Alla inlägg den 3 juli 2007

Av Stefan Manning - 3 juli 2007 17:19

En liten kul händelse i morse på väg till jobbet. Kom till en Preem-mack som skyltade bensin för 11:34. Fine! Jag svängde in. När jag skulle stoppa i kortet för att betala så slängde jag en blick den stora skylten med priset och studsade till. Nu stod det 11:64!! Jag gick och kollade på andra sidan. Där stod 11:34!! Snacka om dubbla budskap. Jag stoppade ner kortet i plånboken och åkte vidare, vågar ju inte tanka där.

 Så har åter en korkad debatt startat på puls. En som ondgör sig över ultralöpning. Det är då själve fan vad folk skall lägga sig vad en gör. Det är väl OK att man skriver, men det är fan inte OK att blanda in mig i en debatt utan att jag blivit ombedd. Jag blir rosenrasade på sådant. Även om jag inte nämns vid namn så är ju syftningen med hjärtflimmer solklar och även syftningen till an annan person är solklar. Det kan till och med en schimpans fatta. Och ännu argare blir jag när vissa verka veta mer om mina gamla hjärtbesvär än jag själv. I så fall varför ondgör man sig inte över folk som slår varandra på käften. Ibland kallas det för slagsmål eller krig och ibland kallas det för sport. Var går gränsen? Uppsåtet? Det är ju det som skiljer kokerskan från giftblanderskan. Jag tycker att detta är en utmärkande svensk företeelse att det skall vara någon förmyndarmentalitet över andra. Vi svenskar har av hävd aldrig ansetts kompetenta till att fatta egna beslut eller ta eget ansvar. Detta synsätt är vanligast förekommande hos myndigheter, typ fördelning av föräldradagar.

Nu har detta spridit sig till puls också. Jag är så djävla trött på sådant här tjafs. Om jag skulle gå ut och hela tiden tala om för andra vad dom skall göra eller vad dom får göra, så skulle jag nog skämmas ögonen ur mig.

*SUCK* Jag spyr åt det....

Nu har jag fått avreagera mig och därmed är detta ämne arkiverat. Det är skönt med egen blogg ibland  :-)

Case closed.


Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards