Alla inlägg under juli 2011

Av Stefan Manning - 26 juli 2011 09:31

Som vanligt väntar jag på att arbetsdagen skall ta slut och därmed ta ett steg närmare till semestern. Ikväll har jag planerat löpning och kvällens pass blir lite speciellt. Jag kommer att passera 400 löpkilometrar denna månad, vilket är ett all time high för min del.

Jag känner mig i superbra form, men kämpar lite också för att inte bli för övermodig och dra på för mycket. Det finns personer som redan tycker att jag har gjort det. Inget jag klandrar dom för  :-)

Av Stefan Manning - 26 juli 2011 07:46

OK! Nu har jag funderat, Vänt på alla brickor och skärskådat alla alternativ. Det öppnade sig en möjlighet att köra Kalmar redan i år. Kari som redan är nere i Lehnsann hade en hotellbokning kvar i Kalmar som han inte skulle använda. Så det enda jag behöver göra är att anmäla mig (på torsdag stiger anmälningsavgiften med 400 spänn).

Men tyvärr så måste jag konstatera att jag har inte simmat en enda meter i år och endast kört 90 km cykel. Visserligen har jag sprungit extremt mycket och mycket långt. Jag har fram till nu redan sprungit ihop 80% av min årsdos av löpkilometer. Det skulle i och för sig räcka för mig att köra ironman i Kalmar. Ändå talar bristen på simning och cykling emot detta plus att jag blir tvungen att lägga ca 8000 på start och boende.

Varför jag hetsar med Kalmar i år är att jag måste ha gjort en Ironman detta år för att få köra Lehnsann - en tredubbel ironman. Denna tävling ligger i min plan för att fylla löpar-CV:t till Badwater och det är en viktig tävling som väger tungt och viktas tungt av Badwaters tävlingskommitté.

Så med dessa parametrar har jag beslutat att skrinlägga mina hastigt uppkomna planer på att köra en Kalmar. Jag måste med andra ord satsa på att köra Kalmar 2012 för att komma till Lehnsann 2013 och i förlängningen Badwater 2016. Synd att det blev så veligt med detta. Men jag ser Lehnsann som en avde viktigare kvaltävlingarna förutom 100 miles lopp och därmed måste jag också göra allt för att komma dit. Jag hade tankar på att göra marathon des Sables 2013 alternativt Kalahari Desert run. Någonstans 2013 och 2014 skulle jag också vilja ha ett besök på plats i Badwater, kanske för att tjänstgöra som crew. Men nu verkar det bli Lehnsann 2013 istället. Det är ett pusslande.

Låter kanske lite veligt detta, men det är svårt att få ner alla tankar som rusar kors och tvärs på ett vettigt sätt. Detta inlägg var också mycket för att reda ut begreppen för mig själv.

Av Stefan Manning - 25 juli 2011 14:18

Jag upptäckte idag att jag har gjort en taktisk miss. Min plan var att köra en trippel ironman i Lehnsann i Tyskland nästa år. Det som var mitt stora frågetecken, var när tävlingen skulle köras 2012. Idag var jag inne och tittade på anmälan för 2012 och tävlingen skull gå den 27-29 juli 2012. Precis vad jag hade misstänkt. Men jag hade missat att startkravet var att man skulle ha en fullbordad ironman under 2011 och 2012. Jag trpdde att det var två år bakåt och att 2010 skulle räcka. Men icke.

Så nu sitter jag här med min tvättade hals. Det blir att köra Kalmar nästa år och Lehnsann 2013. Eventuellt, beroende på när Kalmar körs nästa år, har jag halvt om halvt lovat bort mig, vilket innebär att jag inte kan komma till skott förrän 2014. Och då ligger det andra race i pipe line.

Nu gäller det att lägga pannan i synnerligen djupa veck för att hitta en smart lösning...   hmmm......

Av Stefan Manning - 25 juli 2011 07:38

God morgon vänner! Nu är det en vacka kvar innan det vankas 4 veckors semester. Det har varit en blandad helg. Avkopplande med löpning och läsning, men å andra sidan otäck och trist med tanke på pksykfallet i Norge som dödat så många människor för sina åsikters skull. Inte bara tragiskt, det är även fruktansvärt otäckt. Vem vet. Snubben som sitter bredvid en i bussen langar fram ett vapen och börjar skjuta. Man kan aldrig känna sig trygg med en massa psykfall ute bland folk, som kanske helt plötsligt få fnatt och löpa amok. Vi har ju sett exempel på detta förr. It gives me the creep...

Av Stefan Manning - 24 juli 2011 22:58

Snart dags att hoppa i bingen. Måtte nästa vecka gå fort. Det är min sista vecka i hamsterhjulet. Sedan är det 4 veckors semester. Jiippiiii....!

Natti, natti,vänner...

Av Stefan Manning - 24 juli 2011 12:59

Nu är jag tillbaka efter en 13,6 km löptur. Som alltid när jag ser filmerna från Badwater, som jag gjorde igår, så far en enorm löplust genom kroppen. dagens pass bjöd på flera endorfinkickar, när jag framför mig kunde se hur jag korsade målsnöret tillsammans med min crew. Jag vet inte vad som hände men de två sista kilometrarna gick på 5:41 och 5:48 och ändå kändes det inte som jag tog i.

Ett riktigt härligt pass i ett lätt sommarregn.

Nu känns et djävligt bra.

Av Stefan Manning - 23 juli 2011 23:51

Hemma igen efter en trevlig och avkopplande kväll hemma hos Eva och Nisse. Siv och Kenth var med också. För en gångs skull tränade vi inte. Däremot så tog vi en rejäl promenad för att rasta alla hundar som var med. Vi hade en hel kennel med.

Efter en god middag, med musigheter från grillen och lite glass som efterrätt, satte vi oss och tittade på en löpar-DVD. Det blev - The Distance of truth. Som handlar om Badwater.

Så nu är mina LEK-kamrater fullt införstådda vad fan jag skall ge mig in i och vad det är för vedermödor jag frivilligt skall utsätta mig för. Men de kan (naturligtvis) inte fatta varför. Inget jag klandrar dom för  :-) Men da kan nog förstå varför jag tränar som jag gör nu.

Av Stefan Manning - 23 juli 2011 14:48

Om en liten stund skall jag åka till Eva och Nisse för en grillkväll med LEK-gänget. Jag kan konstatera att jag är väldigt hungrig. Skall bli himla kul att få en kväll i goda vänners lag.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards