Alla inlägg under mars 2011

Av Stefan Manning - 15 mars 2011 08:52

Jag måste nog ha haft en jädrans massa vätska i kroppen. Igår gjorde jag inget annat än att pinka. Jag vägde mig vid sänggång i söndags kväll och sedan när jag kom hem från jobbet igår. Jag vägde 3,3 kg mindre! Så brukar det vara, man går upp en massa under ett lopp och ser inte effekterna av det förrän efter 2 - 3 dagar.

Av Stefan Manning - 15 mars 2011 06:08

Första dagen på I-trims rivstart avklarad. Jag skall villigt erkänna att jag känner mig seg. Gårdagens kaloriintag var I-trim produkter på totalt 695 kcal samt två äpplen. Det har ju gåt förut och får väl gå igen.

Träningen blir ju därefter, men det är smällar man får ta.

Av Stefan Manning - 14 mars 2011 11:29

Här går tankarna kors och tvärs. Jag kom på att jag måste beställa ny blodtrycksmedicin. När jag håll på med det kom jag på att jag skulle kolla in TEC:s hemsida. Och då kom jag på att jag skulle kolla på anmälning till Båstad marathon och då kom jag i sin tur på att jag skulle scanna en faktura hemma. Jösses!

Det börjar att dra ihop sig nu. Mindre än en månad kvar. Men först ett seedningslopp (hur fan det nu skall gå till med kaloriintag på 600-800 kcal - intressant)

Av Stefan Manning - 14 mars 2011 07:36

Nu är morgonens styrketräning avklarad. 45 min dedikerad åt överkropp och bålstyrka. Och det är alltid lika roligt att sitta på första parkett och beskåda slaget om löpbanden. Men mer än så blir det inte idag. Jag skall nog ta det lite lugnt nu när jag skall pulvra med I-trim.

Av Stefan Manning - 14 mars 2011 05:54

Ny vecka nya insatser! Fast jag undrar ju egentligen vilka dom insatserna blir. Idag startar jag med att köra en I-trim rivstart. 600-800 kcal om dagen. Den kommer nog att ta styggt. Fast det värsta är dag två och dag tre. Vi får se hur det går och hur mycket träning jag mäktar med.

Av Stefan Manning - 13 mars 2011 20:06

Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.
Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.
Som spädbarn och barn åkte man bil (med rökande föräldrar) utan barnstol. bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.
Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.
Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det!
För att:  VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!
Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!
I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. =)
Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.
Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER  inget Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!
Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.
Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen!!
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.
Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem.
Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??
Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!
Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.
Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya idéer. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!
Om du är en av dem så: GRATTIS!!
Du kanske vill dela med dig av detta till andra som har haft turen att få växa upp som barn den tiden innan ADVOKATER och MYNDIGHETER reglerade ditt liv för "DITT EGET BÄSTA"??

TILL ER som tror att GUD vakar över er: Släng detta i papperskorgen!!
TILL ER ANDRA: Skicka detta vidare!!

Av Stefan Manning - 13 mars 2011 18:44

En magisk helg är över. Nu är det dags att förbereda sig för en vecka i hamsterhjulet. Jag skall dessutom köra en I-trim rivstart i en helst två veckor. 600-800 kcal per dag. Det kommer att bli segt med träningen. Men jag får göra det bästa av situationen.

Imorgon skall jag också besöka tant doktorn och då skall jag passa på att få min fot undersökt.

Av Stefan Manning - 13 mars 2011 14:57

Så kan man lägga Skövde 6H 2011 till handlingarna. Mitt ultrajubileum slutade väl. Jag gick stärkt ur den striden med ett nytt personligt rekord - 48967 m. Jag hade korn på att plocka 50 km ett tag, men jag fick en dipp mellan varv 30 och 35 som segade ner mig ganska bra. Där tappade jag en hel del. Jag bestämde mig för att stämma av vid marathonpasseringen. Om jag låg på 5 timmar eller under skulle jag göra ett ryck för att ta 50 km. Vid passeringen visade klockan 5:09 och jag insåg direkt att det var bara att bordlägga dom planerna. Däremot ahde jag chans att klå mitt pers om låg på 47516 m, satt 2009. Så det var bara att sätta sprätt vilket jag gjorde. Och det gav ju utdelning.

Jag höll planen med näringsintag. Jag stannade till och tog in näring vart annat varv. Efter drugt tre timmar ökade jag intaget till varje varv. Ett varv bara vätska, nästa varv vätska samt banan, russion och nötter.

Dessutom tog jag risken att prova Hammers Perpeteum, en dryck som även innehåller fett och protein, som är avsedd för långlopp. Orsaken är att denna serveras under TEC och jag ville känna på den när jag var igång.

Det var inga problem med den. Jag fick bara akta mig för att dra i för stora mängder. Det tog lite längre tid än vanligt innan jag kände av dess verkan. Men den verkade i alla fall vara helt OK. Fördelen med Perpeteum är att man kan blanda den till gel också.

Löpningen kändes bra jag höll hyfsad fart hela tiden. Som vanligt stack de första varven iväg innan jag fick ner farten. Men jag kunde hålla igång alla 6 timmarna utan gångpaus. Det var jag väldigt nöjd med. Jag kände även att den styrketräning jag har kört den senaste tiden nu börjar ge resultat.

Det kändes skönt att få denna fjäder i hatten efter fiaskona i Bovallsstrand och Las Palmas.

Jag är jättenöjd. Som grädde på moset passerade jag 500 löpkilometrar i årstotalen också.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards