474,46 km i årstotal. 25,4 km kvar. Det vore ju fan om jag inte klippte dom kilometrarna innan året är slut. Efteråt satt vi hemma hos mig och värmde oss med varm soppa.

Här har Ni några bilder från dagens övning att njuta av....

Av Stefan Manning - 24 december 2008 18:55

Under dagens tomtelöpning passade jag på att inviga min nya julklpapp som jag fick av Carina. Två par kompressionsstrumpor. Jag har vacklat fram och tillbaka i tron på dessa och har haft lite svårt att tro på dom fullt ut. Men efter att ha pratat med många ultralöpare, speciellt uppe på Bislett, bestämde jag för att ge det en chans. Carina snappade, som vanligt, påpassande upp detta och hade införskaffat två par från Reima Hartikainen.

De två föregående dagarnas löppass var sega och hade gjort mig lite stel. För att ge dom en riktigt test, valde jag en slinga med asfalt för att kunna testa på hårt underlag. Jag måste faktiskt säga att jag blev positivt övverraskad. Stelheten i vaderna som jag känt många gånger, kändes inte detta pass och det gick förvånansvärt lätt att springa idag. Jag stelnade inte till som jag brukade och därmed tappade steglängd. Det var verkligen en positiv övverraskning. Men det blev en trevlig löpning. Jag vinkade till alla bilar jag mötte. några tutade, blinkade tillbaka eller så såg jag dom vinka inne i bile. Det som förvånade mig var att det var såp många ute och körde medan Kalle Anka gick på TV. Jag var faktiskt ganska trött i armen efter passewt. Jag önskade God Jul till fotgängare jag mötte (4 st). Roligt pass.

Jag skall se hur det är imorgon. Då skall jag springa i Härskogen med mina vänner. Men hur som helst, så tror jag inte att det är något hokus poukus i alla fall. Tack Carina för julklappen!

Av Stefan Manning - 24 december 2008 18:41

Så där ja! Nu var årets tomtelöpning avklarad. Jag skrapade ihop hela 13,23 km idag. Nu återstår bara 44,82 km till att nå en årstotal på 1500 km. Det kommer att bli lite svettigt, nu har jag kört tre ganska hårda pass, tre dagar i rad. Imorgon skall jag försöka mig på en långpann, om inte så måste det bli mer än 10 km, annars blir kalkylen snäv. Jag skall försöka ha mindre än 10 km kvar, två dagar innan Sylvesterloppet och vila dessa dagar, för att sedan passera 1500 km under Sylvesterloppet. Det är redan ett prydligt pb på årsbasis. sedan jag började springa i maj 1998, har jag bara varit över 1000 km två gånger: 2003 1099 km och 2006 blev det 1063 km. Minsann, minsann.

Jag skall fanimej gå för 1500 km!

Av Stefan Manning - 24 december 2008 10:39

Vaknade ganska tidigt idag av någon anledning. Jag och Carina käkade en god julfrukost. Jag fick två par kompressionstrumpor och ett par löparvantar av Carina i julklapp. Dessa kommer mycket bra till pass inför eftermiddagens tomtelöpning. Med undantag för tomtelöpningen kommer det att bli en underbart skön och slapp julafton, utan stress.

Och idag vill jag önska alla en riktigt God Jul. Njut av helgen vänner. Det skall jag göra.

Av Stefan Manning - 23 december 2008 22:26

Nu har jag haft en trivsam kväll med grabbarna. Vi firade julen idag, så kan dom göra vad dom själva känner för imorgon. Jag tycker det är viktigt att inte binda upp dom bara för att det är julafton. Dom måste få en chans att styra denna högtid av massa måsten själva och kunna skapa egna jultraditioner. Ingen hit att slitas mellan föräldrar och svärföräldrar.

Vi hade en riktigt fin myskväll, med mat, dricka, några klappar och en hel del snack. Det var en fin jul för mig. SJälv skall jag fortsätta med en liten uppesittarkväll och invänta Carina. Den stackaren, jobbar fram till 23:15 och är väl inte hemma förrän närmare vid midnatt. Ingen hit, precis. 

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards