Alla inlägg under januari 2011

Av Stefan Manning - 7 januari 2011 06:54

Jaha, då var man där. Fredag den 7 januari. Detta blir min näst sista arbetsdag denna månad. Nästa gång jag tittar in på jobbet är den 31 januari. Snart väntar treveckors ledighet med resa till vramare breddgrader.

Min ledighet kommer att vara 1000% garanterat jobbfri. För mig är denna ledighet mitt andningshål, från ett jobb som gjort sitt bästa för att ta knäcken på mig.För jag tänker inte sticka under stolen med att jag är milt uttryckt rejält sliten.

Jag har även synnerligen starka funderingar på att lämna min privata mobiltelefon hemma också. Varför skall jag ta med denna elektroniska fotboja på min semster? Min ledighet är en ren mental återhämtning och jag undrar lite pessimistiskt om tre veckor kommer att räcka till för detta. Men tre veckor är bättre än noll.

Av Stefan Manning - 6 januari 2011 19:06

Nu har alla gäster försvunnit och jag och Carina sätter oss ner ett slag. Vi har haft lite gäster hemma för att fira min yngste telning som fyllde 20 år för ett par dagar sedan. Det är inte utan att man känner sig lite gammal. Jag fyller ju 55 år i år, men det är ju å andra sidan ingen ålder det heller.

Jag passade på att synda lite tårta och bulle. Men nu är det färdigsyndat. Nu åter till allvaret.

Av Stefan Manning - 6 januari 2011 10:56

Ledig dag. Det betyder en sak: SOVA!! Har vaknat för 20 minuter sedan och sitter och sippar på en god kopp kaffe som Carina gjort på nymalda bönor.

Av Stefan Manning - 5 januari 2011 23:29

Nu har jag varit ute med Carina och testat våra nya pannlampor - Ledlenser H7. Jag måste säga att jag blev verkligen nöjd med det jag såg. För det första var den lätt. Jag kände inte att den satt där uppe på skallen. Och inte gled den ner heller.

Sedan skall vi inte prata om ljuset. Denna lilla lampa lös verkligen upp och det var inga problem att se detaljer på marken. Denna kommer att funka på en liten skogsstig, kanske obanad terräng också om man tar det lugnt.

Baktill på batteripacket satt en liten spak som var dimmern och man kunde steglöst ställa in ljusstyrkan. Lampan kan tiltas steglös och bekvämt ställas in hur ljuset skall nelysa marken framför Dig. Under till på lampan finns en lite spak som gör att man kan förändra ljusbilden. Från en rak koncentrerad stråle till en bred och din ljusbild.

Med tanke på priset - 625 - ger jag denna pryl 10 kilometrar (av 10).

Jag är jättenöjd med detta tillskott och känner mig trygga inför kommande TEC100 tävling.

Jag har lagt upp en liten demofilm på youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=0i3C3jsNTEA



Av Stefan Manning - 5 januari 2011 13:56

Var hos urologen idag på efterkontroll efter operationen. Allting verkara vara OK och jag pinkar som sjutton. Alltid något.

Av Stefan Manning - 5 januari 2011 06:11

Idag är det en vecka kvar tills vi åker ner till varmare breddgrader. Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Jag kommer inte att sakna vintern ett piss. Dessutom kommer jag nog att lämna telefonen hemma. Denna moderna elektroniska fotboja.

Av Stefan Manning - 4 januari 2011 18:51

Idag vann pryltoken i mig. Jag hade beställt en ny pannlampa - Led Lenser H7 - som jag i första hand skall använda till TEC100 tävlingen. Efter att ha tillbringat ett antal kvällar med att leta fakta på nätet, läsa tester och tittat på youtube-klipp, bestämde jag mig för Led Lenser.

Det var så många som var så supernöjda med Led Lenser H7 och dessutom övertygade youtube-klippen. En stor och bidragande faktor var också priset - 625 spänn på outnet.se.

En snabbtest efter jag packat upp den visar att den kommer gott och väl motsvara mina förvätningar och för att inte prata om hur lätt den är.

Nu återstår en spänande väntan till imorgon kväll då den skall testas under ett riktigt löppass. Jiiippiiii.....!

Av Stefan Manning - 4 januari 2011 06:20

Många gånger undrar jag vart detta samhälle är på väg och vad det är som rör sig i skallen på en del människor. Nu när jag läste Aftonbladet kom detta tillbaka. Efter en fotbollsmatch med 12 åringar drabbade ett 30 tal föräldrar samman på läktarna och började slåss.

Om man gör detta inför sina barn hur fan kan man då vara kompetent som förälder? Nytt lågnivåmärke av dagens samhälle.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards