Alla inlägg under juli 2012

Av Stefan Manning - 8 juli 2012 22:27

Va!? Ett simpass? Jajjemännsan! Jag och Carina tillbringade en fin sommarkväll med Lotta och Anders uppe vid Kåsjön. Naturligtvis blev det ett dopp, som ganska raskt utvecklade sig till ett simpass. Första gången jag var i blev det drygt 200 m. Andra gången jag doppade mig blev det ytterligare 200 m. Det var riktigt skönt i vattnet och inte kallt. Jag simmade en lugn och fin crawl utan att ta i. Det kändes riktigt, riktigt skönt och det kändes inte ansträmgande heller, med tanke på puls etc. Inte märkvärdigare om jag skulle gått samma sträcka.

Jag insåg då att simning skulle kanske vara en bra alternativ träning för mig, som inte belastar kroppen så myvket. Det tål att tänka på.

Av Stefan Manning - 8 juli 2012 12:41

Jag har varit ute på mitt dagliga gångpass. Denna gång bestämde jag mig för att testa lite gränser och gick på de två kilometrarna så fort jag kunde. Kanske inte riktigt extrem toppfart. Det fanns väl långt därinne en liten växel till. Men det gick fort nog ändå. Puls hade jag också. Det är intressant att se hur kroppen svarar på en sådan här extra tempoökning. Jag gick 2,2 km på 21:34, vilket motsvarar ett kilometertempo 09:48. Närmare löpning än så här kommer jag för tillfället inte.

Det var skönt att få göra denna avstämning, men jag tänker inte rusa iväg buren på något glädjerus. Jag gläds, men det är disciplinerat. Imorgon går jag i lugnare tempo igen. Men då och då skall jag göra sådana här avstämningar. Dessutom vill jag se om det kommer reaktioner senare under dagen. Just nu känns det bra.

Av Stefan Manning - 8 juli 2012 10:09

En riktig sovmorgon idag som i gamla tider. Ett tecken på att kroppen börjar ta åt sig vilan, snacka om att det tar tid.. Så fort jag skrivit färdigt detta inlägg, skall jag över till Apoteket och beställa medicin. Det är idag sista dagen på mitt högkostnadsskydd. Det vill jag utnyttja. Har man detta skydd, så skall et utnyttjas, inte tal om något annat.

Av Stefan Manning - 7 juli 2012 16:51

Igår var jag nere och lånade ett lass ljudböcker på biblioteket. Tyvärr hittade jag inte allt på MP3-skivor utan fick låna ljudböckerna i vanligt CD-format. Bland annat Ernst Brunners ljudbok om Karl XII. Naturligtvis fanns inte den på MP3 utan endast på CD-skivor - 32 st!! Så nu är det ett ett jäkla rippande av CD-skivor. Jag har dessutom en bok som handlar om Ludvig XIV fast den är bara på 8 CD. Så just nu går Windows mediaplayer varm. Jag hade en bärbar CD-spelare men den vete sjuttsingen vart den har tagit vägen.

Av Stefan Manning - 7 juli 2012 16:19

Håller på att skriva ner min egen berättelse om min aorta dissektion. Vad som hände, hur jag upplever det och hur jag känner. Det känns viktigt för mig att få gå igenom förloppet och bearbeta det. Med andra ord lite terapi för min själ och ett sätt för mig att skingra alla tankar och funderingar som far genom skallen. Det lär ju bli en ganska lång berättelse. Jag får se hur det landar.

Jag oroar mig lite för min framtida löparkarriär om jag skall vara uppriktig.

Av Stefan Manning - 7 juli 2012 14:20

Dagens träningspass blev två varv på UI-banan och totalt 4,3 km. Det kan jag ju inte vara missnöjd med. Jag får vara tacksam för det lilla jag kan få. Men så fort jag är ute och går, växer drömmen om kommande tävlingar. Kan inte hjälpa det, så är det på denna modellen....

Av Stefan Manning - 6 juli 2012 13:14

Så där ja. Nu känns det lite bättre. Jag har precis kommit tillbaka från ett längre gångpass, totalt blev det ca 3 km i ett bra tempo. Innan jag avslutade passade jag på att dra in på biblioteket och låna ett lass ljudböcker. Det var länge sedan jag lyssnade på sådana, så det är änna lite dags för det nu.

Av Stefan Manning - 6 juli 2012 11:18

Känns jobbigt idag. En stor tomhet. Jag saknar löpingen, tillfället då man kunde samla sina tankar och fundera ut vad man ville och inte ville. Detta är bortblåst och nu far tankarna mest omkring helt ostrukturerat. Jag har en hel del att jobba på här om jag inte skall bli knäpp.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards