Alla inlägg under januari 2008

Av Stefan Manning - 22 januari 2008 22:39

Denna vecka har präglats hittills (och dä är vi bara på tisdag) av hård träning. Ett långt styrkepass igår på gymmet. Idag var det återbesök. Jag öppnade med uppvärmning på löpband, sedan blev det svettigt i roddmaskinen. 30 min på max belastning. Alltihopa avslutades med ett tufft spinningpass a la Jonna i en timma. Man kan inte anklaga den damen för meskörning. Jag var helt färdig efteråt. Var fortfarande utmattad när jag kom hem vid niotiden. Mycket bra. Striden går vidare....

Av Stefan Manning - 20 januari 2008 20:56

Igår var jag på gummer och röjde runt blandmskiner och löpband i nästan två timmar. Dagen till ära satte jag klockan på ringning. Idag stod det spinning på schemat. Det var dags för det häftiga alppasset på Lerums sportcentrum. Det är ett tyfft pass, men ger samtidigt en häftig upplevelse. När Carina kom hem från jobbet, så drog vi ut på en kort löprunda. Kvällen har tillbringats med matlagning och strykning. Dessutom kom Niklas idag. Han skall bo hos oss i två veckor.

Nu är det inte så mycket kvar av denna dag. Imorgon skall jag upp och börja jobba igen efter nästan två veckor. Det är djävligt lätt att hålla sig för skratt. JAg längtar inte ett dugg och tycker inte att det skall bli kul, men det är ju mitt levebröd, så det är bara att bita ihop. En sak är säker, det skall inte bli något stress. 

Av Stefan Manning - 18 januari 2008 23:19

Stackars Carina var tvungen att jobba idag. Lider med Henne. Jag, min drönare, låg och drog mig till halv elva. Var sedan uppe och småplockade lite, samt rippade resten av CD-boken till MP3. Så med MP3-spelaren gav jag mig ut på ett löppass idag också. Det blev 9 km idag. Jag sprang upp till Alsjön via Gråbos motionsspår och tillbaka på banvallen. Det var geggit där efter en massa grävmaskiner som åkt fram och tillbaka. Pågår tydligen något jobb där. Jag kommer nog att undvika banvallen åt det hållet på ett par veckor.

Eftermiddagen tillbringades i tvättstugan för att tvätta upp resans smutstvätt och lite annat. 

Av Stefan Manning - 17 januari 2008 23:15

Första dagen hemma. Ingen hökjdare men sån't är livet. Borta bra och hemma bäst och allt det där. Packade upp och småpysslade en del. På eftermiddagen följde jag med Carina till Hindås. Hon skulle på ett möte där. Jag passade på att springa på motionsspåret - 4 varv. Det blev totalt 9,6 km enligt Garminen. Fort gick det inte och jag var ganska trött.

Senare på kvällen bar det av till Lerums sportcentrum, för ett hårt men mycket roligt spinningpass. Det blev en rejäl träningsdos idag. 

Av Stefan Manning - 16 januari 2008 23:15

Vi ställde klocka på 07:00 för att smita ner för ett sista kort simpass i havet. Men när vi vaknade så var det kolmörkt och flyttade därför fram alarmet till kl 08:00. Det blev ett kort simpass, bara 15 minuter. Sedan var det förberedelser för hemresan. Vi delade en taxi med våra grannar till flygplatsen. Det var redan fullt med folk där men incheckningsproceduren och securityn gick hyfsat bra ändå. Vi passade på att äta och ta en kaffe. Resan hem gick utan större besvärligheter och efter en riktigt skumpig inflygning till Landvetter och väntan på bagage. Så mötte Robert och Malin oss utanför med den nya hyrbilen. Så färdtjänsten hem funkade bra.

Sammanfattningsvis är jag supernöjd med veckan. Vädret var bra, som en svensk sommar och inte överdrivet varmt. Jag har fått träna och framförallt lärde jag mig att simma i höga vågor. Det har även funnits tid för en hel del slappande vilket har varit värdefullt. Denna vecka har varit välbehövlig för oss båda efter en minst sagt stressig höst och den har även blivit ett bra avstamp inför tränings- och tävlingsåret 2008.

Av Stefan Manning - 15 januari 2008 23:14

Idag vaknade vi upp till ett mulet väder. Carina drar bort till frissan och jag svidar om till löparoutfit och ger mig ut på en tur bort till Playa Augilera. Den började med en rejäl backe som var över 500 m. Redan efter den starten kände jag mig ganska färdig. Sedan fortsatte färden till playa Augelira. Men jag såg på min garmin att jag bara hade avverkat knappt 2 km, så jag fortsatte mot Bahia Feliz där jag vände. Vägen dit var böljande med långa nedförslöpor och lika långa uppförslöpor. Som tur var så var det ingen värme, men jag svettades rejält ändå. Det kom faktiskt några vettskrämda regndroppar, men det var tyvärr allt. Jag hade gärna tagit den svalkan. När jag kom tillbaka så lackade svetten av mig. Jag duschade och lade mig att lyssna på min oerhört spännande CD-bok, medan jag väntade på att Carina skulle dyka upp. En timma senare kom Hon tillbaka. Jädrar vad snygg Hon är, för att uttrycka sig milt.

En stund senare bar det ner till havet igen för ett simpass. Jag tränade så hårt jag kunde i 45 min och nu var det rejäla vågor. Tack för det. Efter simpasset gick vi till ett apotek och inhandlade ett rejält förråd av Voltarentabletter (receptfritt i utlandet), sedan  lagade vi mat, packade inför avresan och städade bungolowen. Inte kul det där.

Av Stefan Manning - 14 januari 2008 23:14

Idag sov jag länge. Men jag vaknade av att mobilen ringde. Kollade först att det inte var någon från jobbet, i så fall hade den fått ringa vidare. Men det var Robert som ringde. Han berättade att han hade krockat med min bil som han lånade. Det kan inte varit roligt för honom att ringa det samtalet. Men så snart jag fick försäkrat mig om att han eller hans Malin inte var skadade, gick pulsen ner. Det hade varit en krock i ganska låg fart. Det hade tydligen blivit skador på kylaren, så han hade fixat in bilen på en Opel verkstad. Vidare hade han kontaktat mitt försäkringsbolag och anmält skadan, samt fixat en hyrbil. Duktigt pojke. Han tog hand om allt. Bra jobbat och jag blev impad!

Annars startade jag dagen som vanligt med ett rejält simpass. Jag inser med all önskvärd tydlighet att styrketräning är mycket nödvändig. Mina armar känns som hälsenan på en gråsparv. Efter frukosten blev det ett rejält pass i solstolen. Boken blir bara mer och mer spännande. Vi tog senare en powerwalk till San Augustin och Carina smet in hos en svensk hårfrisörska och beställde tid för klippning.

På kvällen lagade Carina till en mycket smarrig entrecote vi hade inhandlat precis innan. Den Kvinnan kan fan i mig laga mat. Och jag kan ju å andra sidan diska. Så till god mat och en flaska rött satte vi oss ned och tittade på idrottsgalan, som sändes på SVT Europa.

Av Stefan Manning - 13 januari 2008 23:13

När jag vaknade kände jag mig mycket bättre. En natts sömn gjorde tydligen gott. Jag och Carina tog en kort löptur på 5,1 km. Carina slet rejält trots sina problem med jätteblåsan på stortån. Efter löpturen snackade vi med våra grannar i bungalowen bredvid. Efter det var det dags för ett simpass. Att simma i höga vågor är ett rent nöje numera. Idag körde jag riktigt hårda intervaller i vattnet. Efter dessa två pass, blev det en mycket sen frukost, som slogs samman till en brunch. Vad är mer naturligt efter ett par träningspass och en god brunch än att ligga och pressa i solen? Denna gång var jag mer försiktig, jag växlade mellan platsen i solstolen och soffan inne i huset och skuggan. Helt underbart!

På sena eftermiddagen gav jag och Carina oss ut på en kuperad powerwalk till Playa Augilera. Det var verkligen kuperat och det brände faktiskt i benen efteråt. Efteråt blev det en mycket kall öl. Carina lagade en supergod kycklingrätt med ris, som avnjöts med lite vin. Sedan knäppte vi på TV:n. Det finns en klart värdelös kanal som kallas SVT Europa. Men denna kväll gick en deckare, en ganska dålig, men tillräckligt för att slå ihjäl en timma. En riktigt bra dag.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards