Alla inlägg under juni 2009

Av Stefan Manning - 8 juni 2009 14:22

Idag var jag hos tant doktorn. Hon kunde konstatera att jag hade åkt på luftrörkatarr. Det var vare sig svininfluensa eller sinusinfluensa. Så var det med den saken. Mitt stora problem är den grymma hostan som gör så grymt ont. Jag bad henne att skriva ut något dunder, inte det vanliga Noskapin-tramset, utan något som verkligen gjorde revolution. Så att man utan att blinka kunde tugga i sig en lastpall. Det gjorde hon.

Jag hämtade ut flarran på apoteket och mätte upp 10 ml. Och det visade sig vara en sjudjävla häxbrygd. Jag blev totalt yr i bollen och hur slö som helst. Men den gjorde sitt jobb. Det kom en hostattack, men nu smärtade det inte lika mycket. Och jag har full förståelse att man inte skall köra bil efter att ha tagit en klunk av den soppan.

Så kontentan av det hela blir att jag får helt enkelt jobba hemifrån så länge jag i bästa hippestil drogar mig med denna mixtur. Det stora frågetecknet blir väl när man kan börja träna igen. Att det inte blir någon Vättern Runt är ju solklart utom allt rimligt tvivel. Så nu är det bara tt aktivera "Startklar".

Av Stefan Manning - 7 juni 2009 10:37

Så där ja! Nu har morgonalvedonen börjat verka. Jag känner mig matt och kraftös i hela kroppen. Jag har sååååå nycket att göra och så ligger man här som en halvdöd sill. Måste nog bita ihop lite försöka ådstakomma något. Annars är huvudvärken borta. Jag är däppt i näsan och det gör asont när jag hostar. Men bortsett från det är jag OK.

Gäller bara att låta skiten ha sin gång. Skall beta av mitt förråd av inspelade filmer om jag inte orkar att taetsera eller måla.

Av Stefan Manning - 6 juni 2009 21:16

Det har hitintills funnits en enda dag på detta år då man inte skall vara borta frånjobbet. Denna dag blir jag sjuk. Jag kände mig lite hängig redan igår och i morse var det rent ut sagt fördjävligt. Feber, ont i halsen och en fruktansvärd smärtsam hosta. Jag pumpade mig full av Alvdeon och tog mig in. Dagen har bara gått på ren vilja. När jag kom hem var jag fullständigt slut. 38,6 i feber och bara la mig ner i sängen och blundade. Nu har jag tagit en ipren på kvällen och just nu känns det bra efter omständigheterna. Vi får se när det släpper. Snacka om O'Tooles lag. Den slog till med full kraft idag. Skall ta en uppfräschande dusch och krypa till kojs igen. Fotbollsmatchen är ju ett sömnpiller.

Av Stefan Manning - 5 juni 2009 21:50

Satt just och läste på Aftonbladet om att det finns ett kvarter i Karlstad som heter Negern. Och nu rasar hela dubbelmoral-Sverige mot detta. Detta namn kom till 1866 och nu först 2009 har någon djävla idiot kommit på att detta är rasistsikt. Hur dum får man bli? Är man en rasist om man säger neger???

Neger, neger, neger, neger, neger, neger, neger, neger, neger, neger...

Näe. Det hände inget. Näe...  jag kände inte att det har förändrat mig. Näe jag är fortfarande inte rasistisk. Negerboll då??  Näe, samma sak...

Till den låtsasförnuftiga kaetgori av dubbelmoraldyrkare, kan jag bara säga. Skärp Er. Ni är ju bara patetiska och gör Er löjliga. Sätt det i ett sammanhang. För 20 år sedan var det inte ett dugg märkvärdigt att säga neger. Fanns ingen värdering i det. Men vad är det för idioter som kämpar så hårt med att få det värdeladdat? Har dom inget vettigt att göra i sina liv? Men skulle jag dra till med blatte, invandrardjävel, lakritstomte eller liknande. Ja då är jag rasistisk eftersom dessa termer är direkt nerväderande. Men det är klart, säger man negerdjävel så är det ju samma sak. Precis som svenskdjävel, stockholmadjävel eller lappdjävel. Men jag tillhör defenitivt inte den intellegensbefriade brunhöger, som inte kan ådstakomma mer intellektuellt än att åka runt och spöa invandrare eller ägna så åt att hota folk. Och det anonymt och i flock. Ensamma var för sig är dom inte så stora i käften.

Näe. Lägg ner detta skitsnack, med neger och koppla det till rasism.

Vart är dett samhälle på väg. I ena stunden har vi yttrande- och åsiktsfrihet. I nästa stund får man i praktiken inte säga neger, för då är man en rasist. Lika sjukt som att svenska flagga och nationalsången skall kopplas till nazister..

Av Stefan Manning - 5 juni 2009 19:39

Nu har Mattias och Andreas kommit fram till Vilhelmina! 48 dagsetapper av 64 avverkade. 329 mil har avverkats. Inte illa pinkat. Totalt ligger våra vänner på en delad 16:e plats. Det finns många intervjuer och tidningsartiklar utlagda på jogg.se.

Det är så himla roligt att se hur mycket uppmärksamhet ultralöpningen har fått i alla media under detta lopp. Och det är ju inte att undra på. Det är ju en fantastisk resa dom gör.

Av Stefan Manning - 5 juni 2009 19:07

Imorgon skall jag och mina arbetskamrater äntligen installera. Det sker den 6 juni, på självaste nationaldagen, på självaste dagen D - the D-day. Idag dagen innan har vi gjort lite understödjande operationer för att underlätta morgonsdagens stora operation.  I bästa rädda menige Ryan stil, sätter sig insatsstyrkan i landstigningsfarkosten, för att avverka den sista bite fram till stranden (Omaha beach?). Det är en gungig resa, vi har gjort sista minuten ändringar. Imorgon bitti fälls luckan på landstigningsbåten ner. Vi vadar i land på en okänd strand. En strand full av hinder. På något sätt baxar vi oss fram till de första skyddande dynerna. Order skriks ut. Backuper tas. En arbetskamrat kör fast i en process. Hon ropar: "MEDIC!" och får assitans av mig. Samtidigt väller andra problem över oss. Jag skriker: "Hur fan skall jag kunna jobba i det här larmet?" We need backup! Vi kör fast. Vi tar fram en digital bangalore, knappar ivrigt och spränger oss genom hindren. Workarounderna avlöser varandra. Dom sista körningarna går, allt börjar falla på plats. På sena eftermiddagen har vi intagit bunkrarna och upprättat stabilt brohuvud. Nu kommer andra vågen in och hjälper till. De kollar att vi fått med oss allt och och ger oss klartecken.

Vi har fullföljt uppdraget och kan gå i bivack. Innan dess avrapporterar vi till staben. Medan solen går över kanalen gör vi ett digitalt tapto genom att klicka på Start och välja Shut down. Mörkret sjunker ner över oss och det är natt den första dagen. Vi såg på resultat och sade att det var gott!

Så kanske det skulle kunna gå till, men jag tror att det blir lugnt. Har jag sagt nå'n gång att jag har ett förflutet som yrkesofficer?

Av Stefan Manning - 4 juni 2009 22:09

Idag tänkte jag på lunchen gå in på skatteverkets hemsida för att kolla in skattebeskedet. Jag använde mig av mit bankid. När jag hade angett lösenordet och klickat OK, fick jag ett felmeddelande: "Certifikatet är revorkerat"

Men hallå! Varför kan man inte skriva att certifikatet upphört att gälla? Vad fan fick man ordet revorkerat ifrån. Är skatteverkets systemutvecklare ordbajsare? Jo, man upphör aldrig att förvånas.

Revorkerat! Baah!

Av Stefan Manning - 4 juni 2009 18:49

Det blir mer och mer hektiskt på jobbet. Sista minuten ändringar. Jag har åkt som en djävla flipperkula mellan olika snabbt uppkomna möten. Jösses vad folk är nervösa. När jag kom tillbaka till min plats, så öppnade jag outlooken för att kolla in nya mail. Precis då framför mina ögon poppade det upp ett nytt mail. Det var från mitt fack - Unionen. Och som rubrik hade mailet. "Hur mår Du på jobbet?"

Då började jag verkligen asgarva. Vilken klockren timing. Det gäller att se saker ur den skojsiga synvinkeln. 

På vägen hem gjorde jag en debut. För första gången i mitt liv, drog jag in på biblioteket och röstade i EU-valet. Det var ta mej fan första gången jag ödslade energi på det. Troligtvis sista gången också. Varför? Be mig inte förklara detta irrationella handlande. För jag har inget vettigt svar.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards