Alla inlägg under juli 2008

Av Stefan Manning - 13 juli 2008 22:49

Efter att ha läst Vargens inlägg på puls.se om Martin Lidström som skall springa Göteborg-Stockholm-Göteborg i sommar. Han har väl börjat förresten  (http://diabeticontherun.wordpress.com/) så ramlade jag av en slump över Björn Sunessons hemsida. Hans kall ju vara värre. Björn gör en Rune och springer tvärs över USA, kust till kust (http://www.suneson.se/). Och kan Ni tänka Er, ett par dagar senare fick jag mail från K-G Nyström som i förbigående berättade att danske Jesper Olsen är ute och springer jorde runt - igen (http://www.worldrun.org/)! Han springer jorden runt för andra gången! Jo men, den ene skall vara värre än den andre. Men alla tre gör ändå en beundransvärd insats. Hur många svenskar har någonsin springit längre än en marathon. Jag kan stolt sträcka på mig och säga att det har jag gjort, fast inte lika långt som dessa herrar. Roligt att följa deras förehavanden. Det roliga är att alla tre är ute och kutar nu. Och för att Ni skall få ta del av deras livskvalité, så länkar jag till deras sidor.

Av Stefan Manning - 12 juli 2008 20:38

Efter att få ha sovit ut vaknade jag upp och var förväntansfull inför dagen. Genast såg jag en konflikt. Planen var att jag och Carina skulle ha en städdag idag eftersom det skulle regna. Men nu skiner ju solen! Hmmmm.... I detta läge blev det att improvisera. Vi städade av en bit och medan golvet i köket torkade, så drog jag på mig löparskorna och stack ut på en kort sväng (6,4 km). Men jag blev ju så trött. Skit i det. Jag fick priorietra ner tröttheten annars hade jag inte kommit hem. Under löpturen kom en rejäl regnskur, men den kändes bara skön.

Väl hemma slutförde vi städningen och sitter nu och är ganska nöjda båda två med dagens insats. Det hela kryddades av en underbart god middag Carina hade fixat, som avnjöts utomhus i hammocken. Vilka livsnjutare vi var då.

Av Stefan Manning - 11 juli 2008 22:50

Sista dagen på jobbet? Njae. Det är sista dagen innan semestern jag är på mitt jobb. Jag skall jobba nästa vecka med. Men eftersom jag är helt ensam på min grupp nästa vecka, ser jag ingen anledning att åka 4 mil enkel väg till jobbet och sitta där ensam. Så jag kommer att jobba hemifrån och på så sätt kunna varva ner inför semestern. Det finns en hel del i göra, så jag behöver inte sitta hemma och peta mig i naveln.

 Inte dumt att kunna sitta i hammocken med datorn i knäet och jobba. Något gott skall jag ha efter detta första halvår. Det som på ett sätt är komiskt är att jag bestämde mig för att ställa in Kalmar just på grund av att jag är så psykiskt trött. Idag blev en sådan här dag då inge gjorde något på jobbet.Den ström av mail och ärenden som kommit stannade helt av. Bara sådär! Det blev en lugn dag. Vilken konstig värld man lever i. Ganska ironikst. Nästa vecka drar i princip alla på semster och idag trappade alla ner.

Idag har jag även avbokat hotellet i Kalmar, men å andra sidan såg jag till att boka inför Kalmar 2009. Den går av stapeln den 1 augusti. Och då! På kvälle tittade Carina och jag på en spionrulle på TV efter en god fredagsmiddag. Äntligen en riktigt bra dag .

Av Stefan Manning - 10 juli 2008 22:54

Glömde berätta att Mikael grabben min har gett sig ut på en häftig resa. Tåg till Stockholm. Båt till Helsingfors och sedan tåg till Moskva. Nu är han på väg till Kina med transibiriska järnvägen. Det skall bli stopp i bland annat Mongoliet. Vilka upplevelser grabben får. Ni kan följa hans färd på:

http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=228193§ion=undefined


Av Stefan Manning - 10 juli 2008 17:19

I förrgår fattade jag ett tufft och mycket tungt beslut.

Jag har tränat på bra och känner mig fysiskt stark. Jag har gjort tre ultror, två maror samt samt några halvmaror plus lite diverse långpass. Jag har kört Vättern med endast 91 km cykelträning, en helvetes massa spinning och fått till en hel del simning. Fysiken är det baske mig inget fel på. Absolut inte. Men jag har startat tre gånger i Kalmar, kommit i mål två ut av dessa, så jag vet vad som krävs för att nå mållinjen. Det är inte bara fysisk styrka utan ännu mer mental styrka. Denna mentala styrka saknar jag idag.

Jag har många gånger gett vinkar i min blogg att jag är trött på jobbet och att jag varit helt slut på grund av detta jobbande. Det har inte blivit bättre. Den senaste tiden har varit fruktansvärd med stress och arbetsbelastning (om man bortser från den senaste 1 och en halva veckan). Jag har varit så trött när jag kommit hem att jag inte orkat de enklaste saker. Jag har sovit dåligt på nätterna på grund av att jag kan inte koppla bort jobbet. Jag har varit så trött på väg hem från jobbet att jag har nickat till vid ratten och när jag kommer hem och skall lägga mig tidigt för att få lite sömn, så kan jag inte somna. Denna stress som jag har haft på mitt jobb detta år har sakta men säkert sugit musten ur mig och jag står precis på tröskeln att gån i väggen igen. I vissa avseenden har jag redan passerat den gränsen. Jag känner igen signalerna. Så under mitt simpass i tisdag kom jag till insikten att jag skulle aldrig klara att stå på startlinjen i Kalmar och genomföra denna unedrbara tävling. Dom flesta vet att jag tycker det är kula att trötta ut mig. Men när jag skall till att göra sådana övningar vill jag var i bra form fysiskt, men även mentalt. Idag är jag inte i någon bra mental form. Snarare tvärtom, jag känner mig totalt urlakad. Att ställa sig på startlinjen till en ironman i det mentala tillstånd jag är nu, är totalt hål i huvudet.

Denna smärtsamma insikt drabbade mig i förrgår och ännu smärtsammare var slutsatsen: Starta inte! Det enda sättet för mig att få bukt med detta är att varva ner och ha lite damage control. Jag måste få ordning och balans på den mentala sidan och framför allt få balans i mitt jobb igen, sätta ner foten och säga: NEJ! Detta är en liten färdighet jag har börjat att utveckla, men jag är inte helt framme ännu. Genom att släppa fokuseringen på Kalmar kan jag få andra saker i mitt liv att landa på ett bra sätt. Jag måste göra andra prioriteringar än Kalmar för att ta mig ur detta.

Det är ju så himla svårt att skriva om sådant här, när tankar och funderingar surrar fram och tillbaka och korsar varandra. Hur som helst. Jag kommer INTE att starta i Kalmar triathlon 2008. Jag har kontaktat tävlingsledningen och dom har flyttat min start till 2009. Inget kul detta och kanske några säger: Det är väl inte så märkvärdigt. Men det får ju stå för dom. Jag känner vad jag känner och ingen annan känner mig bättre än jag själv. Och alternativet är att bli sjukskriven en andra gång för utmattningssyndrom i Fredrik Reinfeldts Sverige. Näe! Det är inget alternativ! När staten ser sådana som jag, bara som kverulanter. Hur förklarar man då sådant här för ett UFO som aldrig varit där själv och anser att vi är nollor? Lönlöst! 

Jag kommer fortfarande att träna, inte tal om något annat. Men jag måste tills vidare avstå sådana rejäla fysiska och mentala urladdningar som Kalmar. Några mindre millopp kan man väl alltid kuta. Bara för att jag inte startar i Kalmar 2008, så betyder det INTE att jag lägger av med träning. Jag tänker ta mig igenom denna resa och stå på startlinjen i Kalmar den 1 augusti 2009. Skam den som ger sig.

Nu är det färdig-gnällt. Nu skall jag påbörja min resa inför Kalmar 2009 och jag skall se till att det blir en bra resa dit. Min första anhalt på denna resa kommer att vara min semester som börjar vecka 30 och varar i hela fem veckor. Här skall det bli mycket avslappning, relax varvat med lugn träning.

Ha de gôtt....

Av Stefan Manning - 6 juli 2008 23:05

Idga sov jag länge igen. Jag och Carina följde Frankfurt Ironman på webben. Vi hade ett par bekanta som körde därnere. Jag får så mycket inspiration av att följa tävlingarna. Men samtidigt tas man ner på jorden när man ser vilka resultat som krävs för att kunna kvala till Ironman - Hawaii. Blandade känslor med andra ord.

På kvällen tog vi bilen upp till elljusspåret. Tanken var att springa 4 varv, men det blev bara tre. Det var varmt och fuktigt och jag kände vätskebristen. Jag min djävla klantskalle gjorde ju ett rejält nybörjar fel. Drack lite vätska under dagen. Det fick jag lida för nu. Därför bestämde jag mig att det fick räcka med tre varv. Det finns ju ingen anledning att pusha sig på ett träningspass. Å andra sidan ligger det mig inte i fatet att ha kutat tre varv heller.

Nu är det dags för en veckas elände - jobb.  Lyckliga Ni som slipper jobba.

Av Stefan Manning - 5 juli 2008 21:49

IDag sov jag ända till kl 10. Jädrans vad skönt. Ingen klocka som ringer och skall ha iväg mig till jobbet.

Startade dagen med ett cykelpass tillsammans med Carina. Det bar av i lugn takt upp till Sjövik och tillbaka. Varmt som fan, men det var ingen större fara. Lite senare kom mina grabbar hem och vi grillade lite. Robert och Malin firades i efterskott och vi fick säga hej då till Mikael som skall ut och resa. Transibiriska järnvägen och göra en sväng i Kina. Det skall tyldigen bli ett stopp i Mongoliet också. Jodå. Klart jag är avis. Men vi fick alla önska honom lycka till och en trevlig resa. Efter detta bar det av till Älsjön på kvällen för ett kortare simpass. Det bidde 1000 i våtdräkten.

Av Stefan Manning - 3 juli 2008 23:27

Efter att ha avslutat en tre dagar lång workshop med ett hejdundrande telefonmöte, tog jag och min teamleader ut vår polske kollega Wojtek på en båttur. Det var meningen att vi skulle åka Hisingen runt, men eftersom Bohusbron var sönder så blev det en skärgårdstur på fyra timmar med solnedgång och hela kit:et.
Wojtek var minst sagt överförtjust. Han var så hänförd och satt bara och tittade så att han glömde fotografera. Så vi fick ta kameran och plåta för honom istället. Det var verkligen roligt att få se denna glädje. Jag fick själv en avkopplande kväll ute på böljan den blå. Fast inte helt och hållet. Något jag tänkte så många gånger, var att få hoppa ner i vattnet och simma. Det hade varit det ultimata.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28 29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards