Alla inlägg under augusti 2010

Av Stefan Manning - 22 augusti 2010 12:53

Har precis genomfört ett återhämtningspass med Carina. Ett lugnt och trevligt pass och det kändes förvånansvärt bra att få röra på spelet efter gårdagens övningar. Jag lade in några bakåtintervaller också. Imorgon blir det vila. Nu skall jag bara njuta av söndagen som är kvar.

Av Stefan Manning - 22 augusti 2010 10:20

En nöjd Stefan vaknade upp idag efter en lyckad dubbelstöt. Och till råga av allt känner jag mig ganska fräsch. En liten lätt stelhet i bakre lårmusklerna, skvallrar om vad jag gjorde igår. Annars är det OK.

Prinsens minne blev en klar förbättring mot förra året - fan vore väl annars med tanke på viktnedgång mm. 2009 kom jag i mål på 2:29:01, i år blev tiden 2:04:33 - en förbättring med 24 minuter och 28 sekunder. Tyvärr blev väl loppet lite feldisponerat i början med tanke på att jag gick ut lite för fort. Klantigt. Jag borde vara såpas rutinerad nu att jag inte går på en sådan enkel grej. Men gjort är gjort. Snittempot på denna halvamara, som min Garmin mätte till 21,33 km, blev 5 minuter och 50 sekunder. Klart under mitt mål på 6 minuter. Så trots schackningen mellan 15 och 18 kilometer så blev det klart godkänt här.

Midnattsloppet blev klart mycket bättre. Förvisso bara 10 km, men ändå. Jag hade efter Prinsens minne, vräkt i mig all upptänklig form av energ. Direkt efter loppet blev det Carboloader och Dahlblads Gainer. Under hemresan åt jag proteinplättar. Vi stannade till på McDonalds i Partille, där jag åt en BigMac (bara burgaren) och en mellan cola. Sedan tog jag en Carboloadr till när jag kom innaför dörrarna. En varm dusch och sedan en liten lur på drygt en timma, så kände jag mig som ny igen.

När jag sprang Midnattsloppet kände jag mig hur pigg som helst. Det verkade inte som om att jag hade sprungit en halvmara tidigare på dagen. Förra årets midnattslopp gick på 1:01.58. I år vevade jag runt mig på 57:41. 4 minuter och 28 sekunder snabbare, vilket gav ett snitt på 5:37 per kilometer. Även här nådde jag mitt mål. Totalt om man slår samman distanser och tider så blev det ett snitt på 5:46 per kilometer. Jag är sjukt nöd med detta.

Det visar att viktminskningen gett resultat, träningen likaså. Men jag har också börjat att hitta tricket med kost och träning, framför allt att lära mig hur man gör en snabb återhämtning. Något jag kommer att ha nytta av till kommande ultraintervaller, vilket var det jag hade i bakhuvuet när jag bestämde mig för min dubbelstöt.

Nu ser jag verkligen fram mot det stora eventet med start på fredag. Skövde ultrafestival, där jag skall delta i 48 timmars. Det blir en värdig avslutning på semstern.

Av Stefan Manning - 22 augusti 2010 00:35

Hemma efter att ha kommit i mål på Midnatssloppet. Jag kunde inte tro mina ögon när jag stannade klockan vid målgång och såg att den stannat på 57:40. Klart över förväntan. Snitthastigheten blev 5:37 per kiolmeter. Enligt min Garmin har jag sprungit 10,27 km.

Nästan omedelebart efter starten fick jag ett lättare, men kännbart håll i höger sida. Men det släppte efter knappt två kilometer. Löpningen gick grymt bra och jag kände att jag hade driv i min löpning. Jag sprang väldigt avslappnat och kunde kosta på mig några smärre fartökningar här och var. Backarna vid Otterhällan och Risåsgatan kändes inte ett dugg märkvärdiga. Inte vid något tillfälle kände jag att jag sackade. Det var perfekt och härligt hela tiden. Trots att jag aldrig tittade på klockan under loppet, så förstod jag redan vid 5 km passeringen att det gick ganska fort. Det kändes så i alla fall och jag kände redan då att jag skulle kunna komma i mål under 1:01:43 som krävdes för att uppnå totalmålet. Jag kanske kunde sega mig under timmen, typ 59:50. Men 57:40 trodde jag aldrig. Jag har snittat under 6 minuter på båda loppen idag och totalt blev kilometersnittet 5:46 över båda tävlingarna.

Det går inte att vara missnöjd då. Det känns bra inför Skövde.

Av Stefan Manning - 21 augusti 2010 19:20

Nu har jag duschat varmt, stretchat och vilat lite. Jag har sovit 1½ timma. Nu är jag omladdad inför kvällens avslutande övning - Midnattsloppet i Göteborg. Då skall vi se hur långt detta håller. Jag har formligen tryckt i mig energi sedan målgången i Prinsens Minne i Halmstad. Jag har stretchat och gått omkring i kompressionsskydd på vaderna. Nu känns det ganska OK. Om detta håller en mil igenom återstår att se. Om det gör det, så vet jag hur jag skall lägga upp det hela inför höstens ultraintervaller.

Jag känner mig egentligen inte orolig för att inte ta mig igenom banan. Frågan är bara hur det kommer att gå under resan. Hur min kropp och jag reagerar på detta. Är åtgärderna under återhämtningen bra eller har jag missat något. Jag lär ha facit vid halv elva tiden ikväll.

Av Stefan Manning - 21 augusti 2010 17:31

Halvmaran avklarad. 2:04:33. Vi slapp regnet. Vinden störde inte så mycket som befarat. Däremot var det ganska kvalmigt och fuktigt. Det blev lite snabbt i början. Jag ställde mig vid 6 minutersksylten i starten. Men sedan alldeles innan start skulle vi dra oss framåt lite och då hmanade jag bland femniuterslöparna. Därför gick det lite väl fort i början. Milen passerades på 55:50 (egen klocka). Det var förresten enda gången jag kollade på klockan. Den kuperade kilometern, mellan 11 och 12 km gick finfint. Men framme vid 15 km började det höga utgångstempot ta ut sin rätt. Kilometer 15, 16, 17 och 18 blev ganska sega trots att det var en ganska lättlöpt sträcka, men jag slog av på tempot. Blåsten var jag rädd för, men den visade sig inte vara så farlig. När vi vände i Tylösand och sprang tillbaka fick jag mestadels en medvind. Att det var varmt och kvavt visade sig att en löpare hade kollapsat vid ca 18,5 km, men som tur var så var ambulanspersonal redan på plats och tog hand om denne. Enligt Carina hade en trillat ihop efter målgång.

Med facit i hand så kan jag konstatera att jag skulle gått ur mitt viktminskningsprogam en dag tidigare. På onsdagen istället för torsdagen. Det blev för kort tid att ladda in och lagra upp energi på. Men nu slutade allt väl ändå. Jag kom i mål på 2:04:33, dvs 5:50 tempo i snitt och det är jag nöjd med. Det ligger ju nom ramen för mitt mål.

Om några timmar skall jag ner till stan och ta den sista delen i dagens dubbelstöt - Midnattsloppet. Om jag skall klara målet måste jag springa snabbare än 1:01:47. Så det är bara att ladda om.

Av Stefan Manning - 21 augusti 2010 08:17

Strax drar jag iväg till Halmstad för en stilla halvmara. Har tagit med mig proteinpannkakor, gainer och carboloader för snabb återhämtning och påfyllning av depåer efter loppet. Dagens dubbelstöt är mer ett genrep inför höstens ultraintervaller. Då har man inte så lång tid att återhämta sig, jag måste komma underfund med detta. Det knepiga med den tävlingen är inte distansen, utan klädvalet. Vädret ser inte ut att vara det bästa. Det skall regna. Men skall det regna mycket eller litet?

Av Stefan Manning - 21 augusti 2010 07:41

Äntligen! Nu är det lördag och idag skall jag få springa. Inget märkvärdigt egentligen, vi snackar om sammanlagt 31,1 km. Ingen distans att tjafsa om i min värld. Långt? Ja, klart att det är långt. Men grejen är att jag skall få springa. Det slår det mesta.

Av Stefan Manning - 20 augusti 2010 18:58

Nu är jag sanslöst taggad till att få springa imorgon. Det var ju så himla länge sedan. Tisdags om jag inte minns fel. Abstinensen slår till med full kraft nu.

Håller på att plocka ihop grejerna till Halmstadsturen.

Väderprognosen ser ju inte för upplyftande ut där nere. Regn och 8-9 m/s i vind på en vindkänslig bana. Men det skiter jag fullständigt i. Jag vill springa.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards