Alla inlägg under januari 2011

Av Stefan Manning - 16 januari 2011 16:20

Nu har vi varit nere och badat för andra gången. Det är viktigt att svalka sig i denna värme. När man väl kommit ner i böljorna, så är det svårt att slita sig och gå upp igen.

Av Stefan Manning - 16 januari 2011 13:11

Var nere och badade. Skönt att låta vågorna skölja över en. Det var hissat röd flagg på stranden, men det var OK att gå ut i knä-lårhöjd enligt badvakten. Underströmmarna är starka och att gå i sedled utmed stranden känns i benen efter ett tag. Bra träning.

Vågorna var höga och en del sköljde över oss där vi stod. Jag bara älskar dessa vågor. Badvakten trodde det var ca 18 grader i vattnet, men det är mer annars hade vi intevarit så länge i vattnet.

Nu har vi legat och torkat upp i solstolarna en halvtimma.

Av Stefan Manning - 16 januari 2011 10:45

Frukost på terassen. Nu är det dags att fixa några grejor och sedan skall vi ner till havet och bada lite. Det är riktigt fina vågor att slänga sig i idag. Dagens plan är att sedan torka upp i solstolarna och planera eftermiddagens löptur.

Av Stefan Manning - 15 januari 2011 21:45

Att det skulle vara så djävla svårt att få tag i ett mobilt bredband på Kanarieöarna, det trodde jag inte. Idag skall jag göra ett sista försök. Sedan skiter jag i det.

Som vanligt blev det lite frukost på terrassen. Vi åt ett par smörgåsar drack kaffe och satt bara där och stirrade ut över havet och väntade in dena ena vågen efter den andra och hoppades att få se den största vågen. Ungefär som att sitta och titta på när målarfärgen torkar. Låter skittrist, men tro mig. Det är så himla skönt.

Dagen som kommer skall angripas ad hoc. Vi gick ut på en ny långpromenad och hamnade i en Vodafoneshop, där vi till slut fick tag i det vi sökte.

Med viss möda och besvär fick vi äntligen sparkat igång det hela och här är vi nu. Det har varit en grymt varm dag idag och att bara gå tog mer än vad jag trodde på krafterna.

Av Stefan Manning - 14 januari 2011 21:30

Vaknade strax efter kl 9. Tog ett par koppar kaffe, sedan var det att göra sig i ordning för en morgonlöpning.

Vi sprang bort mot köpcentret vid Playa Del Ingles och vände vid busstationen där och sedan tillbaka. Jag körde några bakåtintervaller. Det märks att Carina blivit vassare i löpningen. Det krävs mycket mer av mig för att hinna ifatt. Det kändes i alla fall lätt och ledigt att springa. Jag kunde ganska obekymrat hålla 5:30 tempo. En underbar känsla.

Väl hemma så tog vi av oss skorna och drog ner till vattnet och tog ett after run dopp i det över tjugogradiga vattnet. Vi hade ingen lust att gå upp. Det är en härlig känsla att känna vågorna slå över en.

Det hela avslutades med en brunch på terrassen och vi smälte maten en timma i solstolarna. Detta är livet.

Vid tretiden drog jag iväg på en ny runda – upp till Bellavista köpcenter och tillbaka. Syftet var att skaffa ett mobilt internet, vilket visade sig inte vara den enklaste av uppdrag. Under tiden gav sig Carina ut och shoppade. Med oförättat ärende fick jag trots allt sprungit totalt 10,1 km, men det blev ett avslutande dopp i havet igen i alla fall. Kvällen avslutades med filmkväll. Vi kollade på en av de filmer jag hade nedladdat på datorn.

Av Stefan Manning - 13 januari 2011 21:30

Vaknar upp till fågelkvitter. När jag drar ifrån draperiet blir jag bländad av detv starka sollujs som fullkomligt väller in i vår bungalow. Jo det är sant det var sol och värme. Vi har käkat frukost på terrassen och tittat ut över havet.

Idag blev det en lååång långpromenad. Hela dagen var vi ute och gick. Vi skulle till en vodaphone butik i Playa del Ingles, för att få tag i ett kontant mobilsurf. Det var som att leta efter Peppes bodega. När vi väl hittade shopen i ett köpcentrum, så var skiten slut. Så det blev tji internet denna gång.

När vi väl var hemma vid halv femtiden på eftermiddagen, tog vi ett rejält dopp i Atlante. Det var 21 grader i vattnet. Jag simmade en tusing i rejäla vågor. En bra träning. Vi torkade upp i solstolarna hemma vid  bungalowen och begav oss litet senare upp till ett hotell som hade internetkafé där vi sutrfade i en halvtimme.

Kvällen avslutades med att vi lagade mat och åt ute på terrassen i solnedgången.

Av Stefan Manning - 12 januari 2011 20:45

Upp kvart över fem och kunde konstatera att det kommit en decimeter snö. Fy fan! Strax innan kl 6 kom Niklas och hämtade oss för att köra oss till Landvetter. Trots skitvädret kom vi till Landvetter utan problem. Där var det knökat med folk.

Vi hade flyt och kom först fram till en nyöppnad incheckningsdisk. Vi hade även flyt genom säkerhetskontrollen. Vi gick längst bort där fanns inga, folka köade i den första passagen. Vad mycket tid man tjänar genom att bemöda sig at gå 10 meter extra. Så på nolltid var vi incheckade och genom securityn. Vi slog oss ner i lugn och ro och inväntade avgång.

Flygningen ner tog lite drygt 5 timmar och gick utan problem. Vilken känsla att komma ut på platan i 24 graders värme. Inne i ankomsthallen var det  än mer folk än vad det var på Landvetter. Det verkade som om hela världen ankom till Gran Canaria idag. Vi hade planer på att försöka komma med en transferbuss, men vi valde en taxi istället. 35 euro för att komma fram till vår bungalow. Helt okej pris.

Det första vi gjorde var att gå upp till affären och köpa mat och naturligtvis lite öl. Därefter bytte vi om till badkläder och gick ner till stranden för det efterlängtade doppet. Visst är det en underbar känsla att gå i badbrallor i 24 graders värme och slänga sig i Atlanten  ett tjugogradigt vatten. Helt oslagbart.

Efter åt låg vi på solstolarna och slappade och tog ytterligare en öl. Vi bestämde oss för att gå bort till San Augustins köpcenter, där vi handlade lite mer mat. Återigen, vilken känsla att gå i t-shirt, kortbrallor och sandaler, klockan kvart över sex lokal tid och det är fortfarande varmt och ljust ute.

Nu har vi avslutat kvällen ute på terrassen, med tända ljus och varsin öl och lyssnat på havet där ute i mörkret. Vi satt där och tömde skallarna, vi sa ingenting vi bara satt där och lyssnade på havet – ljudet av semster och avkoppling.

Av Stefan Manning - 11 januari 2011 22:21

Nu har jag och Carina kopplat av med att kolla på en film och vi skall strax dra oss till kojs. Imorgon vid denna tid så sover vi i en bungalow, 130 m från vattnet vid en härlig sandstrand. Det är knappt så att man kan tro det.

Jag vet inte hur det blir med internetuppkoppling därnere, så det kan dröja innan jag skriver här på bloggen. Jag har i alla fall med mig det trådlösa modemet och skall bara hitta en butik som söljer kontantkort. Då är vi på banan igen.

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards