Alla inlägg under maj 2011

Av Stefan Manning - 19 maj 2011 10:41

Idag är det en månad kvar tills jag kan byta telefon. Nu är jag rejält trött på denna "flintatelefon" som tydligen har väckt en slumpgenerator som i sin tur talar om att "Simkort inaktivt".

Av Stefan Manning - 19 maj 2011 05:32

Min planerade morgonrunda idag skippade jag. Det regnade liiite för mycket för att jag skulle vilja blöta ner mig och dra på mig en förkylning. Någon måtta får det allt vara. Men att det skall bli löpning idag är det inget snack om. Men det får bli en after work runda.

Mätarställningen för maj står på 196,4 km och idag skall jag över 200 km. Undrar om jag passerat 200 gränsen såpass tidigt i månaden innan, då det inte har varit ultralopp.

Av Stefan Manning - 19 maj 2011 05:23

Gårdagens träff med löpasällskapet blev minsann ingen stillsam upplevelse. Vi var hemma hos Eva och Nisse, som stod för veckans värdskap. Dagens övning blev att springa den så kallade pensionärsrundan som är 2,9 km lång. detta skulle kryddas med lite backlöpning. Al right, kör för det var min tanke.

Vi kom till ett parti där denna kvalitetsträning skulle äga rum. Jag och Eva sprang och ner, upp och ner. Efter ett tag tappade jag räkningen, men det blev ett antal gånger. Värdinnan var som en slavdrivare och ville bara springa mer och fortare och så skyller hon på mig.

Min milrunda på lunchen kändes rejält i benen och dessa backar gjorde inte saken bättre. Men det blev ett grymt bra pass och det visade sig att den 2,9 kilometer långa rundan hade helt plötsligt blivit 6,47 km, så jag inser att vi sprang ett stort antal gånger i dessa backar.

Problem att somna den kvällen? Näe!

Av Stefan Manning - 18 maj 2011 17:09

Jag tycker det är rent ut sagt bedrövligt när det finns människor som prioriterar att missförstå andra. I ett fall skall ett event göras. En eldsjäl som har lagt ner mycket jobb och energi i detta och gjort det bra dessutom, får nu skit för det. Hur mycket denne person än bedyrade att det var inte avsikten att kidnappa evenemanget eller att ta kred för det, så vill den "förorättade" inte förstå.

Det jag inte förstår är att den "förorättade" inte kan kasta sig in i detta och vara med och påverka, går över mitt förstånd. Nope, istället så väljer denna att gnälla högt. Ytterst beklagligt. Varför i helvete är det så djävla viktigt att missförstå andra?

Av Stefan Manning - 18 maj 2011 12:49

Dagens lunch vigdes åt löpning. Jag hade tänkt att ta en lite lugnare runda. Av det så blev det icke. När jag startade kände jag mig pigg i benen och det rullade på. Jag tyckte jag låg i ett behagligt tempo. När första kiloemtern hade avverkats på 5:41 blev jag lite paff. Nästa på 5:36 och nästa på 5:41 och jag kände mig inte sliten alls. Då började hornen växa fram och jag bestämde mig för att hålla dett tempo så länge det bara gick.

5 kilometer passerades på 28:10. Det lustiga var att den snabbaste kilometern, var den jag hade uppför, fast där tog jag i för att inte tappa tempo. Inte någon gång under rundan behövde jag grina illa för att orka och hålla tempot. Det var detta som var den grymt sköna känslan. Jag trodde ett tag att jag maxade, men kom sedan på att så var inte fallet.

De sista tre kilometrarna hade jag dessutom en stark motvind, som kändes riktigt karaktärsdanande. Nästa 5 kilometrar gick på 28:13 och milen avverkades totalt på 56:20. Väldigt jämn löpning alltså, vilket gjorde det hela ännu roligare. Dom sista 140 metrarna slog jag av på takten och dels för att det var mycket folk som gick på gångbanan och det gick inte att dra på in i det sista.

Men jag är sjukt nöjd, för nu vet jag att jag har bra kapacitet att gå under 60 minuter på milen igen. Jag har hittills legat och harvat i runt 6:30-tempo, men vet att det finns mer power under huven. Det känns riktigt bra.

Av Stefan Manning - 18 maj 2011 05:53

Återigen var det dags att gå upp och sparka tuppen i röven och ryta. "Hörru!! Upp och gal med dig din slöfock!!"

Under tiden tuppjäkeln kvicknar till drog jag ner på gymmet och körde mitt sedvanliga styrkepass. Jag har även planerat en lunchlöpning idag. Senare ikväll blir det lite löpning med LEK också. Jag har lite att ta igen från min vila  :-)

Av Stefan Manning - 17 maj 2011 17:35

Idag har jag avslutat sista delen av min fackliga grundkurs. Mer intressant än vad jag faktiskt trodde att den skulle vara. Jag fick lära mig en hel del. Det är inte så tokigt att vara med i facket ändå.

Av Stefan Manning - 17 maj 2011 06:03

Jag blickar som alltid framåt och har en mistlig förmåg att försöka titta in i kristallkulan. Denna gång gör jag det med Badwater i sikte. I mina försök att få till ett bra löpar-cv så att man kan bli inveterad 2016 inser jag ännu mer hur viktigt deetta är.

Att ta sig till Badwater är minst lika jäkligt som att genomföra det. Lopp som Marathon Des Sables börjar poppa up som en måste kandidat, även 5 dagarsloppet i Kalahari kommer att bli ett måste. Ultrtriathlon väger också tungt och det är detta som just nu ligger närmast till hands. Därför börjar Lensahn dyka upp mer och mer som ett tungt projekt 2012. I Lensahn kör man en tredubbel ironman. Denna merit skulle väga riktigt tungt i Badwaters ögon och den kan även köras till en hyfsat låg kostnad. dessutom har den stått på min todo-list. Jag har alltid drömt om att få göra en dubbel eller trippel ironman. Enda villkoret är att Lensahn inte krockar med Kalmar nästa år.

Jag grundtränar just nu med mycket löpning. All denna löpning skall bli stommen i det hela. Det som jag måste skärpa mig på är simningen, som är mest eftersatt. I Lensahn skall jag simma 11,4 km, vilket innebär att jag måste ner i sjöarna med våtdräkten.

Säg, vad gör man inte för att få springa i Death Valley.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards