Alla inlägg den 5 januari 2008

Av Stefan Manning - 5 januari 2008 16:27

Jag har från årskiftet börjat ta tag i min vikt på allvar. Från början av november till nyår hade jag gått upp 10 kilo. Detta har varit en mycket stressig period, framför allt på jobbet. Det har medfört att min träning har blivit lidande plus att kosten inte varit den bästa. Jag vill ändå framhålla att jag inte har ätit helt galen kost. Det har bara varit att den kommit på fel tider, oregelbundet och som sagt jag har ändå ätit hyfsat rätt. Dessutom har blodtrycket skjutit i  höjden och jag har under december månad haft konstant huvudvärk. Fast den lärde jag mig att leva med. Redan under julhelgen började jag att vidta åtgärder.

Min satsning börjar redan märkas. Jag har en tydlig viktnedgång. Jag tog det lugnt under helgerna och satsade på återhämtning samtidigt som jag återupptog träningen. Min molande huvudvärk har i princip försvunnint och jag kan faktiskt känna utan att mäta, att blodtrycket har sjunkt något. Nu tänker jag hålla i detta. Första målet är att vara under 100 kg innan 6 dagars i Skövde och som det ser ut nu, kommer jag att nå detta utan problem. Jag måste säga att jag har fått en bra start på året. 

Av Stefan Manning - 5 januari 2008 16:21

I går tog jag mig ett sent löppas på 5 km i mörkret. Det fick bli med pannlampa och reflexväst. Och jädrar vad det blåste kallt på banvallen. Jag hade en skum sidvind, som slog till med full kraft när jag nådde fram till Mjörn. Sedan var passet ganska segt eftersom jag hade ätit alldeles för tätt innan. Att man inte lär sig. Jag var i och för sig trött också. Det är då man skall ge sig av ut och härda psyket. Det är sådana pass som gör att man klarar Kalmar. Mängdträningen gör att man får en hyfsat behglig resa under loppet.

Idag blev det ett blåsigt men ändå hyfsat behagligt gå-löp pass på Skatås tillsamman med Ava, Nisse och Vargen. Totalt avverkades 9,15 km enligt min Garmin. Hade det inte varit för blåsten, så kulle det nog blivit en riktigt behaglig runda i det nollgradiga vädret. Efteråt blev det en sittning på fiket på Skatås med kaffe samt ost & skinkmacka. 

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards