Alla inlägg under oktober 2011

Av Stefan Manning - 24 oktober 2011 20:52

Nu har jag beställt en regntät löparjacka på Wiggle med brallor. Det är Gores nya jacka Air GT, som hyllades i tidningen Aktiv Tränings septembernummer. Det är i och för sig inget fel på min Haglöfs multisportjacka. Men det rinner en hel del inifrån när jag springer i den, vliket det inte gjorde när jag fick den ijulklapp av Carina. Då sprang jag faktiskt inte så himla fort. Nu för tiden blir det ganska blött på insidan av jackan när jag springer. Kan det bvara för att jag är snabbare? Men den funkar bra då jag cyklar.

Denna nya jacka skall vara betydligt bättre att springa i om man skall tro tidningens testlöpare. Detta skall jag nu ta reda på. Jag behöver något för att tackla vinter och med ett hånleende ge mig ut i skitväder....

ANNONS
Av Stefan Manning - 24 oktober 2011 11:54

Det blev en bra återhämtning idag. I matsalen serverades min absoluta favoriträtta - alla kategorier. Korv stroganoff. Jag är löjligt förtjust i denna rätt. Det svåra nu var att ha disciplin att inte vräka upp för mycket på tallriken. I övrigt känns det bra. Jag har dragit på mig 2XU:s lösa kompressionsvader och det är verkligen guld efter ett sådant pass.

ANNONS
Av Stefan Manning - 24 oktober 2011 08:52

Snacka om moment 22. Jag fullständigt hatar att gå upp på morgonen. Men när jag väl är uppe och ute och springer så är morgonen en underbar tid att springa på. Morgonens löpning var inget undantag. Nästan vindstilla. Skillnaden från när jag sprang till jobbet förra gången var att nu var det mörkt hela tiden. Men jag hade med mig pannlampan. Och den kom inte till användning förrän jag kom av Älvsborgsbron och in på Oljevägen.

Det var fantastiskt skönt att få springa till jobbet. jag kände mig grymt avslappnad hela vägen till Arendal. Det kändes inte ansträngande, jag kände mig inte färdig, utan väldigt pigg och fräsch när jag kom fram. Jag hade avverkat de dryga 23 kilometrarna i ett behagligt 6:53-tempo. En kanonstart på en ny arbetsvecka.

Av Stefan Manning - 23 oktober 2011 16:13

Vid middagstid beslutade jag mig för att ge mig ut på en runda ändå. Fast de planerade 23 kilometrarna blev bara 12,1. Och som vanligt så gick turen upp till Humlebadet, som nu vid den är tiden är extremt vacker i sina höstfärger. Jag stannade flewra gånger och fotograferade. Man får ju passa på när en sådan här chans dyker upp i det fina vädret. Att springa 12,1 km idag, trots illamåendet får jag nog ändå klassificera som löjligt enkelt. Men det var grymt avkopplande och en riktig Lisa för själen.

Av Stefan Manning - 23 oktober 2011 11:42

Vilket uppvaknande. Världens jädra huvudvärk. Misstänker att det var väl lite kaffeabstinens som vanligt. Så jag gick upp och gjorde lite kaffe och åt en banan. Sedan vart det ner i bingen igen. Efter en timma gick jag upp och tog lite fil med All-Bran flingor. Det fick jag behålla i ungefär 5 minuter, sedan var det bara ut på muggen och ulka upp det.

Med ens inser jag med vrede att dagens långpass är inte att tänka på. Nu ett  par timmar senare är det bättre. jag lyckades rosta två skivor vitt bröd som jag har fått behålla. Så nu kanske man kunde ta en kortare tur. Jag väntar en halvtiomma till och ser hur det blir. Mitt upp i allt, kom två Jehovas och ringde på dörren. Det var verkligen feltajmat. Men å andra sidan är det alltid fefltajmat när de ringer på.

Av Stefan Manning - 22 oktober 2011 16:58

Idag blev det en trevlig liten långpanna. Jag höll igen löpningen och tog det ganska lungt, för jag vill inte dra på mig mer skador. Det blev en 20,4 km lång runda i behagliga 7:08 tempo. Precis i det tempo jag vill ligga i på 24H och TEC bland annat. Det vore ju synd och säga att jag var trött efteråt.

Däremot var det stundtals lite segt eftersom jag valde att endast ta med mig 6 dl Dahlblads sportdryck ut. Detta var i och för sig ganska medvetet, eftersom jag ville tömma kroppen på kolhydratförråden till förmån för fettförbränning och snabbare bildning av ketonkroppar.

Av Stefan Manning - 21 oktober 2011 08:18

Lite trist att läsa i Partille tidning om att Sävedalesloppet endast lockade 200 deltagare och att man nu funderar på att lägga ner loppet. Inte roligt, men jag kan förstå SAIK också för den delen. Det är ju trots allt sjukt mycket arbete som ligger bakom ett arrangemang. Många parametrar skall klaffa.

men innan man lägger ner kanske man kan ge det en chans till och titta på vad man kan göra för att få en växande trend. Jag har kollat lite i Partilles kommande detalj och översiktsplan. Där framgår väldigt tydligt en stark profilering av kommunen som en en kommande event-plats. Ny arena som skall bygga så att Sävehof kan spela handboll inför storpublik. men en ny anläggningen ger inte bara intäkter till Sävehof, utan möjligheter att etablera Partille som ett bra och attraktivt  träningscentrum för klubbar utifrån kommunen som vill ha träningsläger, men ändå när till storstaden Göteborg. Här finns en stor potential.

I ljuset av detta skulle ett bra och genomtänkt långlopp i Partille kommun bygga och sedan stärka denna position. Till gagn för kommun och klubb.

men jag tror att det kräver lite nytänkande.

1. Lägg loppet vid en annan tidpunkt. Förslag en eller två veckor innan Lidingö. Mång vill vässa formen och få en status innan Lidingöloppet. Dessutom är vädret fortfarande ganska bra

Ett alternativ är att flytta till vårkanten. Exempelvis perioden mitten mars till en vecka innan Göteborgsvarvet. det kan bli ett bra kom-igång på löpsäsongen. Ligger det närmare varvet så kan det bli en milstolpe (bokstavligen talat) inför Göteborgsvarvet. Jag tror att detta skulle dra mera deltagare. Problemet är att vårkanten konkurerrar redan med etablerade lopp i Göteborgstrakten. Seedingsloppet, Kungsbackaloppet, Lerumsloppet, Näsetloppet.

Att i oktober blir mer "riskfyllt", då många har avslutat sin löpsäsong och fortsätter sin träning inomhus.

2. Flytta arrangemanget. vallhamra i all ära, men det ligger "off". Det är bökigt för de som åker kollektivt. Inte så publiktätt. Loppet körs ganska anonymt. Jag tror att man måste få tillbaka det spektakulära. Lägg loppet centralt som det gjordes med Partille runt. Det blir närhet till allmänna kommunikationer. Många butiker och köpmän med Allum i spetsen i närheten. Det blir lite mer "fart" på grejerna och möjligheten till sponsorer ökar. ett anonymt lopp som Sävedalsloppet som går i mitten av oktober på vallhamra lockar inte så många man vill.

Det skulle vara trevligt om loppet kunde finnas kvar. Jag har inte sprungit det, för det har krockat med Rosa Dygnet eller något marathon. Dessutom är det för kort för min smak. Jag springer inte ens så kort på ett vanligt träningspass. Men för gemena man är milen en ypperlig distans att sätta tänderna i.

Ge det en chans till SAIK, men var inte rädd för att ändra konceptet. det är lätt att som arrangör trampa i samma fotspår.

Av Stefan Manning - 21 oktober 2011 06:55

Nu har jag varit nere i Kraftkällaren och spännt mig i olika maskiner. Ändamålet med dagens pass är att bli starkare i benen för att undvika skador som jag dras med nu. dessutom behöver jag bli starkare. Även bålstabiliteten fick sig en liten körare. så lite träning blev det idag...  :-)

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ UltraStefan - going to Badwater med Blogkeen
Följ UltraStefan - going to Badwater med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se