Alla inlägg den 4 juni 2011

Av Stefan Manning - 4 juni 2011 21:55

Att det gick så bra denna dag,beror enligt vad jag kan se på två faktorer. Näring och kläder.

Vad gäller näringen har jag var superdisciplinerad. Under löpningen har jag kört Hammers perpeteum från första kilometer. Sedan har jag sippat vid varje kilometer. Var tredje kilomter kompletterade jag med en runekaka och var femte kilometer tog jag en salttablett. Helt klockrent.

Efter varje intervall så det första jag gjorde när jag kom in var att dricka en Vitargo Carboloader och äta en proteinpannkaka. Sedan dusch. Efter duschen var det insmörjning av ben och ljumskar med Aloe Vera Heat lotion och på med 2XU vadskydd för återhämtningskompression. Efter att ha avrapporterat träningen tog jag en timmas tupplur, sedan en timma innan start åt jag en banan, lite jordnötter och drack kaffe och vatten.

Vid varje intervall hade jag på mig 2XU kompressionskläder. Och varje gång jag gick ut på ny intervalle kände jag mig pigg och fräsch i kropp och själ och verkligen återhämtad. Jag lärde mig verkligen något av dessa ultraintervaller idag. Framför allt hur viktigt det är med näringsintag och regelbunde påfyllnad under löpning.

Av Stefan Manning - 4 juni 2011 21:51

Ibland blir man verkligen själv förvånad. Det var just det jag blev efter sista intervallen. Jag hade redan förvånat mig själv genom att springa fortare för varje intervall. Jag tyckte den första gick alldeles för fort och att det skulle straffa sig. Men icke.

Denna sista intervall gick i 6:33 tempo! Det blev 21,41 km på 2:20:28. Förra intervallen gick i 6:48 tempo, så det var ju ingen liten ökning. Dessa ultraintervaller XL har gått över förväntan bra och jag är verkligen milt uttryckt djävligt nöjd med dagsverket. Dessutom såg jag att jag hade nått 100 km denna månad - redan! Jösses! Jag är inte riktigt med i svängarna själv.

Av Stefan Manning - 4 juni 2011 15:20

Även denna gick förvånansvärt lätt. Jag har inte riktigt fatta det själv. Men jag hade nästa från start en irriterande håll, som dock släppte efter drygt 3 km. Det var inte så varmt ute som jag befarade, men det hindrade inte att jag fick springa i min Badwater outfit. Jag hade hela denna intervall, Badwater för ögonen. Jag kunde se mig själv lunka fram där genom Death Vally. hur supportteamet hjälper mig. Sammanlagt har jag nu sprungit totalt 64,4 km. Till den första cut off:en i Badwater, det lilla samhället Stovepipe wells är det 76 km och marxtiden där är 12 timmar. Totalt har jag sprungit i 7 tim och 21 min.

Denna intervall blev 21,65 km och gick på 2:27:17. Ganska jämt sprunget hittills. Nu skall jag ladda inför den sista intervallen som startar kl 18.

Av Stefan Manning - 4 juni 2011 09:05

När jag gick ut på den andra intervallen, var det lite stel de första 1 - 1½ kilometrarna. Sedan släppte det och det flöt på ganska bra igen. Jag höll även denna intervall stenhårt på min strategi. Varje kilometer - drick, var tredje kilometer komplettera med Runekaka och var femte kilometer - ta en salttablett. Detta visar sig fungera riktigt bra och jag tänker inte överge det konceptet.

Nästa intervall kommer att bli tuff. Den kommer att gå i värme. När jag startade tvåan var det 12,3 grader ute. När jag kom hem var det 20,7 grader. Så när jag startar kl 12 lär det vara hett värre.

Denna intervall blev i alla fall 21,42 km lång och gick på 2:26:14, snabbare än den första vilket förvånade mig, det kändes inte så när jag sprang. Nu skall jag ladda för trean.

Av Stefan Manning - 4 juni 2011 02:48

Då var första intervallen klar. 21,31 km på 2:28. Det gick lite för fort enligt min plan jag hade räknat med att gå ut lite lugnare, mellan 2:35 och 2:40. Jag skall ju hålla tre intervaller till. Så vi får se om detta har straffat sig.

Vädret var bra. Det var vindstilla ute. Temperaturen var 15,3 grader när jag gick ut och när jag kom hem visade termometern 11,7 grader. Inte så kallt med andra ord. Det lär ju bli varmare under dagen.

Annars kändes löpningen  bra och det var inga trötthetssvackor någonstans. Jag kunde inte se klockan ordentligt i mörkret, kanske lika bra det. Jag bestämde mig för att springa i komfort-tempo aovsett fart. Så kommer det nog bli dom andra intervallerna också. Nu lite reorg inför nästa.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards