Alla inlägg den 22 maj 2009

Av Stefan Manning - 22 maj 2009 16:07

I morse åkte jag ner till Stena Lines Tysklandsterminal för att se starten av Transeuropean footrace 2009. Man kan lugnt säga att löparna fick ett bra mottagande. SVT Sport, Västnytt, GP och GT var på plats. De kastade sig över Mattias och Andreas för att få intervjuer.

Det som slog mig var att dessa löpare såg så oförskämta fräscha ut. Det gick inte att utläsa att dom sprungit 223 mil! Andreas och Mattias var på mycket gott humör och verkade uppskatta mottagandet. Innan start fick jag plastpåsar med deras tvätt och efter att ha bevittnat starten drog jag iväg hemåt. Då kom jag på att jag inte hade någon kamera att fota med. Jag ringde Mikael för att få låna hans, men inget svar. Då slog det mig att Netto i Gråbo sålde ut någon digitalkamera för 799 spänn för ett tag sedan. På vinst och förlust, så svepte jag in på Netto på hemvägen. Och se! De hade en kamera kvar. Det blev en snabb affär och nu är jag ägare till en Canon Finepix A470. / megapixlar och 3x optisk zoom.

Snabbt hem och in med kläderna i tvättmaskin, dessutom hade jag tvättstugan bokad.  Sedan bytte jag om till en kombination av cykel och löpkläder, under tiden kokade jag kaffe och hällde upp på termos. Sedan var det att öppna kameran, i med minneskort och 2 batterier, så var den funktionsduglig. Därefter cyklade jag ut på banvallen för att möta löparna.

Det tog inte lång stund innan jag mötte ledaren Rainer Koch. Djävlar vilken fart han hade. Jag cyklade med honom och bytte några ord. En riktigt trevlig prick. Då passade jag på att titta på min Garmin. När jag kollade av klockan hade han en fart på 4:49 per km!!!! Trots att jag cyklar bredvid honom är det svårt att ta in detta. Helt otroligt.

Jag fortsatte att cykla. Passade på att plåta och heja på de deltagare jag mötte. Stötte på Andreas och Mattias strax efter Stenared och de var vid riktigt gott mod. Bara leenden. De hade fått sällskap av Henrik Olsson vår nyblivne guldmedaljör från VM i 24 timmars. Jag stannade upp och serverade lite kaffe. Det kunde verkligen behövas i detta väder. Jag råkade ut för tre rejäla regnskurar när jag var ute. När de passerade Gråbo och utanför mig, ca 7 km senare, fick de återigen lite mer kaffe, så att dom skulle stå sig sista milen till målet. Jag serverade även kaffe till en tysk deltagare. Mattias berättade att han har MS!!! Det är verkligen svårt att fatta sådant här. Men han lunkade på som inget hade hänt.

Det var verkligen en fantastisk upplevelse att få se dessa löpare in action och det var inga sura miner någonstans, trots det stundtals usla vädret. Jag är grymt impad. Nu skall jag vika lite tvätt och sedan bär det av upp till målet i Sjövik. Det kommer att finnas all anledning att kolla in västnytt och SVT sport. Antingen ikväll eller de närmaste dagarna.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards