Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Nancy D.

6 juni 2012 10:12

Hejsan Stefan! Ett skickades till Dig förra veckan via Din Volvos mail ad. Fick inget svar så tyckte det var konstigt. Så hittade till Din hemsida igen och läst vad som hade hänt Dig. Hoppas Du mår bättre. Krya på Dig. Massor varma kramar, Nancy

Stefan Manning

6 juni 2012 20:35

Tack Nancy,
Det har varit en turbulent resa och den är tyvärr inte över ännu.
/Stefan

 
Ingen bild

OW

25 maj 2012 08:27

Hej, jag förstod att nåt måste ha hänt då du inte uppdaterade på länge och när du inte hade nån registrerad tid på GBG-varvet.
Krya på dig!!!
/Ola

Ps, jag klarade varvet på under 1:45 som var mitt mål. Det blev 1:44:12.
(tack för dina tips i ditt svar tidigare i år.)

Stefan Manning

26 maj 2012 11:09

Hej OW,

Härligt att Du klarade målet! Sådant gör en stark! :-)

/Stefan

 
Ingen bild

Stefan Olsson

22 mars 2012 19:54

Hej Stefan, vill du vara med på en beställning av Succeed S!Caps? Hör då av dig till stefan.olsson@supplystation.se snarast!

Stefan Manning

22 mars 2012 20:03

Tack för att Du frågade. Men jag har redan ett rejält lass hemma, så jag passar denna gång

/Stefan

 
Ingen bild

OW

3 februari 2012 08:18

Hej, jag är 35 år och ska springa mitt första GBG-varv nu i vår. Jag har de senaste 2 åren kommit igång med löpning mest pga att varva styrketräningen med för att kunna hålla en snygg sommarform. ;) Igår sprang jag milen på löpband på tiden 46:30.
Jag försöker få till minst 3 löpningar per vecka och då blandar jag intervallpass och lite kortare snabba pass lite hur som.
Jag försöker komma upp över 20km per vecka sammanlagt. (en baggis för dig.. ;-) )
Jag väger 68kg och har dragit ner lite på styrketräningen så jag skulle tappa några kilo muskler.
När jag springer i en "skön takt" så brukar jag ligga runt 4.45min/km
hur mycket och på vilket sätt tycker du jag ska träna nu de månader som är kvar för att klara gbg-varvet på runt 1:45 som är mitt mål?
Mvh
OW

Stefan Manning

3 februari 2012 21:27

Hej OW,
Tack för Din fråga. Min vana trogen har jag svårt att vara kortfattad. Det får Du leva med :-)
1:45 på varvet gör ett snitt tempo på 4:49. Du har gjort milen på 46:30 (visserligen på löpband, men ändå). Skulle Du hålla detta tempo över hela halvmaradistansen så skulle Du passera mållinjen på drygt 1:38. Så visst finns det marginal för Dig att nå Ditt mål och bred sådan. Du har det redan i kroppen så att säga. 4:45-tempo ger drygt 1:40 och det gör Du när Du springer i ”skön takt”. Jag är ingen expert på att träna snabba löpare, men som jag ser det, så behöver Du inte träna så mycket snabbhet, mer än att underhålla den. Du borde mer inrikta Dig på att träna uthållighet, så att Du kan hålla tempot inte i bara en mil utan i drygt två. Styrketräningen ger Dig ett bra plus och förutsättning att har ork att hålla tempot hela vägen.
Av de tre löppassen så skulle jag lägga ett långpass till helgen på minst 15 km, helst 20 km. Ett löppass där Du ligger på runt 10 km och det tredje passet kan vara valfritt. Om Du vill köra teknik, intervaller eller bara ett kortare pass. Det skulle innebära en höjning av veckodosen med nästan det dubbla. Med de tider Du redan idag springer på så tror jag att Du fixar detta. Skulle det kännas lite väl häftigt så lägg in ett fjärde pass och korta ner pass nr 2, tills Du har vant Dig. Men behåll långpannan. Långpassen är grundbulten för all långdistanslöpning och även en inkörsport om Du skulle vilja uppgradera löpar-CV:t till en marathon. På långpasset skall Du hålla ett tempo som ligger en halv till en minut långsammare än Ditt bekvämtempo. Långpasset är endast till för att vänja kroppen vid att hålla på länge. Det är inget fartpass. Normalt sett är jag ganska allergisk mot löpband, men löpbandet har en klar fördel som jag inte kan (eller vill) snacka bort – det är ett ypperligt hjälpmedel att hålla konstant fart. Utnyttja det för att få upp känslan för tempot Du håller.
Den 11 februari, så körs ultraintervaller på jogg.se. Där kan alla vara med oavsett var man bor i Sverige och det kostar nada. Klicka på länken för detaljer. http://www.jogg.se/ultraintervall
Om Du klara att springa de två – tre första på ungefär samma tid så har Du lagt grunden för framgång den 12 maj. Gör Du alla åtta, så har tuppkammen definitivt växt ut på Dig. :-) En annan variant kan vara att Du startar en långpanna, men springer den första milen långsammare än Du brukar, för att sedan hålla ett högre tempo den sista milen, så att Du får en negativ split. Om Du kan så försök springa så lite som möjligt på löpband och så mycket som möjligt utomhus. Du kommer att behöva variationen i topografin som utomhuslöpning ger Dig. Det gäller alltså att hålla så jämnt tempo Du kan och ha lite ork kvar efter mållinjen.
Den 14.e april så genomförs en flashmob m/större. Då samlas folk och springer Göteborgsvarvets originalbana. Där springer ca 300-400 deltagare tillsammans i samlad trupp och hastigheten är för Din del ganska modest. Klungan brukar nå slutmålet på Heden på 2 tim 15 min. Om Du bor i närheten av Göteborg rekommenderar jag varmt att Du hänger med. Det kostar inte heller något. Men då får Du en känsla för distansen, som är viktig. Den arrangeras också via jogg.se. Länk har Du här: http://www.jogg.se/Tavling/Tavling.aspx?id=530298
Du skall också vara medveten att Göteborgsvarvsbanan är mer krävande sista milen än första milen. När Du passerat Göta Älv-bron, så stiger banan mer eller mindre hela tiden fram till målet på Slottskogsvallen. Det är inte fråga om branta backar, men liten stigning som suger mer kraft än vad man tror. Så tränar Du på att kunna springa kraftfullt sista milen har Du vunnit mycket.
Lycka till den 12 maj! Vi kanske ses där :-)

/Löparhälsningar från Stefan

 
Ingen bild

Mia Halmstad

4 december 2011 19:33

Måste fråga vad det är för skalkläder som du är så nöjd med. Tycker det e svårt speciellt i regnväder

Stefan Manning

4 december 2011 22:07

Hej Mia,
De är från Gore Runningwear. Jag blir mer och mer Gorefrälst. Alla deras produkter håller hög klass, men dom är mycket dyra. Jag ångrar inte köpet. Jag tycker dom håller hög kvalite. Jag var lite misstänksam om byxorna som bara är knälånga, men efter gårdagens löppass i hällregn behöver jag inte oroa mig mer. Dom gav skydd över låren och jag slapp frysa. Jag köpte dom på Wiggle. Du kan gå dit och kolla. Observera att dom har rabattkoder på första sidan. Missa inte dom om Du tänker handla. Här är länkarna:
http://www.wiggle.co.uk/gore-running-wear-air-gt-as-jacket/
http://www.wiggle.co.uk/gore-running-wear-air-gt-as-shorts/
/Stefan

 
Från Muffins till Milen

Från Muffins till Milen

28 augusti 2011 18:35

Hej, Lite nyfiken på hur du lyckades med löpandet samtidigt som du körde Itrim. Orkar man springa och optimera tiden på bara pulver?
/Andrea
www.franmuffinstillmilen.blogspot.com

http://www.franmuffinstillmilen.blogspot.com

Stefan Manning

28 augusti 2011 19:22

Hej Andrea,
Jag körde inte pulver under I-trim tiden utan handflatemetoden. Den låg för mig på 1000-1200 kcal/dag. Annars hade det inte gått att träna så regelbundet. Vid längre tävlingar gick jag ur programmet för att ladda och sedan tillbaka igen. Att springa och optimera tid, skall Du nog glömma. Inrikta Dig bara på att springa lågintensivt. Dvs håll igång. När man går på minuskalorier så är det segare. Det måste man vara på det klara med. Pers och sådant får vänta tills man är igenom dieten. Lycka till med dieten och återkom gärna om Du undrar mer.
/Stefan

 
Ingen bild

ChristerS

10 juni 2011 17:34

Hej Stefan. Kommer du upp till stockholm till lidingöloppet? Isf kan du få komma o lyssna på Caballo Blanco i egen hög person! På fredagen! Jag håller på o organiserar ett möte.
/ChristerS

Stefan Manning

10 juni 2011 18:07

Hej Christer,
Nej jag har inte planerat att springa Lidingöloppet detta år.
/Stefan

 
Ingen bild

Marcus

1 februari 2011 08:57

Hej Stefan. Läste i något reportage att du tidigare i ditt liv besvärades av en knäskada. Är du helt återställd nu?

Stefan Manning

1 februari 2011 12:19

Hej Marcus,

jajjmänsan! Jag är OK. har däremot haft lite ont några gånger, men det har fixat sig med lite vila, stretch och styrketräning.
/Stefan

 
Bengt

Bengt

10 januari 2011 13:27

Tjena!
Har du testat Led Lenser H7 nu i löpning och vad tyckte du?
Är ute efter en lampa för löpning och skidåkning.

http://www.rissna.se

Stefan Manning

10 januari 2011 13:56

Jajjemänsan det har jag. Och det blev kärlek vid första ögonkastet. En helt fantastisk lampa. Jag hade inga problem att springa på stigar, drog lite i obanat också, fast då går det inte så fort...
Kolla min liia film här:
http://www.youtube.com/watch?v=0i3C3jsNTEA

 
Ingen bild

Fredrik

20 september 2010 10:29

Hej, vad är en båkåtintervall?

Mvh Fredrik

Stefan Manning

20 september 2010 16:03

När jag är ute och springer med Carina, så brukar jag vända om och springa bakåt ca 100 - 200 m, ibland längre för att sedan vända upp och springa ifatt Henne igen. Det är en bakåtintervall.
/Stefan

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012
>>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se