Senaste inläggen

Av Stefan Manning - 27 juli 2012 20:37

Denna gång skiter jag i OS-invigningen, men jag har satt den på inspelning. Det börjar snart att närma sig och då skall jag byta om och bära ner väska till bilen för att åka upp till Stenkullens idrottplats mellan Floda och Lerum. Där skall jag vara me och GÅ ultraintervaller.

Som jag tjatat om förut, så skall jag göra den första och på full distans (10 km), sedan tar jag det där ifrån. För mig handlar det mer om att munna bryta en mental barriär efter sjukdomen och få en positiv mental kick. Inget annat och det är för mig värt mer än en OS-invigning.

Av Stefan Manning - 27 juli 2012 12:58

Nu har jag betalat in 300 kronor i avgift och blivit medlem i hjärt- och lungfonden. När sjukskrivningen är över och jag börjar jobba skall jag även bli månadsgivare. Med tanke på den resa jag gått igenom och den vård jag har fått, så inser jag att denna fond har varit bidragande till att jag har fått rätt vård och klarat mig, samt att denna vård också baseras på kunskaper från hjärt- och lungfonden.

Detta är det minsta jag kan göra för att säga: TACK!

Av Stefan Manning - 27 juli 2012 08:56

Det är mycket som händer idag. Kari Martens är nere i Lehnsann och kör en trippel ironman, vid midnatt startar ultraintervallerna och idag drar OS igång på allvar.

Själv kommer jag att fokusera på ultraintervallerna. Jag har bestämt mig för att ansluta till ett gäng från jogg.se som skall köra dessa på Stenkullens IP i Stenkullen, mellan Lerum och Floda. Intervallerna kommer att köra på en 400m bana och vi kommer att ha tillgång till Lerum friidrotts klubbhus.

Jag kan inte nu säga hur mycket det blir för min del och hur många intervaller det blir. Beslut om det kommer jag att fatta efter varje genomförd intervall. En sak kan jag lugnt säga - jag kommer INTE att springa, utan gå med stavar.

Mitt mål är att köra första intervallen på hel längd, dvs 10 km och minst ytterligare tre stycken på minst 5 km. Gör jag detta blir jag supernöjd, orkar jag eller kan mer än det så är det ren bonus.

Jag kommer att förbereda mig inför detta precis som om jag skulle springa intervallerna. Men jag kommer som sagt INTE att springa, bara gå (då med stavar).

Det skall bli himla kul att få prova en liten större utmaning och det är lite av en mental barriär som skall slås ner. Vid midnatt till söndag så har jag facit, då vet jag hur mycket det har blivit.

Av Stefan Manning - 26 juli 2012 19:23

Det var ett givande läkarbesök idag. Vi gallrade lite lätt i medicinlistan och snackade allmänt om mina läkemedel. Läkaren jag mötte var duktig och kunde sina saker. Hon svarade på alla mina frågor och lite till. Det visade sig att det var hon som tog hand om mig då jag blev akut sjuk och var tvingen att operera min buk-angina. Tyckte ansiktet verkade bekant.

Dessutom nådde jag även frikortsgränsen idag. Så nu har jag rikort till 7 maj nästa år. Det gick ju snabbt att jobba upp det frikortet.

Av Stefan Manning - 26 juli 2012 12:45

Idag tar jag det lilla lugna. Jag skall avverka ett läkarbesök, sedan tänkte jag faktiskt se vad jag kan förbereda inför helgens ultrainterbvaller och tänka igenom hur jag skall tackla detta. Alla intervaller? Full distans? osv, osv. Det jag vet med säkerhet, är att jag inte kommer att springa. Det blir till att powerwalka. Årets upplaga kommer verkligen att bli ad hoc. Jag har bestämt mig för att göra den första intervallen på full distans (10 km). Därefter blir det att känna efter vad jag kan göra eller inte göra.

Hur som helst så ser jag fram emot lördagen (även om man flaggat upp för regn under natten).

Av Stefan Manning - 26 juli 2012 09:07

Om jag nu har räknat rätt, så gjorde jag igår min 16:e elkonvertering och tyvärr inser jag att det inte kommer att bli den sista heller. Bara att - face the facts. Det blev en ganska turbulent dag igår och som vanligt så här dagen efter, så kommer tröttheten. Som ett brev på posten.

Det jäkligaste med detta är att jag kan åka på ett flimmer och det spelar ingen roll om jag är aktiv och tränar som en elitidrottare eller om jag är en inbiten soffpotatis.

Av Stefan Manning - 25 juli 2012 22:45

Så där ja! Nu har jag vaknat upp ur min korta kroppsform- narkos. Jag sussade i knappt 15 minuter medan läkaren körde ström genom kroppen. Nykonverterad och fin. Pumpen dunkar på i fin sinusrytm igen.
Så nu kan man börja inrikta sig på väsentligheter som ultraintervaller.

Av Stefan Manning - 25 juli 2012 20:36

Ligger just nu på avd 356 på Östra och väntar på att få mig en elkonvertring - igen! Börjar bli ganska tjatigt. Det blir min 16:e om jag inte räknat fel. Spektaklet är beräknat att inträffa vid 22-tiden.
Då skall jag få känna på kablarna.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se