Alla inlägg under juli 2011

Av Stefan Manning - 16 juli 2011 10:21

Nu är den fjärde intervallen avklarad och jag har nått halvvägs. Det var nu 17,5 grad ute och vinden hade tilltagit till en måttlig vind, men den besvärade inte. Annars var det molnigt ute och solen gjorde några sällsynta framträdanden. Som vanligt var den första kilometern seg, innan man fick igång maskineriet. Sedan släppte det och det var bara att rull på.

Jag hade inga problem någonstans utan kunde ligga i mitt bekvämlighetstempo. Näringsintaget har funkat klockrent hittills och jag sov ca 40 minuter innan denna intervall.

Jag mår fortfarande förvånansvärt bra och känner ingen trötthet. Vi får hoppas att detta håller i sig. Dags för en powernap.

Av Stefan Manning - 16 juli 2011 07:31

Även trean är lagd till handlingarna. Det var segt i starten, men redan efter en dryg halvkilometer släppte det och jag sprang på nästan som vanligt och jag kände mig stark.

Däremot på det tredje varvet så meddelade maskineriet att ett toabesök skulle vara bra. Jag höll igen och kutade på. Men naturens krafter är starka och jag var tvungen att böja mig för kroppens krav. Så vid sista varvningen, vek jag av och snabbt som attan upp till porslinsfotöljen. Jag hade stoppat uret där.

Sedan var det bara ut igen och jag gick på banan precis där jag gick av och fortsatte utan mer problem. Jag kan ju säga att jag känner mig lättad nu.

Vädret fortfarandew fint. Temperaturen låg på drygt 16 grade och det var vindstilla och en fin blå himmel som levererade morgonsol. Dock försvann den fina sol lite, bland massa moln under sista varvet.

Det känns fortfarande bra och det verkar fortfarande funka med näringsintaget. Inför denna intervall sov jag knappt en timma. Förra pausen blev det en trekvart med sömn.

Av Stefan Manning - 16 juli 2011 04:20

Då var den andra intervallen avklarad. Den gick oförskämt bra. Jag hade inga som helst problem med löpning. Det tyder på att näringsintaget är rätt. Återigen en stilla natt med svag vind som övergick i en lika stilla gryning. Nu är mörkerlöpningarna avklarade.

Jag känner mig riktigt pigg och det känns väldigt bekymmerslöst just nu. Får bara hoppas att det håller i sig kommande intervaller. Nu skall det sovas lite.

Av Stefan Manning - 16 juli 2011 01:33

Så där ja! Då har jag diskat av den första intervallen. Det gick inte så där jättefort. De 10 kilometrarna avverkades på ungefär 68 min. Man skall ju räcka till de andra sju intervallerna också.

Det kändes inte så där lätt i löpningen men absolut inte segt heller. Jag malde helt enkelt på och några trötthetskänslor hade jag inte.

Jag hade tur med vädret. Det var helt vindstilla när jag startade, men i slutet kunde jag känna en mycket svag vind. Temperaturen låg på ca 14 grader. Den sista kilometern kom ett lätt regn, som bara kändes behagligt. Det var ett mycket lätt regn. Jag hade med mig en vattenflaska ut med Heed sportdryck.

Det första jag gjorde när jag kom in, var att äta och få i mig energi. Nu skall jag sova lite.

Av Stefan Manning - 15 juli 2011 23:30

Var ute på terassen en stund. Det är ett perfekt springväder. Här i Partille är det helt vindstilla och 14,5 grad ute. Sådant bra väder har vi inte haft under ultraintervallerna förut. Bara att tacka och ta emot. Nu skall jag sluka en kopp kaffe.

Av Stefan Manning - 15 juli 2011 21:00

Om tre timmar går första starten på ultraintervallerna. Just nu går tiden väldigt sakta i väntan på att få komma iväg. Jag är riktigt sugen.

Av Stefan Manning - 15 juli 2011 12:31

Nu är allt förberett inför kommande dags ultraintervaller. Skall jobba några timmar till. Sedan blir det slappa av och lite sömn. Innan jag hoppar i löparoutfiten och ger mig ut på språngmarsch i sommarnatten.

Jag ser verkligen fram emot detta.

Av Stefan Manning - 15 juli 2011 08:06

Ikväll, närmare bestämt vid midnatt, är det åter dags för att springa ultraintervaller. Löparsajten jogg.se anordnar detta för tredje gången. Jag skall springa 10 km, åtta gånger med start var tredje timma på en bana nära mig. Det skall bli riktigt kul att få springa detta igen. Jag ser verkligen fram emot detta jobbiga, men annorlunda dygn.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards