Alla inlägg under december 2008

Av Stefan Manning - 23 december 2008 15:46

Även idag blev det träning. Och idag var vädret ännu bättre. 3 plusgrader, vindstilla och soligt. Bara att ge sig ut. Idag gick färden på banvallen mot Sjövik, utmed Mjörn. Min favvorunda, inte bara för att den är flack, utan för att den är så himla vacker. Och idag blev det lite extra, när sjön i princip låg spegelblank.

Att springa idag var en Lisa för själen. Allt vad vardag, jäkt och julstress hette, var som bortblåst. Trots att jag i sanningens namn inte springer särskilt bra just nu, njöt jag ändå av att beskåda denna vackra natur. Total stånkade jag ihop 11,03 km. Min årstotal har nu hamnat på 1441,95 km. 58,05 km kvar till 1500 strecket, får se om jag orkar med det. Kommer att bli lite småtufft, inser jag efter dagens löpning. Måste ju ha lite krafter kvar till Sylvesterloppet.

Imorgon skall det bli lite "Tomtelöpning" istället för Kalle Anka. Tomteluva och ett "hoo-hoo God Jul" till alla jag möter (och det är några stycken) är obligatoriskt! 

Av Stefan Manning - 22 december 2008 14:32

...vilket vackert väder, sjunger ju Peps som bekant. Ett underbart väder. Dagen första aktivitet blev givetvis löpning. Jag slukade två koppar kaffe som Carina bryggt åt mig innan Hon drog till kneget. Därefter var det fram med julskinka och in iugnen med den. Då var den biten klar.

Nu svidade jag snabbt om till löparoutfit, tog med mig MP3-spelaren samt en vattenflaska och gav mig ut på en underbar runda i strålande solsken. Det blev totalt 13,1 km. Fan va gött det kändes efteråt. Jag var dessutom väldigt inspirerad efter att ha tittat p filmen Triumfens ögonblick igår. Den filmen ger mig faktiskt endorfinkickar. Titta på den om Ni inte har sett den.

Jag är precis hemkommen från affären och har bland annat inköpt en ny kaffebryggare, då den gamla bryggaren vägrade att fungera. Nu skall jag griljera skinkan och göra ris a la Malta. Sedan skall det bli lite datorsittning, det har inte varit så mycket av den varan.

Av Stefan Manning - 21 december 2008 23:10

Nu är till och med soptippen, som vi kallat arbetsrum, städat. Det var då ett djävla städande. Jo, förvisso. Men ibland får man vika lite tid till det också. Och det har ju inte varit högprioriterat den senaste månaden.

För att få lite löparinspiration efter mitt långa uppehåll, laddade jag DVD:n med den i mitt tycke absolut bästa löpar/idrottsfilmen som någosin har gjorts: Triumfens ögonblick. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den, men jag kan se den hur många gånger som helst. Den filmen ger mig ståpäls.  Och av bara farten, så kollade vi också på filmen - the long run - som handlar om den första afrikanskasegrarinnan i Comrades Marathon. Bra rulle det också, men långt ifrån i samma division som Triumfens ögonblick.

Av Stefan Manning - 21 december 2008 15:54

Idag inträffar vintersolståndet. Trots att det är vinter och annat elände, så är jag alltid positiv till denna dag. Nu kan det inte bli mörkare, nu kommer det återigen att bli ljusare. Himla bra.

Av Stefan Manning - 20 december 2008 23:50

Nu är huset färdigstädat. Jag har banne mej vänt ut och in på huset. Mycket jobb har det varit, men nu är jag igenom det hela. Och det är bildligt talat rent hus. Det känns sååååå bra! Skall bara fixa till i mitt arbetsrum och organisera mina nya garderober. Nu kan man med gott samvete luta sig bakåt och njuta av julledighet. Det enda som återstår i julväg är att göra en omgång ris a la Malta och skicka in en julskinka i ugnen. Detta till min julkväll med grabbarna, som kommer hit och käkar den 23:e på kvällen. Det känns ju inte stressande precis. Handlat har jag gjort både mat och klappar. Allt är klart. Wooow!

På måndag återupptar jag träningen. Jag har 87 km kvar att springa detta år. Klarar jag det, så har jag sprungit totalt 1500 km detta år. Vi får se om jag ror i land med det.


Av Stefan Manning - 19 december 2008 09:47

...på dagen. Vknade upp strax efter 9. Har tagit det lugnt och käkat frukost. Nu skall jag sätta mig ner och skriva en inköpslista, sedan dra till Bonum och storhandla.

Fan vad skönt det är att vara ledig!

Av Stefan Manning - 18 december 2008 21:49

Idag gjorde jag årets sista arbetsdag. Nu är jag ledig till den 8:e januari. Det var meningen jag skulle kört lite i morgon bitti. Men jag drog den timmen ikväll, så slipper jag gå upp imorgon. Allt är tidraporterat och klart. Nu kan man ägna sig åt väsentligheter. Som träning. Men först skall det städas färdigt.

Djävlar! Vad skönt detta är! Det har varit ett turbulent arbetsår, milt uttryckt. Och vad som kommer att hända 2009 kan man bara gissa. Men det lär ju inte bli något glidarår. 

Nu skall jag koppla av.

Av Stefan Manning - 17 december 2008 23:57

Häpp! Idag blev det träning! Minsann, minsann. Det blev ett pass på Åby grusbana. Jag var där med Crina som gick runt och jag körde bakåtintervaller. En jädrans massa och jädrans fort. Efteråt var jag riktigt trött. Sedan sprang några varv med Nisse i lugnt tempo. Totalt blev det drygt 10 km under ändå ganska hyfsade väderförhållanden.

Ett stort grattis vill jag även säga till Carina som idag klarat certefieringsprov i bland annat placeringsrådgivning. Hon har pluggat som en liten iller och nu har det äntligen givit frukt. Jag är stolt över Dig, my darling. Bra jobbat!

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards