Senaste inläggen

Av Stefan Manning - 1 augusti 2012 15:54

Om man har tittat på den officiella banprofilen från Badwater, så har man fått uppfattningen av att de första 67 kilometrarna fram till Stovepipe Wells är ganska flack. Även jag trodde det. Däremot har jag konstaterat att det har varit lite backar på denna sträcka. I alla fall av bilder och filmsnuttar jag sett från denna del av banan.

Men jag fick en bild från Mikael Andersson, som precis varit där och sprungit. Han gjorde en jämförelse med banprofilen på Lidingöloppet och förstorade då denna första dele av banan och har gjort den skalenligt i X- och Y-led med Lidingöloppets profil. Resultatet kan Ni se på bilden. Så behöver man träna backe inför Badwater, framstår Lidingöloppets bana som en sträcka med mindre ojämheter. Jämför själva.

 

Av Stefan Manning - 1 augusti 2012 11:49

Jag fick i alla fall till slut testat ultra-fillingarna som jag fick prova. De är av märket Frigo No1. En löparkalsong framtagen för att slippa skav och att den skall sitta sköntsamt för att hålla sig torr under längre tid. En liten extra finess är att det finns en liten extra innerpåse där man skall kunna förvara sina ädlare delar och därmed slippa pungskav. Jag skall inte gå in på så mycket teknikaliteter.

Jag har använt dom under några kortare träningspass på 13 km och de funkade faktiskt riktigt bra. Inte tillstymmelse till skav eller liknande. Nästa steg var att köra dom på Tibros 6 timmarslopp. Normalt sett har det funkat ganska bra med de funktionsfillingar jag har haft, men vid längre distanser – marathon och uppåt har det alltid behövts förstärkas med lite Idominsalva i ljumskvecken och där bak. Denna gång när jag använde Frigo No1 under en längre tid så kunde jag konstatera att det funkade alldeles utmärkt att helt enkelt bara dra på sig dom och springa. Kallingen satt åt ganska skönt och väldigt tight, skulle väl kunna säga att den hade en mycket lätt kompressionseffekt. Men för den sakens skull skall den inte klassas som ett riktigt kompressionsplagg. Den åtsittande designen gjorde att jag slapp onödiga veck och även den extra resåren på ben och linning gjorde att den inte korvade sig. Ett riktigt skönt plagg att bära. Den lilla extraficka för ”paketet” funkade också bra och jag behöver aldrig mer tänka på att smörja in detta med idominsalva, vilket har varit nödvändig. På det hela taget är jag riktigt nöjd med den.

Tyvärr hann jag inte med att testa så mycket mer innan jag åkte på min aortadissektion. Men i helgen (den 28/7) när Jogg.se körde ultraintervaller, kom dessa till pass igen. Denna gång skulle jag förvisso idka stavgång och inte springa, men jag skulle ändå bära dom under en lång tid. Jag hade på mig dessa under alla intervaller jag deltog i. Och efter 14 timmar hade jag inte känslan av att jag var tvungen att byta kalsonger. Dom satt som handsken och gjorde sitt jobb mycket bra. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dom och dom kommer garanterat att användas i framtiden också. Närmast kommer 6 timmars i Skövde i slutet av augusti.

Det som man kan anföra mot detta plagg är ju då priset och att den saknar en vindtät panel på framsidan. Hade denna panel funnits skulle detta vara en fullpoängare och då skulle det fortfarande med viss tvekan vara värt de 1000 kronor som denna funktionskalling kostar. Ja 1000 spänn låter mycket och är mycket. Men om jag kan få ett riktigt kvalitetsplagg som löser skavproblemet för mig, tycker jag att det är värt så pass mycket att lägga dom pengarna. Skall man springa långt, är det viktigt att ha bra kvalité, så man bör absolut överväga dessa. Medan på korta distanser (upp till halvmarathon) inte har ett lika stort behov, fast komforten är ju bra även då. Det var i alla en mycket positiv upplevelse att få testa dessa.

Av Stefan Manning - 1 augusti 2012 00:53

Jag har lite svårt att somna, så jag plockade fram ett gammalt datorspel som jag kört i en timma nu. Jag kan inte minnas när jag satt framför datorn och spelade senast. Nu känns det i alla fall lagom att sluta och slänga sig i bingen, så här i starten av den sista sommarmånaden. Ack vad tiden går fort. Och idag om exakt en månad så gifter jag mig med Carina. Längtar.

Därför tycker jag det kan vara på plats att piffa upp utformningen på bloggen lite grann. Det finns ju dom som lägger ner sin själ i det. Själv besöker jag bloggar för att läsa - inte titta på designen. Men vi är ju olika. Bakgrundsbilden är från Badwater, var annars? En av de skärmbakgrunder man kan ladda ner från Adventure Corps (dom som arrangerar Badwater).

Av Stefan Manning - 31 juli 2012 16:45

Jag håller på att skriva min sjukdomsberättelse på engelska för den webbplatsen jag har blivit medlem i. Även om jag jobbat på Volvo och globalt med IT sedan 1996 måste jag erkänna att jag inte är någon fena på engelska. Men trots det har jag lyckats göra mig förstådd även om grammatiken suger. Fan vad jag avskyr grammatik.

Men det skall bli kul att få publicera min bertättelse där och jag hoppas att få kontakt med andra i min situation som tränar eller är på väg tillbaka, precis som jag.

Av Stefan Manning - 31 juli 2012 11:44

Det var en intressant att läsa igenom mina journaler. Jag fick ju dessa igår. Det som gav mig behållning var att en hel del minnesluckor från dom första dagarna har fyllts ut. Journalerna visade även att jag var väldigt illa ute och att jag hade kommit in i tid. Det känns skönt att få bilden komplett.

Däremot hajade jag till när jag i ett remissvar så att jag hade gallsten i gallblåsan. Detta hade ingen berättat för mig. Om den börjar vandra ut så kommer jag att få rejält ont. Hur skall jag då veta om det är ett gallstensanfall eller att dissektionen fortsätter? Sådant här borde jag ha fått reda på. Det jag inte heller fått klart för mig eller berättat, var att min aorta (toraric aorta vid bågen) hade vidgat sig till 4,3 cm. Normalt är en aorta ca 2,5 cm i diameter och vid 3 cm börjar man prata definera det som aortaaneurysm. Vid 5 - 5,5 cm börjar man överväga ett kirurgiskt ingrepp.

När jag gör min nästa CT - så skall jag begära ut journalerna från den också.

Av Stefan Manning - 31 juli 2012 09:47

Imorse vaknade jag av att det regnade. Jädrar i gatan vilket oväsen det var. Men å andra sidan var det ju bra för kockan visade 9 och jag skulle egentligt tagit mina mediciner en timma tidigare, så det var bara att kliva upp.

Nu tänkte jag landa framför TV idag - kan det vara OS som drar? Så idag blir jag en soffpotatis.

Av Stefan Manning - 30 juli 2012 14:38

Sitter och kollar på terrängryttarnas framfart i London OS. Riktigt kul att titta på och faktiskt väldigt mäktigt. Det är sådan här små bortglömda pärlor, som gör att OS blir värt att titta på. Skön avkoppling idag när det regnar på utsidan. Den här delen av ridsport känns lite mer äkta, så att säga.

Av Stefan Manning - 30 juli 2012 14:17

Idag har jag fått mina journalkopior hemskickade på posten. Jag har bara hunnit ögna igenom dessa, men kan konstatera att jag hänger med hyfsat bra i tugget och att det är en ganska dramatisk läsning. Jag får nu en bättre bild av vad som hände de första dygnen. Skall använda detta för att komplettera min bok.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se