Alla inlägg under september 2008

Av Stefan Manning - 22 september 2008 22:27

Som ett led att stötta forskningen runt bröstcancer - Rosa Bandet - startas även i år en 24 timmars Rosa Bandet spinning på Sport Exclusive i Göteborg med start kl 13 den 25 oktober. Detta event har till syfte att samla in pengar till denna forskning. Det kommer förutom spinning att bli en mängd kringaktiviteter som Body Balance, Yoga, Tester med Aktivitus, föredrag film, disc jockey i loungen mm. Deltagarna kommer även att ha tillgång till en 12-manna bubbelpool för att återhämta sig i. Sovsalar finns för långväga gäster. Fullt ös alltså.  Allt som genereras där går oavkortat till Rosa Bandet insamlingen.

Hitintills är 21 lag anmälda. Själv tänker jag ge mig på att köra alla 24 timmarna själv, som förra året. Hjälp till genom att sponsra mig till detta och på detta sätt skänk pengar till en god sak. Så skall jag göra allt föra att åter köra igenom dessa 24 timmar.

 Här kan Ni läsa mer om eventet och själva anmäla ett lag. Kom igen. Ni kommer inte att ångra Er. Förra året var skitkul och det kommer under inga omständigheter bli tristare i år!

http://www.rosabandet24timmar.se/

Sponsra mig och skänk pengar här:

http://kampanj.rosabandet.se/Templates/MyPage.aspx?id=74&userid=55

Klicka på "Skänk"

 I fältet "ort" skriv: "Manning Solo" - till exempel



Av Stefan Manning - 22 september 2008 19:52

Jag följer Kari Martens och hans träning inför den 10 dubbla ironman tävlingen i Mexico i november. Ja, Ni läste rätt! En tiodubbel Ironman! 38 km simning, 180 mil cykel och 42,2 mil löpning!!! Simningen kommer att avhållas i en 50 m bassäng! Cyklingen går på en slinga som är 1,915 km och löpningen sker på en slinga som är 1.886 km!!! Inte mycket man ser av Mexico på den tävlingen.  Jag vågar påstå att det inte är pengarna som driver. Startavgiften är 1000 dollar och vinnaren får 1000 dollar i pris. Tvåan och trean får så att säga lite rabatt på startavgiften! Och detta skall jag har i åtanke när jag sitter på 24 timmars spinningen och när jag springer 24 timmars på Bislett. Här skall inte gnällas för några futtiga 24 timmar, inte! Och om Kari klarar det, blir han förste svensk att göra detta. Ni kan följa hans vedermödor via en länk i denna blogg, där kan Ni även komma till tävlingens hemsida. Han har precis avverkat ett litet nätt träning på 110 timmar på 12 dygn. Här snackar vi idrottsman! Kari har som träning kört några Ironman i år, bland annat en tredubbel i Tyskland. Varför visar man inte riktiga idrottare i TV istället för fjolliga fotbollsspelare som lägger sig ner och gnäller vid minsta beröring och kostar miljoner? Jag säger bara en sak: REEEESPECT!!!


Av Stefan Manning - 22 september 2008 19:38

Idag är det ingen träning. Men det känns redan som om viss abstinens kommer krypande. Idag har jag drönat på ett IBM seminarium om web query. Jo men, ett riktigt käckt verktyg. Men om någon kan krångla till det med att lösa licens, så är det absolut IBM. Och dyra är dom jäklarna också. Skall aldrig mer gnälla över att ett kilo bananer kan kosta 24.95

Imorgon blir det spinning i alla fall, kanske en lite simtur på lunchen. Får ju inte ta ut mig förjäkligt inför Lidingö. Det som börjar bli lite positivt, är att jag börja notera en liten, men dock viktminskning. Och ett par cm försvunnit runt midjan, fast det märks ju inte så mycket (än). Men visst är det kul när det börja smala till sig. 

Lidingö börjar närma sig och det är väl bara att inse att det blir ett heffaklumpsrace i år också. Men det är smällar man får ta. Tid? Tja, under 4 timmar skall det väl bli hoppas jag. Just nu är jag inte i det stadiet att jag kan hålla på att drömma om tider. Det får helt enkelt bli konstant rörelse i 30 km och det borde jag klara av i alla fall. Peppar, peppar....

Av Stefan Manning - 21 september 2008 20:51

Det har varit en givande vecka. Igår avslutades den med 13,1 km löpning och idag blev det ytterligare 11,1 km löpning. Totalt denna vecka 72,7 km. Det var länge sedan jag hade en liknande dos. Fast nu gjorde ju mitt 25 år jubileum i onsdags en hel del åt denna siffra.

Men hur som helst. Jag känner mig bra förberedd inför Lidingöloppet och kan inte skylla på bristande träning. Ni som är snälla nog att tro att jag kommer att göra sub 3 timmar. Tack, det var omtänksamt, men det kommer tyvärr inte att ske. Däremot bör det väl vara rimligt att hamna under 4 timmar. Tänk på att jag är "gammal" och fortfarande tjock.

Så nu avslutar jag en riktigt fin helg som bestått av två löppas som kännts jättebra och underbart väder. Ja, ja. Jag har städat lite också. Kommande vecka blir helt i min smak. Endast tre arbetsdagar, sedan blir det ledigt. Det kännssom om hösten kommer att bli hektisk, men på ett mycket angenämt sätt. Så striden går vidare, med Bislett 24 timmars i sikte.

Ett himla roligt delmål på vägen kommer att bli 24 timmars spinningen den 25 oktober. Jag ser fram mot den, precis som ett barn väntar på julafton. Ha en bra vecka, Sverige!

Av Stefan Manning - 19 september 2008 23:18

Nu i veckan har man kört en kampanj i Göteborg som går ut på att man skall ställa bilen hemma en dag och ta sig till jobbet på ett annat sätt. Jag var en av dom som anmälde mig till detta och då hade jag vid anmälan angett att jag skulle jobba hemma. Och så blev det. Idag vart det hemarbete. Som vanligt när jag sitter hemmavid, så blir det osedvanligt mycket gjort.

Men nu är det fredag, snart lördag. Nu skall jag i säng och få min skönhetssömn. Men det verkar inte ge resultat, trots att jag sover så länge.

Natti, natti tränings-Sverige.

Av Stefan Manning - 18 september 2008 20:09

Lite stel gick jag (läs åkte bil) till jobbet. Och när jag rest mig upp ur stolen efter att ha suttit ett tag vankade jag de första metrarna som en cowboy. Kvällen var tänkt till ett spinningpass för att lea upp mig. Men instruktören blev sjuk och passet inställt. Som substitut ficka jag roa mig med en roddmaskin i 15 minuter och 1 timmas allmän styrketräning. Mesta krutet la jag på överkroppen och det behövs ju. Så kan det gå när inte haspen är på...

Av Stefan Manning - 17 september 2008 17:27

Idag år det exakt på dagen 25 år sedan jag sprang min första marathon. Det var Göteborgs marathon, som då gick i ett enda jättevarv runt Göteborg, med start och mål på Slottskogsvallen. Tiden den gången blev 4:09:56. Så här i efterhand en bra tid. Dels jämfört vad jag presterar nu och med tanke på att jag började träna i april 1983. Min bästa marathontid - all time high (eller low kanske) - är från Borås 27/7 1985 och löd 3:37:07. Det var tider det.

Jag beslöt att på något sätt fira denna dag och det blev med en natt/morgonlöpning till jobbet, på 34,68 km. På mycket blygsamma 4:27:41. Sträckan kan beskådas på Funbeat.se. Återstår 7,52 km till marathondistansen som skall fixas innan dagen är slut. Jag startade i morse 02:37 efter två snabba koppar kaffe. Litepac med vätska var naturligtvis med. Vädret var bra. 8 grader och vindstilla. Att jag startade såååå tidigt berodde på att jag hade ett möte kl 8 på morgonen och jag visste att det inte skulle gå fort. Som vanligt var de sista 13 kilometrarna djävliga. Väldigt böljande med långa och sega uppförsluft och stundtals lite utförslöpning. Allrvärst är den sista kilometern.

När jag sedan kom ut från mötet på jobbet kände jag ett akut behov av att uppsöka en toalett. Jag, som en del andra, brukar ju bli lite lös i magen efter sådana här långpass.Det var detta som inträffade. Halvvägs på väg till skithuset så gick brandlarmet. Det var en aviserad övning. Jag han tillbaka till skrivbordet och fick med mig det värdefullaste - min Garmin. Och efter en självupplevd lång väntan kunde jag äntligen komma åt en Gustavsberg.

Hemresan med buss blev lite intressant. För busschauffören körde linjen för första gången och var ganska osäker. Han frågade hur långt jag skulle och jag svarade Gråbo. Då frågade han lite försiktigt om jag kunde guida honom och det kunde ju jag. Det stora abret var att eftersom jag själv nästan aldrig åker buss, så visste jag själv inte exakt på vilka hållplatser han skulle stanna. Men vägen kan ju jag. Så det blev bäddat för lite lätt dramatik och slutade med att större delen av passagerarna var involverade med att få honom att stanna på rätt ställen (eftersom de själva skulle kliva av). Vilket teamwork det var i den bussen.

Kvällen tillbringades med att få till de sista 7,52 km och det gjorde jag tillsammans med Siv, Kent och Ava. Av förklarliga själ skippade jag bakåtintervallerna. Och efter lite stånkande och pustande fick till slut ihop 8,68 km och dagstotalen slutade på 43,36 km. En fullbordad mara totalt och jag fick ett trevligt slut på mitt 25 års jubileum. Dessutom fattas det 330 m för att jag skall ha nått mitt genomsnittliga månadsmål på 100 km. All anledning att vara nöj. En bra dag....

Av Stefan Manning - 16 september 2008 20:31

Idagg bidde det dubbelpass. Inte så märkvärdigt men ändå. 15 minuter i roddmaskinen och drygt en timmas spinning. En vanlig vardagskväll. Och dessutom är alla träningsdagböcker uppdaterade. Usch så duktig man kan vara....

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards