Alla inlägg under februari 2009

Av Stefan Manning - 22 februari 2009 14:32

*glörg* *glörg* *glörg*...  mmmmmmm.....    oops!  *burp* Nu är det fyra kvar. De é gôtt att leva...

Den som väntar på något gott. Väntar alltid för länge...  :-)

ANNONS
Av Stefan Manning - 22 februari 2009 13:15

Steg upp tidigt i morse (blääh!!) och slukade min sista antibiotikatablett. Nu är kuren färdig. Två koppar kaffe och sedan bort till Lerums Sportcentrum för att avverka den sista alpspinningen innan vasaloppsspinningen. Jag körde lite längre än utsatt tid, eftersom jag tjuvstartade. Det kändes lite segt och det märktes att jag har varit borta från träning. Sista 7-8 minutrarna, stumnade jag ganska rejält några minuter innan det släppte. Dom sista 2-3 minutrarna kunde jag ösa på igen. Hmmmm.... tänker man då.

När jag kom hem och hade tömt pulsklockan i datorn och kunde konstatera att mitt högsta pulsvärde var 219. Inte konstigt att man segade till några minuter. Men det har tydligen rört sig om en spik eftersom jag inte hittade denna topp på pulskurvan och då är det ju lugnt. Men segheten från gårdagens löpning satt ju i.

Nu skall jag fixa lite käk och sedan: ÖÖÖÖÖÖL!! Idag är dagen då jag åter blir en människa. Hmmm....  undrar vilken man skall börja med?

ANNONS
Av Stefan Manning - 21 februari 2009 20:43

Så var det dags för deltävling 3 i SM i ytlighet. Programledaren försöker förtvivlat att göra sig lustig och vägrar inse att hon misslyckats. Kvällens startfält var klart blekare än förra veckan. Jag har i kväll stora problem att kunna plocka ut två som skall vidare till finalen.

Melodi nr 1:  Velvet. Fartfyllt men berörde mig inte. *gäsp*

Melodi nr2: Trodde först att det skulle bli hip-hop, men sken upp. Det var ju en ganska bra rockabilly inspirerad låt med go rytm. Detta var en klar uppstickare. Mer sådant.

Melodi nr 3: Fantastisk sångröst, men låten känns för vanlig. Hon är ett år yngre än Amy Diamond, men flera klasser mer artist än Amy. Henne vill jag höra mer av. Fast kvällens låt var inget speciellt.

Melodi nr 4. EMD! Vad skall man säga? *gäsp* Ännu mer ytligare låt än nr 1. Kommer väl att gå vidare på grund av alla fjortisar som tycker dom är "så gulliga".

5: Mikael Rickors var bäst ikväll. Gammalt är bäst, eller? Det märks att han har varit med ett tag. Han kan göra musik utan att bygga upp låten på en massa slingor. Kvalitetspop, alltså.

6: Bossanova-låt. Först tänkte jag *suck*, men ändrarde mig under låtens gång. Det var en mysig låt, som jag kommer att lyssna på fler gånger. Gav en klar retrokänsla. Men! Den hör inte hemma i en melodifestival.

7: Vad fan var detta? Lämnade man över sändningen tillfälligt till den grekiska uttagningen? Vilken skit. Dessutom verkar det har blivit poppis att ha tjejer som trummisar. Dom här stod dessutom och bankade på stora plexiglas. 

 Melodi nr 8: Till och med BWO var stor en besvikelse. Att utklädda i Kenny Starfighter outfit och Alexander Bard med en ridhjälm på huvudet försöka sjunga en finstämd ballad gör det hela totalt omöjligt. Vilken dynga!

Min slutsats är att deltävling fyra omöjligen kan bli sämre än denna deltävling. 

Av Stefan Manning - 21 februari 2009 16:49

Vilken dag! Den började mycket bra med att jag fick sova ut ordentligt. Bara en sådan sak gör mig på gott humör. När jag stigit upp gjorde jag lite kaffe. Det är min variant på tändvätska. Oavsett jag vaknar halvdöd eller utsövd, som måste min lilla kropp ha en kaffe i sig för att fungera. Det är icke förhandlingsbart.

Jag hade sedan ett par dagar bestämt mig för att ge mig ut på en löptur. Något jag längtat infernaliskt efter. Idag är min sista dag på antibiotikakuren, men ut skulle jag ändå. Och jag skulle ta det lugnt med, för den delen. Jag drog på mig mina bråttomkläder och monterade icebugs på fötterna och gav mig ut. Det låg en hel del snö ute på banvallen, vilket gjorde det besvärligt att springa, så det blev mest ett luffsande. Jag nöjde mig med 6,5 km idag (man behöver ju inte ta i så man spricker) och trots att det blev väldigt jobbigt, så kändes det skönt att komma igång igen.

Efter att ha duschat och käkat lite, var det dags att höja adrenalinnivån. Jag skulle ut och övningsköra med Niklas. Han fick köra upp till Sollebrunn, där vände vi och körde tillbaka. Men vid varje busshållplats fick han åka in och stanna, för att sedan köra ut igen. Det var en nyttig övning för honom. Eftersom han har haft svårt att känna av hastighet i svängar och inför andra stopp innan. Nu är han en fena på detta. Innan vi la av, tog vi ett par omgångar i Gråbos tre rondeller.

Nu skall jag hänga upp lite tvätt, sedan blir det mat och efter det skall jag göra mig iordning inför kvällens melodifestival .

Av Stefan Manning - 19 februari 2009 21:39

Idag tog jag vägen hem via Siv och Kenth. Jag skulle hjälpa till att få fason på deras datorer. Tyvärr hanns allt inte med. Men vi fick sparkat liv i Siv burk och Kenth fick vi också kollat över. Det bästa var väl att vi fick igång nätverket och krypterat det. Jag insåg även idag att Vista inte är någon hit.

Nu skall jag bara få fason på min gene, som uppfört sig lite konstigt den senaste tiden. Ni vet. Skomakarens barn...  osv....

Av Stefan Manning - 18 februari 2009 22:14

Så ett program som går på TV3 om en klinik för feta. Då slog det mig att trender i samhället gör folk feta. Man tar undan alla möjligheter till rörelse. Idag var jag och Carina i Nordstan för att leta present till Hennes syrra. I princip alla varuhus så fanns det endast rulltrappa för att förflytta sig mellan våningarna. Var finns den vanlig trappan. I mataffären hemma har man nya kundkorgar man kan dra på golvet efter sig, istället för att bära den. När man kommer till ett ofentligt ställe, så öppnar sig dörren automatiskt istället för att man får trycka/dra upp den själv.

I moment eftr moment så rationaliserar man bort alla möjliga rörelser för att bespara kraft åt människan. Skall det vara så? Inte undrar på att övervikt och fetma ökar i dagnes samhälle. Ta istället tillvara möjligheterna att få lite vardagsmotion. Gå i trappan istället för att ta en rulltrappa, bär Dina varor i en kundkorg, istället för att släpa den på golvet. Osv, osv...

Vem är det som försöker göra oss så djävla lata?

Av Stefan Manning - 18 februari 2009 20:32

Den 28:e mars kommer Spinn Of Hope köras. Detta är ett spinningevent till förmån för Barncancerfonden, som skall köras i 12 timmar. Man sätter ihop ett lag bestående av 1 - 12 personer och anmäler sig. Startavgiften (1500 kr/lag går) käpprätt in till Barncancerfonden. Här har ni chansen att göra något nyttigt till förmån för en god sak.

Jag behöver väl inte nämna att jag skall köra solo. Det går ju bara inte att låta bli. Idag skickade jag i alla fall in en formell anmälan. Jag skall köra på Lerums Sportcentrum i Stenkullen/Lerum.

Haka på nu Era slappisar. Kan jag så kan Ni. Inga ursäkter, inga bortförklaringar. Just DO IT!!!!

Det kommer att bli kändisspinning, vi kommer att vara uppkopplade på webben och köra alla orter tillsammans och se om vi kan komma in i Guiniess rekordbok. Det här kommer bara att bli skitkul!!


Läs mer på http://www.spinnofhope.se/

Av Stefan Manning - 16 februari 2009 20:52

Jag vet inte hur många gånger jag öppnat kylskåpsdörren idag och kollat in mina mina ölpriser. Men på lördag är 10-dagarskuren över. Och då!

För att få kvällen att gå, har jag fixat matlådor. Nästa omgångs ensidiga kost blir: korv Stroganoff. Men jag vill ha ÖL!!! Nu har jag rejäl abstinens.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ UltraStefan - going to Badwater med Blogkeen
Följ UltraStefan - going to Badwater med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se