Alla inlägg under maj 2012

Av Stefan Manning - 28 maj 2012 15:50

ikväll kommer jag be Carina ta hem datorn, så jag kommer inte att blogga på ett tag. Men man har hittat en blodåder i buken som är förträngd (kärlkramp), som skall röntgas och med stor sannolikhet opereras. Så jag kommer att flyttas från Östra till Sahlgrenska antingen imorgon eller onsdag. Därför vet jag inte när jag kan vara tillbaka och uppdatera.

Jag har dessutom drabbats av kraftiga yrselanfall. Tror att en del mediciner börjar kicka in. Så just nu är det lite jobbigt.

Så Ni får tåla Er kära vänner. Jag måste tyvärr göra några dagars uppehåll i bloggen. Vi synes.

(SNAFU = Situation Normal All Fucked Up)

Av Stefan Manning - 27 maj 2012 23:35

Idag fick jag ganska ont i magen igen. Så jag åkte ner på en datortomografi men det visade sig att dissektionen inte hade ökat utan allt var som innan. Däremot visade det sig att ett av blodkärlen till magsäcken hade fått en förträngning, vilket gör att det inte kommer fram tillräckligt med blod till magsäcken, för att smältan födan. Detta ger orsakar magsmärtorna. Mycket enkelt uttryckt så har jag fått en kärlkramp i kaggen. En buk angina. Imorgon skall man bestämma hur detta skall behandlas. Medicinering eller en date med skalpellen. Jag föredrar det senare. Det är ju lika bra att få det fixat medan man ligger här och häckar på hospitalet.

Det skall tilläggas att jag kan äta med inte vad som helst eller hur mycket som helst. Det skall vara så lättnedbrytbart att det inte krävs så mycket blod till magsäcken så att säga.

Så imorgon får jag se vad som bestäms. Denna angina är orsakad av dissektionen. Jag känner mig ändå vid gott mod och är försiktigare med vad jag äter.

Av Stefan Manning - 27 maj 2012 09:52

Igår kväll kom Carina upp och vi satt och tittade på melodifestivalen tillsammans. Första TV-kvällen på flera veckor. Det var väldigt rogivande för oss båda. Det kändes lite konstigt att ha detta lördagsmys i ett rum på en hjärtintensiv. Men den var verkligen guld värd.

Att Loreen vann gjorde inte saken sämre.

Annars är läget oförändrat. Man pumpar i mig piller och justerar blodtryck för fulla segel.

Av Stefan Manning - 26 maj 2012 19:14

Tack så mycket för allt Ert stöd. Det låter som en klyscha men det betyder just nu så mycket mer än Ni kan ana. Jag är fortfarande mycket utmattad och tagen.

Igår var en av mina värsta dagar i mitt liv. Jag fick migförklarat att jag aldrig mer skulle kunna springa - ever. Detta resulterade i ett totalt sammanbrott och jag kände att hela mitt liv rasade ihop. Men Carina raggade tag i överläkaren och det visade sig att så inte var fallet. Jag skulle inte utesluta det, men det fanns inget som pekade på att jag inte skulle kunna springa. Hela den dagen var jag ett vrak.

Idag känns det bättre och jag får påbörja resan tillbaka. En sak kan jag säga. Det är en djävla uppförsbacke. Era kommentarer här och stödet på jogg.se fick mig att gripa efter det lilla halmstrået idet totala mörkret jag var i igår.

Tack för att Ni finns.

Av Stefan Manning - 24 maj 2012 16:17

Under göteborgsvarvarvsmässan fick jag akuta smärtor och kunde inte stå upp.På akuten konstaerade man att jag skall vara tacksam som klarade mig. Jag har får et aorta dissektion (bristning i kroppspulsådern), Du kan läsa mer här: http://www.medtronic.se/sjukdom/aortadissektion/
Ligger fortfarande på intensiven.Det går mot bättringvägen men nu orkar jag inte skriva mera.

Men jag skall försöka skriva mer framöevr, bara jag själv orkar....

Av Stefan Manning - 11 maj 2012 08:37

Nyvaken. Har sovit som en stock. Nu skall jag äta lite frukost och göra mig iordning. Sedan blir det en heldag nere på Slottskogsvallen. Det rä så gott att vara ledig.

Av Stefan Manning - 10 maj 2012 18:43

Då var det helg igen! Yesss!! Imorgon är jag ledig och då skall jag åka ner till sportmässan på Göteborgsvarvet och stå i 2XU:s monter. Det kommer jag att göra hela fredagen fram till ca 16 - 17. Och på lördag blir det långpanna. Göteborgsvarv + transportlöpning. Dags att komma in på banan igen.

Det skall bli kul.

Av Stefan Manning - 10 maj 2012 05:17

Jag kan ju inte med bästa vilja i världen säga att jag känner mig bra till mods och på ett strålande humör. All min energi går just nu åt för att komma tillbaka efter gårdagens käftsmäll. Det var ganska lojt hemma igår efter vår antiklimax.

Det var bara att duka av från bordet, byta om från träningskläder till hemmakläder. Jag och Carina kom oss inte för mycket igår. Vi tittade av sista avsnittet på Alcatraz. Sedan skulle jag städa lite i arbetsrummet. Men blev sittande framför datorn istället. Länge sedan jag var med om en sådan avslagen kväll. Det kändes som om hela dagen var fullständigt bortkastad.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards