Alla inlägg under december 2009

Av Stefan Manning - 19 december 2009 17:38

Idag skulle jag och Carina dra upp till Humlebadet. Det blir totalt ca 10,5 km tur och retur. Vi klädde på oss och tog på extra lager och gav oss ut. Men det var kallt, det kändes. När jag drog bakåtintervallerna kände jag hur kylan drog ner i halsen. Jag skulle nog tagit med mig min lungplus (värmeväxlare man andas genom) också. Jag bestämde mig för att inte utmana ödet och därför ta mig upp till 2,5 km märket och vända. Så fick det bli. Men med bakåtintervallerna fick jag ändå ihop 6,5 km. Helt OK för ett inte helt lyckat träningspass.

Av Stefan Manning - 19 december 2009 11:39

Vi var på Allum idag och shoppade lite, när affärerna slog upp portarna. Det är skönt och komma dit innan den stora ruschen tar fart. Jag kollade i kikaren på antal lediga platser, på ljusskylten som står på Gamla Kronvägen. Den sade att det var 1402 lediga platser. Det betyder lite folk, alltså passar vi på. Härom kvällen jag kollade var det 87 lediga platser. I det läget ger man sig fan inte in där.

Skall handla sista stöten med mat på tisdag = payday.

Av Stefan Manning - 18 december 2009 23:45

Ikväll har jag och Carina haft fredagsmys. Det blev filmkväll i soffan. Vi tittade på Tarrantinos - Inglorious Bastards. Och i vanlig ordning så gjorde inte Tarrantino mig besviken. Hans filmer är skruvade, men ändå kan man inte låta bli att titta. Imorgon skall det bli löpning. 10 km. I detta skede jag är i nu, får man nästa kalla detta för ett medellångt pass. Så är det när man startar om, kanske inte från rutan, men väl från ruta två eller tre....

Av Stefan Manning - 18 december 2009 19:53

Jag har jobbat hemifrån idag och passade på att ta en lunchlöpning. Det var dagsljus, 5 minus och frisk vind. Jag bestämde mig för att köra Kåhögsrundan. Knappt 6,5 km senare var jag hemma. Det var segt i början och jag tänkte först att jag springer 2,5 km ut och sedan 2,5 km tillbaka. Men när jag väl var upp vid 2,5 km så konstaterade jag att jag brukar göra det jag har förutsatt mig. Så beslutet blev att fortsätta. Det var ju bara en och halv kilometer till. Jag får inte mesa till mig. Jag överlevde det hela och var mycket nöjd. Officiellt är min lunchrast 42 min och rundan tog. Ja, just det. 42 min!  Men som kompensation satt jag faktiskt till kl 17 idag och jobbade. Det var det värt.

Av Stefan Manning - 18 december 2009 12:38

Dom ringde från bilverkstaden och jag fick svaret på varför jag hade problem med låsen på bilen. Bilen hade varit utsatt för inbrottsförsök. Så nu har jag ett försäkringsärende på halsen med allt vad det medför i extrakostnader i form av självrisk, etc...

Att det är så djävla svårt att skilja på mitt och ditt. Vad händer nu om denna djävla pundare hade åkt fast? Jo! Då skall fanskapet vårdas! Nå't straff är det inte tal om. Detta messverige klarar ju inte av att låta folk stå till svars för vad dom har gjort. Man beslutar att man skall skjuta vargar. Varför inte ta ett beslut på avskjutning av det här patrasket också. Vargarna försöker bara överleva, men dessa pundare? Dessa människor tillför ju inte samhället någonting, bara djävelskap. Varför skall man hålla sådana under armarna? För att dom skall fortsätta djävlas med hederligt folk?

Så, nu har jag fått vara förbannad ett tag. Nu är det dags att ta tag i det praktiska. * morrar *  ...pundardjävlar....  

Förresten, jag önskar mig ett stort rejält bollträ i julklapp!

Av Stefan Manning - 17 december 2009 06:58

Läste idag att en 70-åring hade gett en 13 årig kille en örfil eftersom han tröttnade på ungens trakasserier. Nu står han inför rätta. Jag vågar nog påstå att i dagens samhälle så har det nog gått ganska långt innan en äldre tappar besinningen och ger ungen en vinge. Det är bara att beklaga att ungdjäveln inte vet sin plats och har lärt sig visa respekt för andra. Tyvärr är det så med många unga idag och dom utnyttjar det till bristningsgränsen. Dom är djävligt kompetenta att begå det ena eller det andra. Men när dom skall stå tills svars, då klemas det och daltas det med dom.

Eftersom föräldrarna uppenbarligen inte klarat av att uppfostra ungen så skall andra lida för det. Näe, våga ställ krav på ungarna! Det är totalt kravlöst idag, allting skall serveras på ett silverfat och ingenting skall eller kan göras själv. Hur fan skall dessa slapptaskar någonsin kunna bli självgående. I Danmark har man tänkt till och kan ställa en 12 åring till svars. Detta med motiveringen: Är man kompetent att begå brott, är man också kompetent att stå för det man gjort. Hurra för Danmark. Något för mesiga jante-Sverige att ta efter, bara vissa personer slår igen psykologiboken och tillämpar lite sunt förnuft istället.

Hoppas 70 åringen klarar sig, så att pojkspolingen får sig en knäpp på näsan.

Av Stefan Manning - 16 december 2009 22:47

Ikväll har jag varit på Sportlife vid domkyrkan och kört ett spinningpass med Christer Hedberg. Det var hans sista pass på ett tag, för han tänker lägga av den rackaren och ägna sig åt träning.

Passet är ett av mina favoriter. En klättring uppför det berömda alpe d'Huez med film på storbild. Jag måste erkänna att jag känner mig aningens seg efter det passet. Oträningen märks, med andra ord. Jobbigt, men skönt var det.

Av Stefan Manning - 16 december 2009 06:28

Nu är det mörkt. Det känns som ett polarmörker som lagt sig över stan. Ungefär som att vara i riddar Catos land. Fast nu är det bara 4 dagar kvar till vintersolståndet.

Trots detta detta dystra yttre, vaknade jag upp med ett leende idag, efter gårdagens träningspass. leendet var lite extra brett i och med vetskapen att jag också hade fått iväg min komplettering. Leendet växer ytterligare ett snäpp, när jag tänker på att jag skall köra spinning ikväll. Det blir ett pass upppför alpe d'Huez på storbild. Wooow!

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards