Alla inlägg under juli 2008

Av Stefan Manning - 31 juli 2008 23:55

Idag blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. När vi vaknade  så bestämde jag och Carina oss för att gå ut på ett löppass. Jag behövde få ihop 7,99 km för att nå månadsmålet på 100 km. Sagt och gjort.på med ökenkepa och vattenrygga och ut. Det var varmt även idag. 33 grader och 41% luftfuktighet. Jag och Carina tog det ganska lugnt och drog iväg på banvallen mot Göteborg. Några gånger sprang jag bakåtintervaller. Dvs jag vänd om och sprang tillbaka den väg vi kom ca 150 - 200 m, för att sedan springa ikapp Carina igen. Jobbigt, jobbigt.

Efter löpningen var det meningen att vi skulle åka till en handelsträdgård och köpa lite buskar till rabatten på framsidan. Men när vi kom hem och innanför dörren ringde Siv och sa att träningen blivit ändrad till ikväll och frågade om det var OK. Ja, sa vi. Några timmar senare var det avfärd till Lindomen för skogslöpning. Jag hade räknat ut att det fattades 1 timma och 26 minuter (knappt), så hade jag totalt skrapat ihop 200 träningstimmar. Det bestämde jag mig för att uppnå och se, det gjorde jag. Totalthar jag nu 200 timmar och en minut. Det blev en väldigt fin skogslöpning i mycket obanad terräng. Och jag sprang med både ökenkepa och vattenrygga. Det var jag ganska tacksam för.

Av Stefan Manning - 29 juli 2008 23:15

Det var värst. Idag stack jag ut på löpning igen. Det blev samma runda som igår, fast jag vände lite tidigare. Idag blev det totalt 11,24 km. Idat var det betydligt svalare. Temperaturen låg på 29,4 grader och det var lite mer moln på himlen idag. Man får vara glad åt det där lilla. Nu skall jag bara få ihop 7,99 km till innan månaden är slut, så har jag nått månadsmålet med minst 100 km. Det borde ju kunna vara görbart. Resten av dagen tog jag det lugnt. Det kom faktiskt lite regn när jag och Carina var och handlade. Kändes inte helt fel. I kväll blev det film. Jyrtjyrkogården av Steven King. En av hans bättre rullar tycker jag.

Av Stefan Manning - 28 juli 2008 22:15

Idag vaknade jag ganska tidigt, trots att jag var uppe ganska sent igår. Jag bestämde mig för att ge mig ut och springa innan frukost och så fick det bli. Min nya väderstation visade att det redan var 33 grader ute i skuggan och 38% luftfuktighet. Jag insåg att det inte skulle bli svalare och jag hade läst rapporterna från ultraveckan i Hallsberg där värmen hade ställt till det för många deltagare.

Efter att ha fyllt vätskeblåsan till Litepac:en med en massa vatten och plockat fram ökenkepsen. Gav jag mig ut. Och det var fanimej varmt och vindstilla! det blåste ingenting! Innan jag stack ut startade jag upp air conditioningen och startade upp en stor golvfläkt. Planen var att springa 10 - 11 km. Jag körde i mycket lugnt tempo på GC banan mot Stenkullen och det gick förvånansvärt bra. När jag tittade på min garmin hade jag sprungit 5,3 km och bestämde mig för att fortsätta till gymmet i Stenkullen. Där vände jag och tog en lite utdragen extralov på p-platsen innan jag började att springa tillbaka. Jag var noga med att dricka hela tiden och det är ju inga problem när man har munstycket en decimeter från munnen hela tiden. Hemfärden gick också bra även om man började känna av hettan, men jag drack hela tiden kontinuerligt. Det enda jag saknade var att kunna hälla vatten över skallen. Men nu var det varmt. Jag har ju hunnit bli ganska van vid att springa i hetta med Stockholm marathon och min ultralöpning veckan efter i den förra värmeböljan. Av den anledningen visste jag hur jag skulle bete mig och förbereda mig idag. När jag kom tillbaka och jag tryckte av min Garmin, visade den hela 13,02 km! Det var jag grymt nöjd med. Nu kände jag mig faktiskt lite slak, men inte totalt väck. Svetten verkligen lackade om mig och det var himla skönt att komma in innanför dörren och känna hur svalt och skönt det var när aircondtioningen (stavas det verkligen så?) hade gjort sitt jobb. Direkt tog jag fram kall cola ur kylen och drack rikligt (jag hade ju bara druckit vatten under löpningen). sedan blev det en försenad frukost och jag kände mig OK igen. Det går att springa i värme. När jag kom in visade väderstationen 37,2 grader och 32% luftfuktighet! Uj, uj. Jag har aldrig varit ute i sådan hetta och sprungit förut. Så det bidde ett värmerekord. Nöööjd!

Av Stefan Manning - 27 juli 2008 22:11

Idag blev det en riktig slappardag. Inte så mycket annat man kan göra i hettan. Jag knåpade färdigt med datorn efter installationen och nu är den åter som jag vill ha den. Det satt ovanligtvis lite långt inne. men, men, så kan det gå ibland. Sena eftermiddagen och kvällen tillbringades hemma hos min syster som firade sin födelsedag en dag för tidigt, med att bjuda in familjen på ett litet grillparty, så det syndades med lite korv och sådant idag igen. Att man aldrig lär sig, men det är ju ganska gott...

Av Stefan Manning - 26 juli 2008 22:02

Idag var jag nere i Nordstan i Göteborg på shoppingrunda. Jag har beställt nya glasögon att bära när jag byter mina linser varje månad. Då brukar jag ta ett par tre vilodagar från linserna. De glasögon jag har nu är alldeles för svaga och ger mig huvudvärk, redan efter kort användning. Nu får jag tre par till priset för en. Så jag har nu enkelslipade glasögon för seende på långt håll, solglasögon slipade för mitt synfel och ett par läsglasögon. Så det vart jag ganska nöjd med. Jag gjorde även ett svep på Clas Ohlson och fyllde på förråden av batterier, DVD och CD-skivor. Reklamerade en bärbar CD-spelare som pajat och köpte en väderstation, som visar utöver temp, även luftfuktighet och lufttryck, som jag är lite intresserad av att veta i samband med träning. Som avslutning syndade jag på Burger King. Jag åt ett drömmål och då går 3 spänn till IFK Göteborg. Man måste göra uppoffringar för sitt lag.

Av Stefan Manning - 24 juli 2008 23:11

Jag vaknade tidigt idag och drack lite morgonkaffe med Carina innan Hon stack till jobbet. Sedan öppnade jag dagen med en kort cykeltur.

Precis när jag var hemma ringde dom från Posten. Min PC hade kommit och dom ville komma och lämna den. Naturligtvis inga problem med det. När jag packat upp den rackarn, visade det sig att dom hade bytt moderkort och uppgraderat BIOS. Jag passade på att göra en rejäl PC-återställning med omformattering av hårddisken. Min erfarenhet har visat att det kan vara ganska nyttigt att göra en dylik operation då och då. Och nu med nytt moderkort och dessutom semster så bidde det så.

Nu har jag tillbringat större delen av dagen att installera mina grejer igen. Jag kommer väl att ha lite att göra imorgon också. Men det är skönt att få bort massa skitprogram som inte försvunnit ordentligt vid avinstallationer etc.

När Carina kom hem på kvällen, åkte vi upp till elljusspåret och tog en rogivande löptur. 5,4 km blev det för min del. En underbar kväll. 20 grader kl 10 på kvällen och alldeles vindstilla. Så här borde det vara jämt.

Av Stefan Manning - 23 juli 2008 23:02

Idag var det en slappdag och ändå hände det rätt mycket. Jag hade tänkt att ta en vilodag idag. Men senare på eftermiddagen så blev det strömavbrott. Nästan hela Lerums kommun släcktes ner under ett par timmar. Till och med mobiltelefonerna var utslagna. Då passade jag på att styrketräna och använda min egen kroppsvikt som belastning. Ganska tungt med andra ord.

Kvällen tillbringades med att göra en "stadsvandring" i Kvarnbyn tillsammans med Carina, Eva, Nisse, Siv och Kenth. Efteråt dinerades det på resturang Kråkan. Och som vanligt är deras mat fantastiskt god. Fast edras Duggeöl var sådär....

Av Stefan Manning - 22 juli 2008 21:57

Idag var det minsann aktivt. Jag startade dagen innan frukost med att springa 6,11 km. i riktigt varmt väder, även om det inte var samma kaliber på värmen som under Stockholm Marathon eller mitt ultrapass veckan efter. Senare på eftermiddagen körde jag minstingen till tåget. Han skulle ner till Kalmar och hälsa på några kompisar. På centralen mötte Carina upp och vi fortsatte gemensamt till Lundbybadet för att vara med på Triathlon Västs simträning i 50 m bassängen.

Det är ju bara att konstatera att tekniken är under all kritik. Vilken teknik egentligen. Här finns så mycket att lära. Man kanske skulle investera i dolme och paddlar. Men nu är det över ett år till nästa Kalmar och jag måste helt enkelt få in den disciplinen att: 1. Regelbundet simträna 2. När jag väl kommer till en bassäng inte bara simma en massa längder och skippa teknikövningarna, som jag har en djävla förmåga att göra. Slarvpelle! Det är jag det.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards