Alla inlägg under januari 2011

Av Stefan Manning - 25 januari 2011 17:28

Sista kvällen här nere. Det har inte varit så mycket att göra idag. Det blåser ganska mycket och havet är oroligt. Inte rekommendabelt att doppa sig idag. Vi tog en längre promenad till Playa Del Ingles och shoppade lite. Har utnyttjat luckorna i vädret för att sola lite.

Jag måste säga att vi har verkligen haft bra väder här dessa två veckor. Det har kylt på, blivit lite molnigare och blåsigare de sista två dagarna. Med inslag av regnskurar. Detta skall man inte vara missnöjd med.

Av Stefan Manning - 25 januari 2011 10:47

I dag skall vi prova nytt beteende. Ge oss ut i regnväder. Jo då. Det regnar som bara den. Bra acklimatiseringsträning inför hemresan.

Det är vår sista heldag härnere. Imorgon bär det hemåt. Visst är det tråkigt samtidigt som man längtar hem.

Av Stefan Manning - 24 januari 2011 23:10

Jag var inne på ett forum och skrev ett inlägg i en tråd om löpband. Exakt så här skrev jag:

"Om Du kan. Ge Dig av utomhus istället. Det ger så mycket mer. Löpband är bara ett yttersta nödfall... :-)"

Och ta mig fan kom det inte en jantesvensk och påpekade för mig att jag inte skulle skriva neggit om löpband och dessutom gjorde den totalt korkade jämförelsen att man inte kan simma utomhus året runt. En annan tyckte jag dissade löpband.

Men för helvete! Jag har INTE dissat löpband! Jag har inte sagt att man inte skall springa på löpband. Jag har sagt det jag skrev ovan och att det är ett alternativ. Hur i helvete kan man missförstå detta?

Och dom skall inte tro att jag kommer att fortsätta fortsätta det tjafset där som i så fall bara kommer utmynna i ett nytt forummästerskap att få sista ordet till varje pris. Urrrrk! Jag hatar tjafs.

Av Stefan Manning - 24 januari 2011 15:20

Idag har vi verkligen gjort absolut ingenting, vi har inte orkat och vi har inte haft lust. Desstom har vi för ovanlighetens skull haft mulet väder med regn i natt. Ligger och lyssnar mest på min ljudbok. Skönt att få göra sådant också. Nu skall vi väl försöka få ner lite mat också och hoppas att någon form av näring tas upp i våra kroppar.

Av Stefan Manning - 24 januari 2011 12:33

Idag är det inte mycket med oss. Vi är bokstavligt talat ursketna. Det kommer att bli vilotema på de två återstående dagarna här nere. Nu skall vi försöka äta frukost och sedan blir det klassiksa sol och bad.

Av Stefan Manning - 24 januari 2011 12:24

I natt har det varit revolution i magen och kravaller i röven. Vet hur många gånger både jag och Carina har varit uppe. Jag hann inte tillbaka till sängen, förrän det var dags att tåga tillbaka till porslinsfåtöljen.

Så med detta i huvudet skall jag nog vara djävligt glad att jag kunde lalla hela 21,5 km igår. Man får vara tacksam för det lilla...

Av Stefan Manning - 23 januari 2011 20:07

Efter loppet satte vi oss på bussen hem. När vi klev av bussen i San Augustin började det regna! Det var första gången. Nu sitter jag här och är ganska matt. Jag och Carina var nere vid vattnet och svalkade fötterna. Vi badade inte. Jag orkar inte så mycket. Carina har dragit iväg för att köpa en köttbit. Jag har också varit på toa och konstaterat att det fortfarande är mycket löst i magen. Vi skall äta en rejäl köttbit nu, med lite öl. Carina är grym på att rehaba slutkörda gubbar.

Av Stefan Manning - 23 januari 2011 20:03

Nu har jag gnällt över mitt fiasko på löparbanan. Det är dags för att betrakta själva loppet och arrangemanget lite och jag måste nog påstå att jag är imponerad.

För en startavgift på 30€ (ca 270 spänn) fick man in imponerande goddiebag med nummerlappen. En snygg funktionströja, en keps och ett par funktionsshorts. De som startar i halvmaran fick också detta, fast inga shorts. Allt levererades i en skopåse som vi också fick. Man kan säga att marathonlöparna fick en hel löparoutfit. Det enda som saknades var dojorna. Dessutom får alla som går i mål en medlajs och en finisher t-shirt i funktionsmaterial. Slå det Göteborgsvarvet eller Stockholm maraton.

Banan var en tvåvarvsbana på 21,1 km. Mycket flack och mycket lättlöpt. Underlaget var asfalt och dessa plattas och blanka markstenar de har i sina promenadstråk. Det fanns två mindre backar, men de var alls inte mycket att prata om. En utmärkt bana för den som vill persa. Men den kan stundtals vara ganska vindkänslig. Det fanns partier mellan hus osv., som gav bra skugga.

Banan var föredömligt avstängd och funktionärer och polis såg effektivt till att ingen velade inne på banorna. Mycket bra. Dessutom visade Las Palmas borna stor hänsyn till löparna, som inte sprang ut på banan framför löparna som man är van att se från egotrippade svenskar här hemma, som saknar hyfs. De gav ohämmat sitt spontana stöd även om det inte var publiktätt.

Banan var tydlig och lätt att följa. Och avspärrningarna gjorde sitt jobb. Inget snack där. Vid ett tillfälle irrade sig två avdomnande tyska tanter in på banan. Genast var två motorcykelpoliser på och tutade. De stannade upp och så sig omkring åt alla håll utom det hållet jag kom ifrån. Även funktionärer och publik stod och gapade på dessa två ufon. Till slut kom en funktionär på cykel i full karriär med en vuvuzela i handen och tutade av rätt i deras öron. Dom hoppade till och satten nog eget PB i att förflytta sig undan från en gata. Sedan fick dom en rejäl utskällning. Det ortroligt stora antalet funktionärer gjorde verkligen allt för att dels peppa mig och även at hålla banan fri. Trots att jag var klart sist då! Ypperligt!

Det fanns vätskekontroller vi ganska exakt var femte kilometer. Det tycker jag är lite glest. Men här fanns vatten, sportdryck (Aquariva tror jag den hette) som var riktigt god, banan och äpplen på borden. Det stora pluset var att vattnet serverades i flaskor, så det var bara att ta med en i näven till nästa kontroll och man kunde sippa under tiden. Mycket bra, när skall de stora svenska arrangörerna sluta envisas med sina muggar och införa flarror?  Däremot så serverades sportdrycken i muggar, men på vissa kontroller kunde man få den i en 33 cl burk. Bra! En stor skara funktionärer var på hugget vid varje vätskestation och städae upp kastade falskor och muggar, så att det var rnt och snyggt vid borden. De hade också bra ordning på borden. Trots att det inte var uppmärkt så var det aldrig någon tvekan om vad som vad var. Imponerande!

Efter målgång stod funktionärer och delade ut medalj och finnisher t-shirt. Jag sa att jag hade brutit, men de propsade. Jag vägrade ändå att ta emot detta. Vänligen men bestämt. Jag tänker ha på mig en finnisher t-shirt för något jag inte har avslutat! Så är det bara. Men de förstod.

Sedan fick vi i princip samma uppsättning av näring som vi fått ute på vätskekontrollerna. Vi blev även serverade Freiberger öl som var alkoholfritt. Den skippade jag däremot. Vi blev också bjudna på lite yougurt. Lite längre bort så fanns et område där den trötte löparen blev väl omhändertagen. Man kunde sätta sig i minipooler med tempererat ljumt saltvatten och hela sina ömma muskler. Dessutom fanns ett oändligt antal av massörer. Jag tror banne mig att varenda upptänklig massör på Gran Canaria var där, det masserades högt och lågt och man behövde inte köa. Inte dåligt!

Stämningen både vid starten och nummerlappsutdelningen var på topp. Arrangörerna gjorde verkligen allt för att peppa och de lyckades. Det var en underbar stämning. Musiken dunkade taktfast och det var svårt att stå still. Men jag hörde aldrig startskottet. Strax efter start passerades en sambaorkester. Trevligt, men det var ännu trevligare att se dessa damer när man kom in mot mål mer trött och sliten.

Om jag skall framföra något negativt så är en sak att det är svårt att hitta information för en icke spansktalande. Den finns på hemsidan, men man får leta lite. Likadant är det med språkkunnigheten. Eftersom det är många deltagare från andra nationer borde det vara bra att värva engelsktalande personal. I alla fall vid viktigare funktioner som nummerlappsutdelningen. Spanjorenas engelska suger. Inte undra på när de dubbar allt som finns på TV till spanska. Fullständigt hål i huvudet. Fast detta gäller ju alla länder som dubbar allt som körs till hemspråket.

En annan sak jag hakade upp mig på var att maxtiden på halvmaran var två och en halv timma. Varför detta när hel- och halvmaran startar samtidigt och springer samma bana? Det går över mitt förstånd.

Sammantaget vilj jag ge Gran Canaria maraton högsta betyg. Ett mycket prisvärt topparrangemang, som ger löparen väldigt mycket för den blygsamma startavgiften. Inte bara tröjor och kepsar. Jag hade kanske lite förutfattande meningar innan jag åkte ner. Men jag tar här och nu tillbaka alla neggiga tankar och inställningar. Detta är ett kanonarrangemang!

Translate this blog

Presentation

Omröstning

Skulle Du kunna tänka Dig att ingå i min supportcrew på Badwater Ultramarathon år 2016? Loppet går genom Death Valley i USA. (Alltså inget bindande - jag vill bara se om intresse finnes)
 Ja!
 Nej!
 Kan jag få tänka på saken?

Ultrastefans Gästbok

Länkar

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards