Alla inlägg under april 2009

Av Stefan Manning - 25 april 2009 17:17

Idag var jag och Carina i Lindome och hjälpte till som funktionärer vid Kungsbackaloppet. Vi langade vatten till löparna. Och vatten var allt som erbjöds dessa stackare. Vid hade vattenkontrollen vid 5 och när dom passerat så flyttade vi bordet över till andra sidan vägen där 16 km skylten stod. Att en arrangör som idag arrangerar en halvmarathon inte kan erbjuda sina deltagare annat än vatten, tycker jag är ursvagt. Vid sådana långa distanser skall man även tillhandahålla sportdryck. Sådant skall man inte ens behöva säga. Det skall vara en självklarhet. Speciellt en sådan här varm dag. Ja, då finns ju dessa  rediga löpare som misann klarar sig på bara vatten. Så bra då. Men vi människor är olika och det finns de som behöver mer än vatten på sådana här långa sträckor. Det är synd på ett sådant här annars trevligt arrangemang att man inte kan ådstakomma mer än vatten. Det var många löpare som frågade efter sportdryck och jag fick mycket skamset upplysa dem att vi bara hade vatten. De flesta tog det med ro, men det fanns några som vart sura och jag kan bara hålla med dom.

Jag vet. Startavgiften är låg och det är små marginaler, men höj den med en 50-lapp i så fall till 200 spänn. Man tar inte så mycket mer på Lerumsloppet, men där serveras åtminstone sportdryck. Det står mycket vilseledande i inbubjudan och informationen på Kungsbackaloppets hemsida att vätska serveras var femte kilometer. Det hade varit ärligare och skriva vatten. Då hade deltagarna åtminstone en chans att ta med sig egen energi.

Synd att denna så viktiga del i ett arrangemang falerar, när det i övrigt är ett bra och trevligt arrangemang.

Skärpning säger jag!

Av Stefan Manning - 24 april 2009 21:53

Att vare sig Göteborgsvarvet eller Stockholms marathon inte tillåter att man överlåter nummerlappen, mot en registeravgift från tävlngsarrangören tycker jag är fullständigt åt helvete. Och dom skall inte komma dragandes med att det blir för mycket arbete. Det är ju fråga om att uppdatera en sketen databas.

Men det jag inte fattar är denna hysteri man ser på olika forum. Jag vill köpa en startplats till Göteborgsvarvet. Jag vill köpa en startplats till Stockholm marathon.  ??????   Varför lägga ner denna energi på att för minst en full startavgift springa ett lopp i ett annat namn. Ja, man kan springa runt och vifta med en medalj, men den verkliga löparen syns ju inte i resultatlistan! Det är ju i den man kolla några år senare. Jag fattar bara inte. Varför är det så djävla vikigt att komma med i dessa lopp till varje pris?

 Det har ju i flera år varit allmänt känt att dessa lopp blir fulltecknade ganska snabbt och ändå så kommer en massa ufo och beklagar sig att de har missat att anmäla sig. Det är ju en fråga om prioritet. Än värre är som jag läste i en tråd. "Jag har sprungit loppet i alla år" Men då måste man ju vara ännu mer medveten om hur det ligger till. Jag anser att ha man en sådan dålig framförhållning, ja då får man fan i mej skylla sig själv och helt enkelt ta skeden i vacker hand och vara på hugget till nästa år. Och det gäller så länge våra lata arrangörer inte behagar att låta folk få överlåta sina nummerlappar.

Varför är det sådan hysteri runt dessa lopp? Göteborgsvarvet är trevligt. Men jag tycker de har för många deltagare. Nu har dom fått storhetsvansinne och skall bli världens största halvmara. Skit i det. Gå tillbaka till att acceptera max 30000, så får vi bort denna trängsel som varit de senaste åren. Stockholm marathon är överreklamerat.Folkfest och publikstöd. Javisst. Det första varvet, men vart fan tog stödet vägen det andra varvet då de behövs?

Det finns många mindre, trevligare, vackrare och bättre arrangerade maror och halvmaror runt om i landet och till en rimlig kostnad. Varför blir inte dessa attraktiva? Visst är det konstigt att Sveriges största halvmara faktiskt är avslutningsgrenen i Kalmar triathlon. Den drar ca 500 deltagare, som dessförinnan har simmat 3860 och cyklat 180 km.

Näe! Lägg ned detta köphysteri och lär Er tänka framåt istället, så slipper Ni stå där med skägget i brevlådan. Det är inte alla lopp som medger ett ad hoc leverne. Och väljer man att i bästa ufo-anda leva ad hoc, ja då får man också ta konsekvenserna.

Av Stefan Manning - 24 april 2009 18:33

Idag har det blivit bättre i armen. Jag har kunnat sitta och jobba eb hel del. Så nu får väl faran anses vara över. Jag hade i och för sig kunnat ge mig ut på ett löppass idag, men det finns ingen anledning att fresta lyckan för mycket. Jag väntar till söndagen.

Våra svenska långlöpare har nu klarat av 6 dagsetapper och ligger ligger lugnt och fint i mitten av fältet. Totalt har de avverkat 36,6 mil. Snyggt! Och en så länge ser det hela ut att vara en trivsam tillställning. Imorgon skall jag inte springa Kungsbackaloppet, men väl hjälpa till som funkis.

Av Stefan Manning - 23 april 2009 19:09

Idag var jag hemma och jobbade delvis hemifrån och sov delvis. Den nya medicinen var rena knarket. Jag blev yr och dåsig. Jodå. Det mesta av smärtan försvann. Så mellan varven kunde jag jobba lite. Men det gick upp och ner. Så det har varit en konstig dag minst sagt. Jag förstår il dottore när han sa att dessa var beroendeframkallande.

I övrigt har jag inte gjort ett enda skit och det stör mig lite.

Av Stefan Manning - 22 april 2009 22:44

Det verkar gå enligt plan för våra Europalöpare. Nu har dom sprungit 4 dagsetapper  och på dessa 4 dagar avverkat 260,7 km. Andreas och Mattias brände av dagen etapp (62,2 km) på 7:24:40. Det gör i snitt 7:09 per km. Nu har dom bara 60 dagar kvar tills dom är i mål i Nordkap och 30 dagar tills dom passerar här i Gråbo.

Av bilderna att döma verkar det inte alltid vara så enkelt. Dom får springa på hårt trfikerade vägar. Dagens etapp var den första som bjöd på ett mer kuperat landskap.. Morgondagens etapp blir kortare - 55,9 km.

Av Stefan Manning - 22 april 2009 22:33

Så idag var jag hos fabbo Doktorn som ganska snart kunde konstatera att jag råkadat ut för en muskelbristing i höger överarm. Å ena sidan var jag inte förvånad, för det stämde med min egen teori. Men å andra sidan var jag förvånad att jag över huvudtaget hade någon form av muskel på den delen av kroppen. Men så var det. Av denna anledning skrev han ut Tiparol 50 mg, lite starkare dunder än voltaren. Jag fick dessutom anvisnngen att ta detta piller tillsammans med Voltaren.

Under dagen innan jag åkte hem hade jag så förbenat ont att jag nästan kröp på väggarna. Att köra hem från jobbet blev en ren pärs. Det gjorde så ont att jag knappt kunde peta i växlarna under tiden. Men jag skulle till apoteket till varje pris. Detta är tydligen en tablett man inte skall köra bil på, dessutom är det vanligt med yrsel och dåsighet. Så av den anledningen tog jag med mig jobbdatorn hem och kör hemifrån. Om det går, det var väldigt smärtsamt att skriva ett enkelt kommando idag. Och funkar det inte att jobba, får jag helt enkelt vara hemma. Det är inte mer med det. Jag kommer dock att vara hemma denna vecka ut.

Typiskt så kommar gänget från Efterkälken hem till oss ikväll, jag fick nöja mig med att gå och avundsjukt kolla in de andra när de sprang. Fast vad är väl en bal på slottet? Konsekvensen av denna skada och medicinering blir att jag kan inte strälla upp i Kungsbackaloppet på lördag som planerat. Däremot skall vi ner och titta, samt hjälpa Nisse med att vara funkis.

Jag skall under nästa vecka om medicinen håller prova ett mycket lugnt och mycket kort pass. Det får bli en lätt 5 km, så jag i alla fall kan passera min 500 km.


Av Stefan Manning - 21 april 2009 21:01

Vet inte vad som har hänt. Men jag har grymt ont i min högerarm. Och det gör nte lite ont heller. Det är full attack mot armen med voltaren, zon etc... men just nu känns det som om det hjälper föga. Fast det går väl över, det också. Men det är väldigt jobbigt just nu.

Det verkar inte vara muskefästet som är trasigt, utan själva muskeln.

Av Stefan Manning - 20 april 2009 19:42

Nu är det bara 364 dagar kvar av mitt godis embargo. Första dagen var inga problem. Däremot har jag kännt mig lite konstig till mods idag. Hängig och lätt illamående. Abstines? Det tvivlar jag på.Jag vet inte vad det kan vara, men det går väl över.

Nu har våra svenska låmdistansare avverkat den andra dagen av 64 i TransEuropean FootRace (TEFR). Av bilderna att döma verkar det lugnt. Det har sänkt tempot rejält idag, vilket nog var klokt. Totalt har de sprungit 126,3 km so far. Imorgon blir det en etapp på 72,2 km. Huga.Idag har jag även lagt till en länk till norrmannen Trånd Sjåvik som precis som Anrdeas Falk och Mattias Bramstång springer TEFR 2009.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards