Alla inlägg under augusti 2009

Av Stefan Manning - 26 augusti 2009 18:44

Nu springer jag runt och röjer. Skall plocka ihop löparkläder. Extra löparskor. Jag fick leta ett tag efter mina uppklippta dojor, men jag hittade dom. Kläder skall tvättas.

Grejor skall packas ner i mina plastboxar. Uj, uj, uj vad jag är stirrig nu.

Av Stefan Manning - 26 augusti 2009 12:48

I natt var jag tvungen att gå upp och tu ur linsen ur mitt vänster öga. Helt plötsligt skavde det fruktansvärt. Jag har aldrig varit med om det förut. Har blinkat frenetiskt hela morgonen och ögat har varit rött.  Nu har jag varit på apoteket och köpt ögonbad. Det lindrade en del. Men det är fortfarande lite jobbigt. Fast det går väl över det också.

Av Stefan Manning - 26 augusti 2009 09:48

Idag är det förberedelser inför Skövde. Det skall tvättas, samlas ihop pinaler och packas. Sedan trilskas den ena MP3-spelaren. Jag kan inte begripa i vilken ordning den spelaren får för sig att spela filer. Jag har i alla fall kopplat bort shuffeln. Men den verkar ändå starta upp  precis som den vill. Att lägga i foldrar hjälper inte heller. Då den vid uppstart bara dyker ner i en folder. Vilken som helst. Skumt....

Av Stefan Manning - 25 augusti 2009 23:08

Så var det sista träningspasset innan Skövde 48H avklarat. En trevlig runda i Lindometerrängen. Inte så mycket löpning. Jag vill mer kategorisera det som powerwalk med inslag av gång eller kennel-jogg. Det går ju inte att hålla reda på alla vovvar som är med.

Nu blir det vila och mental laddning inför Skövde. Det skall bli intressant att se hur det kommer att avlöpa *svälj*

Av Stefan Manning - 25 augusti 2009 16:54

...för det sista träningspasset innan Skövde. Det kommer att bli med LEK gänget i Lindome. Jag kan med en gång säga att jag kommer att ta det lugnt, denna gång. Och jag skall sova mig i form.

Av Stefan Manning - 25 augusti 2009 09:22

....något som jag aldrig drömt förut. Jag drömde att jag sprang 48 timmars. Vad kan nu detta bero på? Men i drömmen sprang vi inte på en rundbana, utan kors och tvärs emellan rundbanan. Fast i römmarnas värld är ju inget normalt.

Av Stefan Manning - 24 augusti 2009 21:08

Jag har precis anmält mig till Skövde Ultrafestival - 48 timmar. Helt tokigt, jag vet. Men som jag sa i ett föregående inlägg. Jag kan inte få detta ur skallen. Det går bara inte och då gjorde jag det enda raka. Att anmäla mig. Så nu är det gjort. No return - no surrender.

Jag har ingen aning om hur detta skall gå eller avlöpa. För första gången sedan min min första ironman i Kalmar 2004 så känns det faktiskt lite nervöst. Det är konstigt nog lite skönt att få uppleva den känslan igen. För det var nackdelen med min ironman. Just detta att jag tappade respekten för marathondistansen och ser det inte som något speciellt, som jag gjorde innan då jag stod på startlinjen inför en mara. Jag skall förbereda mig så mycket jag kan inför detta. Bland annat har jag plockat ihop en checklista av prylar jag skall ha med mig och imorgon skall jag inhandla de sista tingen. Bland annat lite idominsalva och en stor plastback med lock. Uuuuuhhh! Det här kommer att bli spännande.

Vad kommer att hända med mig? Hur kommer jag att reagera? När kommer kroppen att säga ifrån? Detta är den längsta idrottsaktivitet jag har varit med om. Jag höll mig vaken och satt på en spinningcykel förra året 25 timmar nonstop. Får se hur långt det kan ta mig. Jag har en gång under repövning varit vaken 54 timmar i sträck. Men det var då det.

Jag har fått tips och goda råd från Reima Hartikainen och Mattias Bramstång (han som sprang genom Europa Ni vet) vad gäller sömnpauser etc. Kör knappt ett dygn och lägg in 2 sömnpauser på 30-45 minuter. När dipparna kommer. Så kallade powernaps. Det viktigaste är att jag inte kommer in i djupsömn. Löd ett av råden. Det tänker jag följa. Har även fått råd om mat etc.

Dessutom skall jag rent empiriskt ta reda på hur länge batteriet på min Garmin310 håller.

Så nu är det bara att samla ihop sig. Fredag den 28 augusti går startskottet på Södermalms IP i Skövde och 48 timmar senare går slutsignalen. Undrar hur många varv man kommer att göra på denna 400 m bana? Jag kommer med all sannolikhet att göra många fina lärdomar här, som gör att jag kan bedöma deltagande i andra lopp. En av mina ansatser är att inte bara hålla på med tidsultror, utan även att så småningom köra distansultror. Grand Union Camal Race är ett av loppen jag drömmer om.

Av Stefan Manning - 24 augusti 2009 19:26

Efter träningen idag åt vi lite lätt. Sedan tog vi en promenad bort till K-Rauta och Nordik. Bland annat så provlåg jag i en Hästens säng. Och där höll jag på att bli kvar. Hujedamig vad gott jag låg i den och hujedamej vad dyr den var. Den kostade bara 82  papp. Som hittat.

Väl tillbaka så parkerade vi oss på terassen i solen med varsin kall öl.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards