Alla inlägg under augusti 2011

Av Stefan Manning - 7 augusti 2011 10:10

Vaknade precis. Jag har sovit som en stock. Det var ett brta tag sedan jag sov så pass djupt att jag inte ens behövde gå mitt i natten och pinka.

Gårdagen blev väldigt lyckad i alla fall. Även eftermiddag och kvällen, när Niklas hjälpte mig att få infravärmare i uterummet. Men ,u måste jag ner i köket och slänga på en kopp kaffe innan abstinensen sätter i.

Av Stefan Manning - 6 augusti 2011 23:25

Nu ikväll har jag även fått hjälp av min yngste son med att sätta upp infravärme i uterummet. Gott att ha en elektriker i familjen.

Efter att tag så satt armaturena upp. detta firades med en pizza. Jag var dessutom djävligt hungrig efter löpningen.

Av Stefan Manning - 6 augusti 2011 22:50

Upptakten till dagens långpass var inte den bästa. Det regnade ganska bra när jag satte mig på pendeln mot Alingsås. Vid Lerum-Floda tilltog det hela. Men väl framme i Alingsås tittade solen fram. På perrongen stod Liselott. Med på tåget som jag inte hade upptäckt var även Myr. Hon satt i en annan vagn. Efter att tag dök Martin upp och vi kunde starta färden mot Partille.

Vi sprang i bahagligt prattempo. Jag har alltid varit osäker på vägen ner mot Floda. Men Liselott hade järnkoll. Då och då fick vi en besvärande motvind. Inte så stark, man jag tvingades att stanna och ta på mig min vindväst. Vi möttes också av några mindre, men mycket lätta regnskurar som lyckligtvis inte störde så mycket. Kilometrarna bara rann iväg. Vi pratade och hade trevligt hela vägen ner. Och rätt som det var hade vi anlänt till Floda efter drygt 21 km löpning i vackra landskap och vacker natur.

I Floda stannade vi vid en korvkiosk och tog en matpaus. VI kollade över utrustningen stretchade och åt lite. Ingen brådska här inte. När vi startade upp så övertog jag rollen som vägvisare. Vi styrde vidare och passerade Stenkullen. När vi nådde Lerum så blev jag milt uttryckt akut skitnödig och måste ha en toa. Vi bestämde oss för att ta ett stopp vid Vattenpalatset. De sista 400-500 metrarna hade jag svårt att springa och fick lite magkramp av min nödighet. Men ett toabesök där var milt uttryck en berfrielse. Innan vi fortsatte passade vi på att fylla upp våra vätskeblåsor med vatten. Jag upptäckte tyvärr att min blåsa började läcka. Men det hölls ig ändå ganska bra resten av vägen. Precis utanför Vattenpalatset slog Garminen över till 30 km.

Från Lerum sprang vi vidare till Hulan och tog in på kringelikrokvägen till Jonsered. Jobbig väg att springa på med långa uppförspartier, men även långa nerförspartier. Strax innan Jonsered där Aspen slutade sprang vi in på en skogstig som leder bakom Jonsereds fabriker i ett mycket vackert och naturskönt parti. Jag var nu inne på min hemmabana. För det är precis den slinga jag springer, när jag springer upp till Humlebadet och tillbaka. Jag kan varenda millimeter på denna sträcka. Nu var det bara 5 km kvar.

Innan jag visste ordet av, så stod jag utanför huset där jag bodde. Min Garmin hade stannat på 42,25 km. Det blev faktislkt en dryg maratondistans. Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli så långt. Men det hade gått lekande lätt. Vi hade pratat och haft trevligt hela tiden.

Totalt tog det mig 6 tim 14 min. I denna tids skall inräknas de längre stoppen vi hade i Floda och Lerum och dessutom ett antal småstopp. Jag uppskattar att den effektiva löptiden inte översteg 5 tim 30 min.

För mig var passet över, de andra fortsatte in mot stan.

Av Stefan Manning - 6 augusti 2011 08:44

Allt klart för löpning. Om en kvart drar jag bort till pendeln och vidare mot Alingsås. Sedan blir det förhoppningsvis härlig och lfin löpning tillbaka till Partille. Tyvärr kan jag inte hänga med gänget hela vägen till Korsvägen, för jag har lite andra åtaganden idag. Men jag bör få ihop någonstans mellan 35 och 40 kilometer i alla fall. Alltid något. Man får ju vara nöjd med de små skärvarna...   :-)

Av Stefan Manning - 6 augusti 2011 07:44

Förberedelserna för dagens långpass pågår för fullt. Jag håller på att blanda ihop Perpeteum och plocka fram lämpliga kläder. De nya löparskorna får stanna hemma. Det är ju lite väl häftigt att springa med dom idag för första gången. Vädret ser ut att bli bra. Lite mulet och 18-20 grader.

Jag skall försöka följa Kalmar triathlon idag också när jag kommer hem. Då bör vinnaren ha gåt i mål.

Av Stefan Manning - 5 augusti 2011 19:42

Jaha! Nu har jag hastigt och lustigt hakat på ett gäng som skall springa imorgon från Alingsås till Göteborg.Däremot kommer jag inte att köra hela vägen. Jag hoppar av när vi passerar hemmet i Partille. Min son Niklas kommer också hem på eftermiddagen för att hjälpa mig med lite elektriskt. Annars hade jag nog kunnat hänga med till centralstationen som är slutmålet.

Då får man väl förbereda sig lite då.

Av Stefan Manning - 5 augusti 2011 18:30

Nu har jag sorterat medaljer och fotat dom. Jösses! Det var ju en diger skörd. Skall nu se vad jag skall göra med allt. Jag har i alla fall lagt dom i plastpåsar och märkt upp med årtal.

Några goa minnen flög allt förbi...

Av Stefan Manning - 5 augusti 2011 13:21

Idag kom det grejor på posten. Jag fick ett par nya löparskor ASIC Nimbus 13 2E, samma skor som jag redan har. Men jag behöver ett par till för att altenera. Mitt gamla par, som jag haft sedan 1 juni i år, har redan avverkat 750 km, så ett par nya är välkomna.

Dessutom kom min sista bok till kursen - en engelsk/svensk medicinsk ordbok. Nu kan man börja plugga på allvar.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards