Alla inlägg under augusti 2009

Av Stefan Manning - 5 augusti 2009 21:22

Ikväll blev det åter spring i backe. Jag och Carina var ute på en kvällstur och jag drog iväg i uppförsbackarna. Det var rejäla och långa backar på väg till Björndamssterassen. Den lilla omväg dit har jag döpt till stygga backen, för den är ett snäpp vassare än den vanliga vägen dit.

Pustandes och stånkandes lyckades jag i alla fall att kuta upp och ner. Återigen ett pass jag är nöjd med.

Av Stefan Manning - 5 augusti 2009 13:32

Nu är jag tillbnaka efter en nästan två timmar lång powerwalk. Jag har gått runt i Brodalens industriområde och borta vid Lekstorp. Egentligen skulle jag gett mig ut och handlat lite men så blev det på detta vis istället. Man måste ju lära känna sin omgivning dit man flyttat.

Väl hemma blev det en lättare lunch och lite återhämtning på terassen.

Av Stefan Manning - 5 augusti 2009 09:59

Igår var det min och Carinas tur att ta hand om träningen med LEK. Eftersom det var en massa vovvar med fick vi göra det lite annorlunda. Denna gång strålade vi samman vid en p-plats knappt 3 km hemifrån och fortsatte därifrån upp till Aspen.

Jag sprang hemifrån och upp till p-platsen för att möta upp. Då passade jag på att köra lite snabbt och jag tryckte på från början. Första kilometern gick på 5:23, den andralite mer böljande gick på 5:56. Sedan drog jag på till 2,5 km märket och passerade 2,5 på 14:27. Det blir ett snittempo på 5:47. Det var länge sedan jag sprang i det tempot och det kändes djävligt skönt att kunna springa i detta tempo igen. Nu gäller det bara att träna upp, så att jag kan hålla detta tempo under 10 km till att börja med.

Förr har jag varit ganska avog mot intervaller och sligt. Men jag börjar nu sakta ompröva min vädering om detta eftersom jag har märkt resultat av detta. Dels genom gamla hederliga intervaller och dels genom de bakåtintervaller jag gjort när jag har varit ute och sprungit med Carina. Jag börjar ana att det går åt rätt håll nu. Måtte jag bara slippa sjukdomar och skador....

Av Stefan Manning - 5 augusti 2009 09:21

Strålande dag. Tänkte ta mig en långpromenad i avsikt att utforska  Partille. Till kvällen är en löpning inplanerad. Idag skall utöver det, fortsätta att packa upp och slappa. Verkar väl vara en hyfsat bra disposition av dagen.

Av Stefan Manning - 4 augusti 2009 10:57

Normalt bär jag sådana där dygnet-runt-linser istället för glasögon, vilket jag har gjort alldeles för många dagar i mitt liv. Linserna jag använder är bara så bra. Jag kan ha på mig dom dygnet runt i en månad, även när jag sover.  Men jag fick rekommendationen av min optiker att när dessa 30 dagar har gått, så skall jag inte använda lineser under ett par dagar. Detta för att ögonen skall få återhämta sig lite. Detta råd har jag följt stenhårt. Nu har jag gått med brillor i två dagar. Idag är det åter dags att peta in ett nytt par linser och det skall bli skönt.

Av Stefan Manning - 4 augusti 2009 10:22

Idag sov jag till efter klockan 10. Nu börjar det likna något. Vilken skillnad när man fått in sin riktiga säng i lägenheten.

Skall se vad jag hittar på idag. Dagens höjdpunkt är att LEK-gänget kommer hit ikväll. Det blir Partille premiär.

Av Stefan Manning - 3 augusti 2009 21:39

På kvällskvisten stack jag och Carina ut på en liten runda. Denna gång drog vi upp till Björndammen. Det innebär mycket, mycket backe. Normalt brukar jag springa bakåtintervaller tillsammans med Carina. Men eftersom det var första gången Hon sprang och jag skulle visa vägen, så blev det framåtintervaller istället.

Jag drog iväg uppför backen ungefär 100m och vände tillbaka mot carina. Det blev riktigt grymma intervaller. Och jag med min hydda (98 kg) lyckades komma ner i under 5 minuterstempo - i en uppförsbacke! Och det hände inte en gång. Detta gjorde att jag naturligtvis är mycket nöjd med mitt pass idag och jag inser vilken styrka jag har i kroppen när jag kommer ner i vikt.

Ja, ja. Det är ju detta med viktminskning. Och är det en grej hos mig, där det är mycket snack och lite verkstad. Så är det just när det gäller viktminskning. Jag vet vad som gäller, jag vet hur man skall göra. Ja, jag kan allt det där. Men ändå. Är det något jag borde planera och prioritera, så är det just detta, inte sitta och dregla över tävlingar jag skall vara med i. Fast det är ju roligare. Tja, det är inget annat att göra än att hitta en väg ut ur ekorrehjulet. Ett par gånger har det hänt saker och jag har fått igång viktminskningen. Men så fort jag åker på en skada, blir sjuk eller gör ett träningsuppehåll, så går jag upp igen och det där går djävligt fort.

Mitt stora problem är att skippa ölen. Men hur fan skall det gå till? Detta är min enda last. Röker inte, snusar inte, drogar inte, super inte. Har till och med skippat läsk och godis sedan slutet av april. har druckit cola endast ett par gånger, då det varit riktigt varm och jag har sprungit långt.

jag måste på något sätt vända trenden så att det blir mycke lite snack och mycke verkstad istället.

Av Stefan Manning - 3 augusti 2009 15:46

Det här måste vara den ultimata avslappningen! Vilken lycka. Skall dra över till svenska spel och kolla upp kupongerna. Genast.


http://www.zinetravel.no/article/645


Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards