Alla inlägg under januari 2010

Av Stefan Manning - 26 januari 2010 22:39

He-he. Idag fick jag min julklapp av Carina. Den hade blivit lite försenad. En fräck funktionströja från Funbeat. Kan även meddela att den invigdes på dagens spinningpass och skötte sig med den äran. Tack darling.

Nu har jag tvättat. Nu skall det torka och så börjar jag att packa imorgon. Nu skall jag gå och lägga mig och drömma om härliga resor till landet utmattning. Natti-natti och sov gott.

ANNONS
Av Stefan Manning - 26 januari 2010 20:58

Så där ja! Då har jag diskat av det sista träningspasset inför Espoo. Det blev ett spinningpass med det nya Activio pulssystem. Du får ett pulsband och knappar in pulsbandets nummer på en display tillsammans med Din maxpuls. Alltihop visas sedan på en storbild tillsammans med de andra deltagarna. Men det är bara Du som känner till vilket nummer Du har. Riktigt kul faktiskt.

Man pressar sig lite mer när man ser hur de andra ligger till. Det var ett aber. Jag knappade in min maxpuls 195. Men den mättes upp 2003 och det har ju gått några hjärtslag sedan dess. Jag kämpade och slet som en galning på cykel. Vid två tillfällen vred jag på motstånd och trampade frenetiskt. Ändå blev mitt högsta värde 159 slag - 81 procent av max. Då insåg jag att min maxpuls har sjunkit. För jag såg andra i salen som satt och loj-trampade och då jag såg på storbilden kunde jag konstatera att min mätare låg lägst av alla. Jag lade märke till en mätare som visade 92 - 93% under närmare 20 min. Det tror jag inte på. Det verkade som en del hade lagt in för låga värden. Kanske kan det bero på att de använt formeln 220 - ålder, när de egentligen har högre puls. Då kan ju bli lite galet.

Men nästa gång kommer jag att lägga in 185 istället. För huvuddelen av passet var jag så andfådd att jag inte kunde prata.

Detta pass ledde fram till ett beslut att leta upp en lämplig backe (finns gott om sådana i Partille)  till våren och göra ett nytt maxpulstest.

Hur som helst. Det var kul. Nu skall jag vila inför Espoo. Det skall plockas ihop prylar, tvättas och packas.

ANNONS
Av Stefan Manning - 26 januari 2010 06:50

Kung Bore är den mest värdelöse fan som existerar. I morse var det kallt igen. Jag skickar värmande tankar till lördagen, då man skall springa inomhus i 18 - 20 graders temperatur.

I kväll blir det 75 minuters activiospinning. En ny variant av spinning jag inte provat tidigare. Man får ett pulsband och så visas ens puls tillsammans med övriga deltagare på en storskärm, fast anonymt då. Det skall bli intressant. Annars är dagen en etapp i transportsträckan mot helgen.

Ha dé gôtt, folks....

Av Stefan Manning - 25 januari 2010 19:47

Den stora dagen närmar sig. En arbetsdag avverkad. Tre kvar. Ser ganska bra ut. Idag körde jag pulsgympa igen. Jag körde inte för fullt, utan valde att läga mig på en medelnivå vad gäller ansträning. Imorgon gör jag mitt sista pass inför Espoo. Det kommer gå av stapeln på Sportlife Partille.

Laddad till tusen är jag. Det skall bli så kul till helgen.

Av Stefan Manning - 25 januari 2010 07:25

Ny, men kort arbetsvecka. Helgen som kommer innebär avkoppling i Finland. Ja, det är sant. trots att man skall springa 24 timmars, så är det faktiskt en avkoppling.

Enda nöjet man har annars är att se dessa korkade revirtänkande svenskar i kollektivtrafiken. De som alltid skall sätta sig på yttersta sätet, trots att de vet om att bussen blir full. Sedan blir de märbart irriterade när någon kommer och vill sätta sig på den tomma platsen innerst. Motvilligt flyttar man in. Eller de som sätter sig längst in och sätter upp siin väska på det tomma sätet. Ärligt talat hur djävla dum får man bli?  Ja, om bussen går halvfull fram till destinationen. OK då. Men när bussen fylls efter nästa hållplats. Då är det ett trauma för dessa egotrippade revirtänkare. Vad fan gör dom i kollektivtrafiken om man inte kan inse en sådan enkel sak? Jag skrattar åt dessa dumskallar varje morgon.

Men nu har jag haft måndagsmys, med en kopp varmt kaffe. Egentillverkad inom teamet, inte det där fosterdrivande blasket som finns i automaterna.

Av Stefan Manning - 24 januari 2010 22:01

Nu är jag iordning med sena söndagsrutinerna. Packat träningsväskan, lagt fram kläder och gjort mig iordning för jobbet. Den mest glädjande nyheten är att det blir en kort arbetsvecka. Ledig på fredag och nästa vecka blir ännu kortare. Börjar jobba på onsdag. Helt i min smak.

Av Stefan Manning - 24 januari 2010 16:06

Nu har vi varit nere i Allum en sväng. Carina köpte sig en ny MP3-spelare. Det kan behövas för Hennes gamla är ganska sliten. Dessutom fick vi lite extra steg som bonus. Men när vi gick hemåt, kände vi hur vi båda blev ganska slöa. Nu är det slappa duon som sitter här hemma. Fast det tycker jag att vi har förtjänat. Trots att jag känner mig slö och seg, så känns det bra.

Av Stefan Manning - 24 januari 2010 14:27

Tillbaka efter ett löppass tillsammans med Carina. Det blev bakåtintervaller, Kåhög fram och tillbaka. Totalt 7,7 km. Tryckte på ganska bra i intervallerna och låg i snitt på 5:30 tempo, vilket är mycket snabbt för att vara mig. Fortfarande känns allt bra. Ingen snurrighet efteråt, inga blodtrycksfall. Nu har jag haft två bra löppas i helgen. Detta skall jag ha med mig till Espoo. Nu skall jag ha två träningspass till in jag går in i vila och återhämtning.

Hitintills är jag mycket nöjd med mina framsteg. Det verkar som om jag håller på att börja hitta denna balans mellan kost och träning.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ UltraStefan - going to Badwater med Blogkeen
Följ UltraStefan - going to Badwater med Bloglovin'

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se