Alla inlägg under februari 2012

Av Stefan Manning - 4 februari 2012 10:19

Nu börjar det kyla på. -16 visade kvicksilvret för en halvtimma sedan. Så det får bli en kort löptur idag. Humlebadet t.o.r - raka vägen utan omvägar. Sedan blir det lite privatjobb framför datorn och kvällen kommer att avslutas med melodifestivalen.. Bra upplägg va?

Jo. Jag skall försöka följa Kari, när han kör sin dubbla ironman i Lanzarote. Dom startar 15:00 -svensk tid.

Av Stefan Manning - 3 februari 2012 21:43

Så där ja! Nu har min grabb Mikael återuppstått i bloggform igen. Ser man på. Han har kommit igång med sin träning och skall nu ta sig till nya höjder (?). Ni kan följa det lilla glinets förehavanden via följande länk: http://www.renguy.blogspot.com/   :-)

Lycka till med träningen, Mikael...   :-)

Av Stefan Manning - 3 februari 2012 05:19

Det var riktigt skönt med en TV-kväll igår. Ikväll har jag lite pyssel att göra. Dessutom har jag verkligen en hel del att fundera på. Många tankar far runt i skallen nu.

Jag är ganska trött nu, men det beror på att jag går på minuskalorier och håller på att återerövra min gamla viktminskning. Så med min träningsmängd borde jag vara trött. men det är bra att träna på att vara trött också.

Av Stefan Manning - 2 februari 2012 18:24

En riktigt lång dag är över. Men den har varit händelserik och inte haft några döa punkter. Nu är jag i alla fall hemma och skall förbereda mig för en välförtjänt sejour i TV-soffan. Det kommer att sitta fint och så har jag börjat kolla på en ny tävling som verkligen får det att suga i äventyrstarmen. Först skall jag läsa Partille tidning och ta del av veckans lokala händelser.

Av Stefan Manning - 2 februari 2012 09:06

Jag måste nog medge att det ryckte lite i latmasken i morse när jag gick upp, kvart över fyra. Termometern visade 9 minusgrader. men har jag nu investerat i utrustning för vinterlöpning, så skall det fanimej användas också. Jag passade även på att prova mitt nya underställ från Back On Track. Detta underställ har ett keramiskt materiel insmält i tyget, som gör att kroppsvärmen reflekteras och fungerar som en infravärmare.

Det fungerade förvånansvärt bra. Speciellt tröjan. Långfillingarna gjorde sitt jobb också. Men det kändes som om det var lite kyligt på utsidan så att säga, men jag frös ändå inte. Men den där infravärme-känslan fick jag inte fullt ut. Det kändes konstigt, but it works for me.

När man är rätt klädd är det faktiskt inga problem att springa i 9 minusgrader. det enda problemet jag råkade ut för var att vätskan i slangen från vattenryggan frös vid 18 km.. Jag sippade vätska vid varje kilometer, och det funkade bra. Vätskan hann då inte frysa. men av någon anledningen sippade jag inte vid kilometer 17. Och när vibrationslarmet på Garminen skakade vid den 18;e kilometern, hade banne mej vätskan hunnit att frysa i slangen. Det var precis när jag kom av Älvsborgsbron. Men det var ingen större panik eftersom jag bara hade 6 km kvar. Jag försökte värma slangen med handen, men det var ganska meningslöst.

Underlaget var blandat. Allt från torr asfalt till blankis, så det var stundtals lite halkigt. Men det var lite segt och jag kom inte upp i puls riktigt som jag brukade.

Efter lite drygt 3 timmar kom jag i alla fall fram till jobbbet och ytterligare en transportlöpning kan läggas till handlingarna. Nu sitter jag här och är nöjd med att jag sprang in i dag trots kyla.

Av Stefan Manning - 1 februari 2012 18:22

Mina långfillingar från Back On Track har kommit. Speciella så till vida att ett keramiskt material har integrerats i tyget och gör så att värmen reflekteras. Det kommer att bli som en infravärmare, sägs edt. Detta skall jag prova imorgon bitt då jag springer int till jobbet.

Av Stefan Manning - 1 februari 2012 13:51

Idag var det simning på lunchen. Jag var på Sörredsgården och vevade mig igenom 1500 m på lunchen. Fortfarande lämnar tekniken allt övrigt att önska. Men jag fortsätter att mata längder ett par gånger till. Där emot körde jag 4 snabba 25:or med 10 sek vila. Det var väl den enda teknikträingen idag.

Av Stefan Manning - 1 februari 2012 05:39

Idag öppnar anmälning till årets Badwater Ultramarathon. Den stänger den 15 februari. Loppet går i mitten av jul i sommar. det är sådana här små tilldragelser som får det att ljusna i vardagen och jag tänker: "Asch, vad är väl en bal på slottet?"

Jag är ändå inte riktigt fysiskt redo för loppet ännu och behöver ytterligare ett eller två år. Utöver det, så kommer jag att behöva ytterligare två år, för ekonomi, planering och andra förberedelser. För detta är sannerligen ett projekt. Av den anledningen ser jag det inte som realistiskt att försöka sig på en anmälan innan 2016.

Men drömmen finns där. Det går inte en dag utan att jag på något sätt tänker på detta lopp. Dels hur det är attt springa eller på någon pratisk detalj i planeringen. den dagen jag är där, har jag också gjort min hemläxa ordentligt.

Just nu är det en dröm, om några år en verklighet.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards