Alla inlägg under april 2010

Av Stefan Manning - 17 april 2010 18:21

Efter vi har varit på Skatås och tränat och fikat, så tog jag en lång och varm dusch. När jag sedan ställde mig på vågen visade den 82,5 kg. Denna vikt ger på mig ett BMI på 25,7. Nu vet jag att man skall ta BMI med en nypa salt, men ändå så finns det där. Detta BMI innebär att jag per definition inte längre är överviktig. Jag kan numera titulera mig normalviktig. Min exil i det feta och överviktiga landet är över efter drygt två decennier.

Det är svårt att med ord uttrycka alla dessa känslor som far genom mig just nu. Jag kan knappt tro att det är sant. På 3½ månad har jag gått från fet till normalviktig. Det har gått snabbt, det erkänner jag och ibland har jag kännt att jag har inte hängt med i denna viktnedgång rent mentalt. Fortfarande har jag en liten bit kvar till mitt första mål - att komma under 80 kg, men jag ser inte det omöjliga i det, som jag gjorde från början. Då var det så långt borta att man inte kunde fatta det. Nu känns det mer som om man är på upploppssträckan.

En sak är säker. Jag kommer inte att släppa detta. Det har gått snabbt och det kräver sin tribut i form av tärande på psyke och allmän fysisk trötthet. Det tänker jag inte kasta bort. Denna seger skall jag vårda ömt.

Av Stefan Manning - 17 april 2010 18:12

Idag tog LEK ett extra träningspass i Skatås. Församlingenenades efter en kort diskussion att vi skulle köra femman. Jag och Ava körde bakåtintervaller och framåtintervaller som vanligt. Men efter knappt tre kilometer insåg Ava att hennes hund Vera hade försvunnit. Efter lite kontroller och det utspridda löparsällskapet kunde det konstateras att jycken var borta. Jag och Ava sprang då tillbaka i spåret för att hitta Vera, men icke. Vi fortsatte spåret bakåt och strax efter varvningen mötte vi det övriga gänget. Ingen hund. Men efter lite olika turer kom vera tillrätta och lugnet lägrade sig åter hos LEK.

Löpningen var ganska jobbig idag idag med mycket blåst. Det blåser kuling i byarna och eftersom vi fick springa både hit och dit, så blev det en hel del backar också. Så ur den synvinkeln var jag grymt nöjd med träningspasset. Dessutom kände jag inte av den lilla tjockheten i halsen som jag har burit på de senaste dagarna. Så det är nog ingen större fara på torpet.

Av Stefan Manning - 17 april 2010 12:20

Alldeles strax skall jag och Carina dra till Skatås och träffa större delen av LEK. Det skall bli lite löpning. Men med tanke på hur jag känner mig, så skall jag ta det lilla lugna idag. Fast lite kan man ju få springa. Så var den lördagen räddad.

Av Stefan Manning - 17 april 2010 10:33

Ahhhh! Vad härligt sov länge idag. Till kvart över tio. Det är så det skall vara när man är ledig. Dessutom hostade jag mindre än vad jag hade förväntat mig. Det djävligaste är att hosta börjar bli rossligare. Något är på gång. Det troligaste är att jag återigen får något som ligger och drar i kroppen och inte bryter ut ordentligt och det är ganska irriterande.

Hur som helst det skall inte hindra mig från att träna. Störren delen av LEK samlas i Skatås idag. Då hänger jag på. Dessutom skall jag bylta på mig lite extra för säkerhets skull.

Av Stefan Manning - 16 april 2010 18:54

Nu är det fredagsmyyyys. Tyvärr måste jag erkänna att det gör lite ont ihalsen när jag hostar. Fan också! Hoppas det inte blir förkylningar eller annan skit som gör att man inte får träna. Eller var det bara för att jag anmälde mig till Sunne Marathon?

Av Stefan Manning - 16 april 2010 09:37

Det är kul att springa. men jag mååste nu skaffa lite disciplin att utöva de andra två grenarna som jag skall köra den 31 juli. Cykling och simning. I min värld blir dessa ganska lätt eftersatta. Måste hitta en bra lösning för detta. Simningen kommer jag att vänta med tills temperaturen stiger upp mot en 15 grader i sjön. Cyklingen skall jag försöka sparka igång nästa vecka (såvida det inte rycker alldeles extra i löpartarmen).

Av Stefan Manning - 16 april 2010 06:00

Lite kul att få springa KM 10000 m med Jogg.se. Det var en hel del som slöt upp och det är kul att få träffa gamla, som nya bekanta. Lite roligt var det att se innan start, hur hornen växte fram på en del. Och när vi sprang iväg, så drog detta startfält iväg så in i helvete. Det var som på en audition till idol, när man öppnar dörrarna och släpper in folket.

Jag valde att hålla mitt tempo (rutinerad som jag är). Men jag smittades lite grann ändå. I utgången av den första kurvan, så visade min Garmin ett tempo på 4:43 per kilometer. genast saktade jag ner. När jag senare på kvällen satt och kollade in mitt löp på datorn, kan jag konstatera att jag sprungit hyfsat jämnt. Första 5 km, gick på 26:40, den andra halvan gick på 27:06. Sedan hade jag 33 sekunder på den sista biten efter 10 km. Sträckan blev lite längre, eftersom jag hela tiden sprang på bana 2, utom de tre sista varven då jag var ensam kvar på banan. Detta för att låta de snabbare löparna få komma förbi på innerbanan. Fanns ingen anledning för mig att ligga där ock blockera. Sådant är bara larvigt. Och min pulskurva ligger hur stabilt som helst. I princip ett rakt streck där pulsen sakta stiger mot slutet. Jepps. Det här ser grymt bra ut.

Av Stefan Manning - 16 april 2010 05:49

Igår kväll somnade jag med ett stort leende på läpparna. Länge sedan jag var så här nöjd med mig själv. Nu vet jag inte längre vart detta bär mig. Jag trodde att jag skulle landa på 55 minuter på en tia, men det blev lite vassare. Jag hade i och för sig varit nöjd med att ha vetskapen att prestera 55 min på denna sträcka.

Nu får vi se vart det landar. Jag tränar på som vanligt med vetskap om att jag har marginalen på min sida. Däremot tänker jag inte träna intervaller, kvalité etc för att till varje pris komma under 50 minuter. Jag tränar för långa distanser. Och skulle det föra mig ner under 50 minuter. Fine! Då tackar jag och tar emot. Just nu känner jag mig väldigt stärkt och förhoppningsfull inför Sunne marathon. Hoppas bara att jobbet inte ställer till det.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards