Alla inlägg den 21 mars 2009

Av Stefan Manning - 21 mars 2009 19:34

Strax innan nio i morse begav jag mig ut på min planerade långpanna. Jag sprang mot Stenkullen och sedan vidare till Floda. På vägen till Stenkullen, mötte jag Marie en av ledarna för bland annat spinning på Lerums Sportcentrum. Vi bytte några ord innan jag fortsatte. Löpningen var inga större problem och jag höll ett makligt tempo. Vid Floda stannade jag till en kort stund och plockade av mig lite kläder, det hade redan hunnit att bli varmt.

Mellan Floda och Norsesund sprang jag fel och hamnade på Öijareds golfklubb, men fick vägvisning därifrån till Norsesund. Tyvärr renderade mig denna felspringning 3 km extra löpning. Vid Norsesund tog jag ytterligare en kort paus med stretch. Fortsatte nu på natursköna vägar. Efter Norsesund stötte jag på en ovanlig vägskylt. En varningsskylt for Elderly People. Kolla in bilden. Passerade Västra Bodarne och kom in ett större naturområde, där jag slutligen passerade Bryngenäs lantgård. En fantastiskt vacker område och själv gården består av väldigt vackra byggnader.

Nu börjar jag närma mig utkanten av Alingsås. Då kommer  lite smärtsignaler från vänster knä. Jag saktar in och dom försvinner. Börjar jag springa igen så kommer det tillbaka. Ingen stark smärta, men man kan förnimma den. Detta gör att jag måste ta det lugnt långa sträck. Det passar i ochför sig bra, för det är många och långa uppförsbackar.

Men jag kan konstatera att om jag fortsätter förbi Aliingsås, finns bara Landsväg ner till Sjövik. Inga butiker inga bussförbindelser etc. Kör jag vidare måste jag helt enkelt ta mig hem. That's it! Detta faktum får mig att fatta beslutet att stanna i Alingsås och inte fortsätta. Jag vill gärna vara skadefri nför kommande evenemang. Så angeläget är det inte att ta sig runt Mjörn. Det kommer fler tillfällen till detta. Så i stället för att springa in i Nolhaga fortsätter jag förbi och bort mot järnvägsstationen och tar pendeln till Lerum för att sedan byta till buss 525 mot Gråbo. Alingsås blev så att säga en deadline. Sista chgansen att återvända. Jag tog den. Men jag fick i alla fall springa till Alingsås och et har jag inte gjort förut. Banan är väldigt jobbig. Speciellt mellan Floda och Alingsås. Totalt var jag ute i drygt 4½ timmar (pausar inte inräknade) och jag sprang totalt 33,28 km. Det får jag vara nöjd med i detta strålande vårväder.

Bilderna är som följer.

Banprofilen på banan jag sprang.

3 bilder från Bryggenäs gods och gård.

Slutligen framme vid Alingsås.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards