Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010

Piss på akuten

Av Stefan Manning - 24 oktober 2010 19:46

I förmiddags var det dags igen. Jag blev tvungen att åka in till akuten återigen. Denna här gången var det stopp i katetern jag hade. Så nu rann inget över huvudtaget ner till påsen som var kopplad till den. Allt rann ut den naturliga vägen vid sidan om katetern. Inte smärtfritt kunde jag också konstatera.

Jag ringde Robert, som kom och körde mig till akuten. När jag äntligen kom in, kunde jag knappt gå in på akuten. Jag satte mig i en stol och bara hyperventilerade, för jag visste inte om det skulle komma i brallorna eller bara stanna upp. Jag var totalt oförmögen till att göra något och kunde knappt säga något. En sköterska kom fram till mig och hjälpte mig. När jag kom upp på en brits och en sköterska sa att jag var tvungen att släppa av allt, annars var det risk att blåsan skulle spricka, då gjorde jag det. Det gjorde grymt ont och jag var bokstavligen talat pisseblöt, men trycket lättade. Under en evighet kände jag hur det bara rann ut ur mig. En obhaglig och fruktansvärd känsla att ligga på en brits och göra i brallan. De gjorde ett snabbt ultraljud och konstaterade att jag fortfarande hade knappt 5,5 dl kvar i blåsan. De tog inte bort katetern, utan jag "skulle undersökas närmare". Jag sa åt dom att to bort den där skiten, men på det örat lyssnade dom icke.

Så i pisseblötakläder och lakan fick jag ligga kvar på rullbritsen. Dom slängde ett lakan över mig och rullade ut mig i den stora salen, parkerade mig vid en vägg. Jag hade inte möjlighet att ringa eller kontakta dom, såvida jag inte gallskrek. Där låg jag i mitt eget pink. Och nu börja pinket kyla ner mig, så jag började frysa. Ingen kul upplevelse.

Jag tänkte på alla dessa reportage man hör om åldringar som lämnas ensamma och blir tvungna att pinka i sängarna. Precis så var det för mig och det väckte ilska inom mig, som jag dock lyckades hålla igen.

Efter 15 - 20 minuter tryckte det på igen. Nu blev det också så smärtsamt att hålla emot så jag låg där tillsammans med fyra andra och pinkade på mig igen och jag kunde inte göra ett smack åt det. Fy fan vad äckligt och det kändes djävligt skämmigt. Jag hann pinka på mig en tredje gång innan jag blev inrullad på ett rum. Där tog det ytterligare två timmar innan det kom en sköterska och tog bort katetern. Vilken befrielse. Minuten efter att katetern togs bort, var jag uppe och pinkade "the real way". Det funkade klockrent.

Det kom ett par bloddroppar och sedan ljus urin som det skulle göra. Dessutom kom den koagulerade blodklumpen ut som täppt till allt. Strax efter anslöt Carina som kommit från jobbet och nu väntade vi in läkaren som skulle sparka ut oss. Jag pinkade en gång till och det var inga problem. Gissa om det var en skön känsla. Nu funkade allt som vanligt igen. Efter över 5 timmar på akuten för att få ett jobb som tog mindre än 30 sekunder, kunde jag lämna stället. Jag och Carina tog bussen hem.

Nu skall det bli totalvila och återhämtning. Denna upplevelse tog hårt på mina krafter, både fysiskt och mentalt. Carina gjorde god mat och nu har vi tagit igen oss lite. Det tär inte bara på mig, Carina blir också trött av allt detta. Hursom helst är Hon en klippa.

 
 
Ingen bild

Ava

24 oktober 2010 21:26

Usch, lider med dig din stackare.

Stefan Manning

24 oktober 2010 22:03

Nu är det över i alla fall.

 
Ingen bild

Carina N

24 oktober 2010 21:57

Tack så mycket ..."din klippa"! Nu håller vi tummarna att det inte blir fler "stopp" :-)

Stefan Manning

24 oktober 2010 22:03

Jepps, det räcker nu...

 
Ingen bild

Siv

26 oktober 2010 13:33

Detta berättade du inte för mig när vi pratade i telefon igår. Fy tusan vilken pärs. Det vill jag inte vara med om. Kram kompis!

Stefan Manning

26 oktober 2010 14:20

Tänkte inte på det, faktiskt. Men jag var mer intresserad av hur det gått för Dig :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Manning - 10 augusti 2012 10:43

För att fortsätta följa mig. Gå till: http://ultrastefan.wordpress.com   Denna blogg uppdateras inte mer. Bloggen kommer dock att ligga kvar som arkiv. Detta är sista inlägget! ...

Av Stefan Manning - 10 augusti 2012 10:38

Hej kära läsare! Detta blir mitt sista inlägg på Bloggplatsen. Jag har tröttnat lite på denna webbplats och all reklam som skitar ner här. Ni har inte märkt något eftersom jag betalat för att hålla den reklamfri. Men det är ett mörker när man skall...

Av Stefan Manning - 9 augusti 2012 15:47

Nu fick jag tummen ur och besökt tandläkaren. Efter att ha haft lite ont i tänderna under ett par veckor fikc det vara nog. Jag ringde ner till Folktandvården för att boka en tid. Sköterskan som tog emot samtalet frågade om jag kunde vara där inom en...

Av Stefan Manning - 9 augusti 2012 11:38

Onsdag i mitt liv betyder en enda sak - LEK. Dagen då LEK-gänget samlas. Vi tränar lätt och äter en bit mat efteråt. Vi är tre par som gör detta varje onsdag. Nåja. Några gånger har vi fått hoppa över, men de har varit lätt räknade. Igår var det min ...

Av Stefan Manning - 8 augusti 2012 15:04

Nu har jag packat akutväskan om jag skulle behöva åka in till akuten. Vilket kommer att ske nästa hjärtflimmer. Det är inte som en läkares akutväska utan mer grejer som är bra att ha med sig under de långa väntetiderna. A4 kollegieblock, penna, reser...

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards