Alla inlägg under december 2011

Av Stefan Manning - 15 december 2011 21:52

Det gick inte att hålla sig. Idag drog jag ut på en lunchrunda igen. Det blev samma slinga som igår. Idag blåste det också, men det hela kryddaes av ett jäkla regnande. Men jag hade kläder efter väder och jag upplevde det aldrig som ett problem att springa. Torts regnandet. 7,2 blöta kilometrar.

Men imorgon blir det inget spring. Däremot lite styrketräningen för mina knän. Inte värre än så.

Av Stefan Manning - 15 december 2011 05:52

6 dagar kavr till vintersolståndet. Inte för att man lär märka något då det inträffar, men bara vetskapen om att det vänder och skall bli ljusare, gläder en redan vintertrött själ. Det viktigaste är bara att det inte dimper ner någon snö.

Av Stefan Manning - 15 december 2011 05:25

Jag tyckte det var segt igår förmiddags. Hmmm....   skulle nog sparat det till idag. För nu är det segt. Att jag satt uppe igår och tittade på den ypperligt välgjorda serien Homeland, gjorde ju inte saken bättre.Men å andra sidan, när jag sover, så sover jag ordentligt.


Av Stefan Manning - 14 december 2011 13:07

En lunchlöpning hanns med idag. Det var inte det ultimata vädret ute. Solsken var det dock, men det blåste styv kuling och det var ännu mer i byarna. Stundtals hade jag svårt att hålla kursen när vindbyarna fick tag i mig. trots detta fick jag på ett bra pass på 6,3 km.

I och med detta pass så passerade jag 3144 km i år. Det finns en tråd på jogg.se om att Sverige är 1572 km långt och hur långt man skulle kunna springa. Nu har jag alltså sprungit Sverige fram och tillbaka. Det var väl skoj?

Av Stefan Manning - 14 december 2011 06:15

Nu har då Kalmar blivit en officiell ironmantävling. Den 18 augusti nästa år körs Skandinaviens första ironman. Det finns 40 stratplatser till Hawaii att tävla om. Tyvärr avskräcker startavgiften på 440€, men vill man köra en officiell kvaltävling, å är det där prisnivån ligger.

Banan kommer att bli annorlunda också. Cykling över Ölandsbron och löpning runt Kalmar slott bland annat. Den nya banan och ironmanstatusen lockar mig rejält mycket. Men startavgiften avskräcker, den motsvarar kostnaden vi hade senast med boende. Pengarna nästa sommar kommer att spenderas på bröllop. men visst. Jag är djävligt sugen och skall jag köra Lehnsann 2013 så måste jag ha en ironman 2012. Det bara är så. Måste tänka igenom detta allvarligt.

En variant är att köra Challenge Copenhagen veckan innan, som också går på IM distans.

Jag har tyvärr inte så lång tid att fundera. Anmälan öppnar den 20 december och det lär väl säga swisch, så är det fulltecknat.

Av Stefan Manning - 14 december 2011 06:00

Jag läste i Unionens senaste nummer av deras tidning Kollega en intressant artikel om åldersdiskriminering. Och jag kunde efter den dra slutsatsen att den gången för ett tag sedan jag kände mig lite överkörd på jobbet, så var orsaken just åldersdiskriminering. Simple as that. Förstode det redan då, men ville nog inte inse det förrän nu.

Det är ju konstigt. Arbetsmarknade vill bara ha ungt lammkött som man kan stöpa i stressformen och köra slut på. Att man är äldre och har bättre erfarenhet är inget värt längre. Är man 50 plus är man körd och då gäller det för arbetsmarknade i allmänhet och företag i synnerhet att ordna en bra slutförvaring. När tillfället sedan kommer i form av omorganisationer, omstruktureringar, nya verksamhetsinriktningar eller vad det nu heter i powerpointbilderna, så kan man man ta alla dessa "åldringar". Ge dom ett snabbt slag i huvudet och det vaknar upp i landet arbetslöshet. Att därifrån försöka klättra över staketet igen för att komma in på arbetsmarknaden är det fler och fler som misslyckas med.

Samtidigt vill man skjuta pensionsålder allt längre upp i åldrarna.Den grå massan av erfaret och arbetsfört folk med 10 - 15 år kvar till pension ökar och inga vill ta i dom med tång om de nu skulle skulle stå till "arbetsmarknades förfogande", det som i min ålder kallas för slumpgeneratorn. Vilken djävla dubbelmoral.

Av Stefan Manning - 14 december 2011 05:37

Det är segt just nu. Jag fick till en liten långpanna igår till jobbet och det kändes bra, trots blåsten. Jag har 4,1 km kvar till målet 3144 km- Dvs genom Sverige och tillbaka. Jag kommer nu att trappa ner löpningen, lite grann. Men bara lite. Jag har nått de mål jag vill ha och skall inrikta de sista två veckorna på lite återhämtning.

Eftersom målet är 3144 km och det kommer nås idag eller imorgon, så skall jag skjuta det målet lite till. Jag skall passera 3200 km, vilket jag lär göra utan att förta  mig. En långpanna till är inplanerad. Den hade jag tänkta att köra tisdag den 20:e. Då kan jag hänga med på ettt lunchjulbord me gott samvete. Därefter blir det korta turer till Humlebadet (ca 11,5 km) eller Kåhögsrundan (ca 6,3 km).

Av Stefan Manning - 13 december 2011 14:44

Kollade på ultrastitsiken. Av 2881 24 timmars resultat så ligger jag på plats 1576. Alltid en ljuspunkt i vintermörkret. Skall väl gör mitt bästa nästa år får att kliva upp på den rankingen. Däremot ligger jag sist (313:e plats) på 48 timmars efter fiaskot i somras. Där kan ju alla förändringar bli tilld et bättre.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
31
<<< December 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards