Alla inlägg under oktober 2010

Av Stefan Manning - 18 oktober 2010 11:08

Ögonblicket jag hade väntat på sedan helvetesveckorna på jobbet hade äntligen kommit. Vi (LEK) tog den tidiga färjan från Göteborg till Fredrikshavn och var i Danmark vid 12 tiden.

Vi åkte upp till Skagen och besökte museet. Jag kan defenitivt inte anklagas för att vara intresserad av konst. Men Skagenmålarna kan man aldrig se sig mätt på. Det finnas inga tavlor som utstrålar så mycket lugn och harmoni som dessa tavlor.

Vi fortsatte sedan färden ut till grenen och tittade ut över det mäktiga scenario där två hav möts. Helt fantastiskt!

Vi anlände sedan till Skallerup Klit feriecenter på Nordjyllandsvästkust, cirka 2 mil söder om Hirtshals, vid 18 tiden. Vi var då ganska trötta och nöjde oss med att installera oss. Äta lite mat och på kvällen spelades det Trivial Pursuit, där jag gick segrande ur striden.

En grymt bra start på vårt träningsläger.

Av Stefan Manning - 18 oktober 2010 10:31

Efter en fantastisk långehelg i Danmark, närmare bestämt på Skallerup Klit vid Nordjyllands västkust, är man åter tillbaka i vardagen. det kunde inte bli bättre. Det blev bara en trist avslutning när en i vårt gäng ramlade av hästen hon red på och bröt handleden. Men efter omständigheterna så redde detta ut sig och vi har i alla fall kommit hem hela gänget. Trots gårdagens olycka var nog alla nöjda med att vara på Skallerup.

Av Stefan Manning - 14 oktober 2010 13:44

Ibland går det undan lite väl snabbt. Jag hade en kontakt på messengern med en kollega i Belgien santidigt som jag snackade med min kollega bredvid mig på svenska. Av bara farten skrev jag på svenska och han svarade English please. Och då skrev jag följande lilla språkliga groda om jag suttit och flinat åt själv  :-)

"sorry was talking to a gay besides me while typing..."

Så kan det gå i den globala världen. Det hela väckte en hel del muntrationer. Vi behövde alla ett gott skratt...   :-)

Av Stefan Manning - 14 oktober 2010 11:01

Nu är det bara en halvdag kvar. Sedan blir det resa till Skagen. Som jag sett fram emot denna tripp. Inte nog med det, men om väderprognosen håller lär vi få ett oförskämt bra väder dessutom.

Av Stefan Manning - 14 oktober 2010 05:39

Långpanna brukar man ju ha på helgen. Fast nu har jag kört dem mitt i veckan. Det går ju det också. I tisdags blev det 23 km. Igår tjuvstartade jag ELK-träningen och var på Åby grus lite drygt en timma tidigare än de andra och började springa. Nu har jag hittat det där goa springtempot där man kan springa länge utan att stånka och flåsa. Det är så fruktansvärt skönt att springa i detta tempo. Igår låg det väl runt 6:15 - 6:20.

Jag sänkte tempot senare när mina kompisar dök upp. Målet var att åtminstone få ihop 10-12 km. Men det hade jag uppnått när LEK-gänget anlände så jag reviderarde det till 16 km. Men när vi hade sprungit färdig och kände oss nöjda, så tittade jag på min Garmin som visade 18,81 km och tog en lite extrasväng till och tryckte av klockan på exakt 19 km. Då har jag samlat ihop 1764,8 km och det saknas nu 35,2 km till mitt delmål 1800 innan operation. Och det borde ju inte vara så svårt att knäcka.

Ikväll skulle jag tränat på Itrim, men eftersom jag kört två långpannor på varandra, så vilar jag ikväll. Man måste ju göra det också.

Av Stefan Manning - 13 oktober 2010 11:50

Jösses! Här sitter jag och planerar för nästa år redan! Och till och med för 2012! Snacka om framförhållning. Det jag däremot inte bestämt mig för är om jag skall springa Göteborgsvarvet eller inte. Jag kan anmäla mig dit via mitt jobb fram till den sista januari.

Jag sitter också och funderar på målsättning för nästa år.

Av Stefan Manning - 13 oktober 2010 06:06

Nu är det onsdag och lillelördag. Det innebär också sammanträde med LEK och tillhörande träning. I kväll skall vi tydligen springa på Åby grus. Ett ställe som jag gillar. Då skall jag klippa ytterligare några kilometrar.

Mitt mål är att innan min operation nästan vecka har passerat 1800 löpkilometrar i årstotal. Så när jag kommer igång igen så har jag ytterligare 200 km att avverka innan årsskiftet. Vet inte om det håller, men det kan vara värt att satsa på.

I skrivande stund ligger jag på 1745 km.

Av Stefan Manning - 12 oktober 2010 09:30

En stilla morgonlöpning till jobbet. Lite lätt segt att springa, men jag har å andra sidan aldrig pigga ben på morgonen. Dessutom sptrang jag marathon i lördags och 10 km i söndags, så det borde ju visa sig. Det var vindstilla och ca 1,5 plusgrad och en massa dimma när jag startade. När jag väl kom fram till jobbet lyste solen. Alltid lika läckert att starta i mörker och springa genom gryningen. Trots detta hatar jag att gå upp på morgonen. En knepig ekvation. Totalt sprang jag drygt 23 km och jag låg i ett behagligt tempo. Det fanns ju egentligen ingen anledning att trycka på, snarare tvärtom - njuta av resan. En lite rolig grej var att när gryningen gått över till dag, så spelade Army Of Lovers låten Let the sinshine in i mina MP3-lurar. Mycket passande tyckte jag och log för mig själv.
Men att löpning kan vara så rogivande för själen som det faktiskt är, är helt fantastiskt. Jag njuter att vara inne i denna lilla bubbla. Jag bara sprang, tänkte inte på fart, det enda jag gjorde var att suga i mig ögonblicket för jag visste att bubblan skulle spricka, vilket den också gjorde 2 timmar och 22 minuter senare. men ingen kan ta ifrån mig upplevelsen. Löpningen är mitt knark.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards